Targ de tiganci - de la 150 la 50.000 euro

Conform unei traditii, de care n-am avut habar pana acum cateva zile, in apropierea unei manastiri din sudul Bulgariei se organizeaza in ultimul weekend al lunii august un targ de tiganci.
Targul de tiganci ofera oportunitatea tinerilor rromi sa isi aleaga sotii platind familiei fetei o suma de bani. Surprinzator este faptul ca si aceasta piata a fost lovita de criza intrucat media de anul acesta a fost intre 1500-2000 euro dar s-au vandut si tiganci "second hand" cu doar 150 euro, in conditiile in care in anii trecuti preturile au ajuns pana la 50.000 de euroi.


Superba stirea, superb targul! Acum fiind vorba de un targ incerc sa imi imaginez cum a fost facuta evaluarea potentialelor mirese: oare au fost cautate in gura, precum caii? Au fost tocmite pe incredere sau pe probatelea? Faptul ca stiau "sa se joace singure", caci cele mai fragede - cu mare cautare - aveau doar numai 12 ani, il determina pe tinerelul rrom sa mai puna ceva sau sa traga din bani?

3 comentarii:

aventoro spunea...

150 de euroi o fi de la franta

Ciprian D. spunea...

Daca as fi castigat la loto as fi cumparat si eu vreo cateva bucati. Vreo doua trei mii cu o mie de parai bucata, cu conditia sa fie din alea producatoare, si uite asa as fi intrat in bussines. :))

Malpraxis spunea...

Bine ca se intampla in Bulgaria. Oricum i-as totura si/sau i-as omora pe toti =))

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur