Film psihologic: Unthinkable

Mi-a fost tare dor sa scriu despre un film bun, mi-a fost tare dor sa scriu despre un film psihologic - astazi Unthinkable (2010). De ultima data cand am facut asta, long time ago, am vazut cateva filme psihologice extraordinare, insa as aminti doar filmul Exam (2009) despre care voi vorbi alta data.

Unthinkable este un film in regia lui Gregor Jordan care si-a inceput cariera prin `96 cu cateva seriale inainte de a trece la filme cu buget pentru care nu stiu de ce a casigat 5 premii.

Samuel L. Jackson, in rolul principal, considerat cel mai activ actor al Hollywodului, de catre cinefili pe buna dreptate, aproape te pacaleste prin interpretarea de zile mari si indulceste eventualul gust amar provocat de ideea ca e posibil ca guvernul american sa fie unul dintre finantatorii filmului - cu buget de 15 milioane de dolari - pentru imbunatatirea imaginii agentiiilor secrete.
Ideea filmului scoate in evidenta gestionarea unei situatii de criza, de siguranta nationala, si profesionalismul cu care serviciile secrete lupta impotriva terorismului dar nu se abat de la aplicarea principiilor constitutionale si drepturilor omului.
Oh da....si God bless America!

Unthinkable merita vazut pentru savoarea ingredientelor acestui film, extrem de previzibile, indeosebi a celor mai digerabile din punctul culminant in care omul este capabil sa se lamenteze si sa se resemneze daca un atentat terorist ucide zeci, sute sau mii de copii insa ar fi inuman, unthinkable - de neconceput, sa sacrifici doi copii pentru a preveni sau suprima un astfel de atac terorist.
Si din nou...God bless America!

7 comentarii:

Lucian spunea...

l-am vazut si eu azi si mi-a placut. ar fi trebuit sa omoare si copiii, ar fi scapat si de ultima bomba :)

Ciprian D. spunea...

Total de acord, in locul lui H. i-as fi ciopartit chiar in fata lui, si as fi trimis inregistrarea tuturor gruparilor teroriste, profilactic :)

Ada Angharad spunea...

Boah, ce rau esti. Ala ar fi scuipat locatia ultimei bombe daca mai tineau copii acolo (copii nu au patit nika).
Ce e si mai stupid e ca filmul incearca sa legitimeze tortura. Nu cred ca din tortura ies ceva info coreente sau corecte. Si nici nu cred ca tortura fizica a aluia non-stop ar fi fost singura modalitate de a afla ceva- Cum nici nu cred ca a rezistat ala fara nici macar o vanataie. Sau ca asa duper duper soldat ce era nu s-a gandit ca FBI ul ii va folosi familia ca moneda de schimb. E elementar. Cum, nici nu imi vine sa cred ca FB ul nu sti sa numere pana la 18. Sau ca H e tratat ca un VIP, cand de fapt nu e decat un macelar. Ce face el poate face orice dezaxat de la Stirile de la ora 5., deci e foarte dispensabil. Nu am inteles motivatia teroristului si nici de ce s-a predat, pentru ca nu se spune. In concluzie filmul se rezuma la MANIAC VS. MANIAC, cu un arbitru atractiv.

Ciprian D. spunea...

Sa legitimeze tortura? Cum asa, caci tortura este legitima inca din antichitate :)
Cred ca putem vni de tortura precum despre prostitutie...

Filmul sox pentru impatimitii de filme psihologice insa ca nota generala...merita vazut ;)

Ciprian D. spunea...

Sa legitimeze tortura? Cum asa, caci tortura este legitima inca din antichitate :)
Cred ca putem vni de tortura precum despre prostitutie...

Filmul sox pentru impatimitii de filme psihologice insa ca nota generala...merita vazut ;)

Ada Angharad spunea...

In antichitate si in Evul Mediu, tortura era folosita ca distractie, intimidare sau pedeapsa, niciodata pentru aflarea de info, ca astazi.Inchizitia tortura pentru a smulge o marturisire despre care stia si ea ca e falsa. Ca doar vanatoarea de vrajitoare nu era de vrajitoare, ci razboi de cucerire...In fine.
Filmul sox pentru ca ni se repeta mereu ca nenea e inamic al Great America, pe deasupra si mulsulman (shame on you, ce relevanta are?), deci e rau si avem voie sa il facem carne tocata. Si nici macar nu e cetatean american. Asa ca e e un nimeni.
Ce e mai nasol e ca treburi de astea chiar se intampla, fara ca nimeni sa nu isi pune intrebari de morala si etica.Filmul nu ne arata decat o stare de fapt. Shit exists. E ca si cum te-ai uita la un documentar despre viata albinelor sau sistemul digestiv.
Dar sa nu uitam tipul e MUSULMAN, INAMIC AL AMERICII si TERORIST. H e un erou. Land of the Free.

Ada Angharad spunea...

Disclaimer. that was ironically meant...

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur