Asociația „Bridge Theatre” prezintă, în perioada 15 – 23 februarie, prima ediție a Festivalului „Alt Teatru” de la Sibiu.
9 zile incepand de astazi, citadela sibiana devine scena de creație pentru o nouă formă experimentală de teatru. „Alt Teatru Festival” va deschide o poartă culturală inedita ce va aduce în premieră la Sibiu artiști de pe două continente, într-un program ce reunește spectacole de teatru senzorial – labirint, pantomimă, teatru de păpuși, teatru tradițional chinezesc, ateliere și conferințe.
Construit în jurul temei "laborator", evenimentul, în premieră pentru orașul Sibiu, reunește artiști de pe două continente și oferă șansa tinerilor de a-și exprima pasiunea și creativitatea într-un mediu optim de manifestare culturală.
Teatrul Senzorial Labirint este o formă de teatru interactiv apărută în anii ’90 din Teatrul Suprimaților al lui Augusto Boal și inspirată de lucrările antropologistului teatral Enrique Vargas.
Concepută de regizorul galez Iwan Brioc, această manifestare artistică presupune o interacțiune directă și constantă cu spectatorul. În timpul unei reprezentații de teatru labirint, spectatorul este personajul principal din poveste. Labirintul are dublu sens în această formă de teatru. Nu doar că piesa propriu zisă se joacă într-un labirint, dar odată cu parcurgerea fizică a traseului, spectatorul călătorește prin labirintul interior și trece prin diverse stări emoționale pe parcursul piesei.
Deși conceptul a luat naștere în Țara Galilor, a fost adoptat apoi în țări precum Irlanda, Portugalia, Bulgaria, Danemarca și România, iar în ultimii 15 ani această metoda a căpătat o răspândire și o popularitate mondială. Primul spectacol profesional de teatru senzorial labirint în România a avut loc în 2012, iar în urma acestui eveniment în București s-a fondat prima comunitate de teatru senzorial labirint din țară.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu