Cine a tras in noi, in 16 - 22!

Presedintele asociatiei „Ranitii Revolutiei 22 Decembrie 1989 – Sibiu” a fost ranit in fund. (membru nr. 124) Despre vicepresedintele (membru nr. 31) asociatiei „nu avem date suplimentare”. Nici despre ceilalti membri . Datele singurului membru aspirant, nr. 35, al asociatiei probabil sunt in faza de prefabricare.

22 decembrie 2008.
Am incercat sa imi amintesc ce am facut eu in zilele de cumpana din decembrie 89 in care romanii din toata tara, cu trup sau numai cu sufletul, au luptat pentru libertate si democratie.

Nu mi-am amintit prea multe, asa ca am am cautat sa vad ce au facut altii. Am cautat pe google si astfel am gasit site-ul asociatiei „Ranitii Revolutiei 22 Decembrie 1989 – Sibiu”. Printre „ultimile”stiri neactualizate de-o vreme si un forum la fel de mort precum cei care au murit acum nouazprezece ani am fost curios sa vad cine isi revendica dreptul de „revolutionar”.
STUPOARE! 125 de membri, condusi de un presedinte - ranit in fund ca Forest Gump dar care s-a bucurat de mai putine favoruri din partea statului roman decat personajul din filmul cu acelasi nume -, si un vicepresedinte care...o fi fost ranit???...nu o fi fost ranit, nu ne spune. Despre ceilalti membri nu se ofera nici o informatie pe site-ul cu pricina. E bine insa ca majoritatea si-au atasat cate o poza in dreptul numelui. Atat! Pacat ca nu ne edifica cu ce drept sunt membri.
Mare noroc am avut cu acesti oameni care au luptat...

Unii dintre luptatorii de atunci inca nu s-au dat jos de pe baricade, luptand si azi, culmea, impotriva libertatii si democratiei. L-am regasit printre membrii asociatiei revolutionarilor din Sibiu pe tovarasul Klein Hans (membru nr. 65). Probabil ca in acele zile, cum le ziceam – de cumpana – din decembrie 89, a fost ranit grav la cap. Altfel nu inteleg cum atunci lupta pentru democratie, pe baricade, si in prezent lupta total nedemocrat, exagerat de servil Herr-ului, in Consiliul Local.
Surprinzator a fost sa gasesc tot in aceiasi lista cu membri, un membru aspirant. Simpla speculatie: acest membru aspirant, inca, poate fi insusi Herr primarul nostru cel nascator si proclamator de proiecte de H.C.L.-uri? Daca se va dovedi ca fost si el ranit la cap...chiar i se cuvine meritul de membru.

Tot pe google am gasit alt site, portalul revolutiei - totul pentru adevar, care, atentie, a elucidat misterul: cine-a tras in noi...16 -22!
ARMATA! Vinovatii pentru crimele de la revolutia din `89 sunt, conform acestui site: soldatii de la U.M.01512, patrule formate din soldati - condusi de anumiti colonei, soldati de la U.M.1205 si ofiteri de la U.M.1606.

Acum pot respira usurat. Nu sunt o victima a revolutiei din `89, nu sunt membru al ranitilor revolutiei din `89, nu sunt vinovat ca as fi ucis pe cineva in acele zile, de cumpana, in care romanii din toata tara, cu trup sau numai cu sufletul, au murit luptand pentru libertate, asigurandu-ne o democratie in care the internet is for porn...

Dincolo de toate, aprind o lumanare si inalt o rugaciune in numele eroilor revolutiei, impartasind durerea celor care inca simt durerea ranilor de atunci.


3 comentarii:

Ada Angharad spunea...

E insa si un fapt ca dupa revolutie-lovitura de stat sau ce va fi fost, au aparut ca ciupercile dupa ploaie, victime si raniti fictivi. Stii si tu povestea certificatelor medicale pe "proprie raspundere"

Anonim spunea...

in numele bunului simt, mai bine ai face un dus, ai draga tomozei. chiar, imi pare rau ca ai apus, dani, draga. vremea ta nu va mai veni, din pacate pentru tine si din fericire pentru noi, cei zdraveni la minte. nu vom mai avea de suportat injuraturile tale jegoase, dupa ce erai luat la trei pazeste de cei de la bucuresti. adio, amice. apuca-te de strungarit. o sa iti aduca mai multi bani decat ziaristica, adica acea indeletinicire care s-a lipit extrem de putin de tine

Ciprian D. spunea...

Tot in numele bunului simt, draga abramburica, te dezamagesc, marturisindu-ti ca sunt tot una cu Dan Tomozei asa cum tu esti tot una cu...Mos Craciun, Abracadabra ori Marian Ralea.
Precum spuneam acum cateva zile, pentru delir de grandomanie, pentru paranoia si tulburarile de personalitate – gen dublarea (pseudo)personalitatii ori personalitate multipla...exista medicamente. Ai incredere in ele!
Si apropo, nu sunt jurnalist decat la baza. Daca ai fi invatat sa citesti altfel decat pe diagonala ti-ai fi dat seama ca trebuie sa fiu un fel de bugetar sau ceva.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur