Am ratat...un bullshit!

As indrazni sa spun ca Earth Day e un bullshit populist dar nu am la indemana argumentele cu care sa sustin afirmatia. Ce pot afirma cu certitudine este faptul ca nu sunt impotriva Zilei Pamantului, dar nici „pentru”. Independent de atitudinea mea Ziua Pamantului a trecut si eu am ratat-o, uitand de ea.

Ziua Pamantului nu are nevoie de o zi anume, speciala. Ar trebui sa fie in fiecare zi. Ar trebui sa fim constienti permanent ca o viata fara poluare inseamna o viata sanatoasa. Avem nevoie de organizatii si zile dedicate pentru a rationa?
Chiar este un bullshit Ziua Pamantului in raport cu ceea ce am putea face in fiecare zi pentru a polua mai putin.

De ce as face-o? De ce as polua mai putin? Ar conta?
Ma indoiesc ca actiunea rezumata la o zi, o ora, ar avea vreo relevanta reala in raport cu atitudinea perpetua, moralizatoare, care i-ar indemna pe ceilalti sa urmeze exemplu...fara tam-tam, fara banere si reclama, fara organizatii insipide si zile dedicate.

Luptand impotriva ipocriziei si snobismului salvam nu numai pamantul ci si constiintele!

8 comentarii:

Ada Angharad spunea...

Pai daca s-ar afla cat se cheltuie si se polueaza taman pentru a se promova acest eveniment, ce desfasurari de energie si consum...

un'A'mic spunea...

sincer nu mi-am batut capul. Nu ca as fi vreun nesimtit caruia nu-i pasa de pamant. imi pasa, dar astept adevaratii poluatori sa isi opreasca activitatea pentru o ora. am mai spus-o si alta data, nu consumatorii casnici din Romania trebuie sa faca faza asta, ca ei consuma si asa putin de frica facturilor. sigur exista ALTII mai puternici care polueaza la greu si care ar putea dace economie, nu?

Ciprian D. spunea...

@omnia sol
populismul nu sta sa calculeze rentabilitatea promovarii...

Ciprian D. spunea...

@unÀ`mic
partial de acord; fireste ca si marii consumatori ar putea reduce fenomenul poluant insa in ceea ce ne priveste pe noi, astia micii, ziua pamantului cu siguranta a avut un rol paliativ, nicidecum apreciabil ori semnificativ. Oricum nici nu era asta ideea.
Ma indoiesc ca cei mai multi dintre cei care s-au solidarizat zilei pamantului isi vor schimba tabieturile de dragul pamantului si ca vor polua mai putin decat inainte.
Bine ar fi sa ma insel

Flory spunea...

Cu o floare nu se face primavara! Degeaba oprim consumul pentru o ora, daca in celelalte zile pur si simplu uitam sau devenim inconstienti si ne facem noua insine rau, poluand natura!

Ciprian D. spunea...

Adevarat! Asta e ideea...

sunetul vietii spunea...

in loc sa se investeasca in "creierul" unui om care poate realiza de exemplu utilaje mai putin poluante,se investeste in organizatii care nu prea au o mare puere de convingere,asta asa e,dar noi ce putem face?

Elisei Miron spunea...

ai dreptate ce spui tu... noi am avut ocazia doar ca sa participam la un mesaj adresat marilor consumatori, evident ca nu am salvat lumea cu o ora in care am stins becul. Btw.. in 28 martie a fost ORA PAMANTULUI, ziua pamantului e in alta data ;)

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur