Ivan cel Groaznic vs Băse cel Grozav

Am certitudinea ca pana si cel mai ignorant cititor al acestui blog a auzit de Ivan cel Groaznic, monarhul rus, care s-a autointitulat „tar”, recunoscut prin cruzimea crimelor (in numele Domnului) ori prin faptul ca a fost un vizionar politic dar mai ales un destoinic reformator.
Ei bine, feciorul asta care s-a nascut intr-o zi de 25 august, long time ago, a fost cel care a ctitorit notoria catedrala din Piata Rosie.

Am adus in discutie acest personaj controversat al istoriei datorita unei anumite inclinatii a insignifiantului mascarici al tarii - respectiv Base al nostru - spre puterea si spiritul totalitarist al liderilor rusi.

Unul dintre cititorii Citadelei Sibiene si-a exprimat repugnanta - intr-u email pe care mi l-a adresat - compunand o oda maritului mascarici prezidential.
A argumentat ca toata sila sa are la baza faptul ca in pofida tuturor atrocitatilor pe care le-a facut - si le va mai face mascariciul prezidential in numele prostiei guvernamental pedeliste - va ramane in istorie drept vorbitor de trivialitati in public ori agresor de copii si avocati.

Pacat, monser, mare pacat, dar iata oda, via
gigelitatea@gmail.com:



„Sunt al vostru presedinte,
Base, sa luati aminte!
Eu sunt Base, caratistul,
De voi mi se rupe pixul.
Cin`ma supara-l caftesc
Ori din tara il gonesc.

Sunt al vostru presedinte,
Base, ati luat aminte?
Ca sunt Base, dictatorul,
Si sunt sadic cu poporul!
Taxele le voi mari
Pana veti innebuni.

Eu sunt Base, mascariciul,
De nu crezi...ti-arat cariciul,
Si de Eba va mai luati
Drept in cur sa ma pupati!”

6 comentarii:

Malpraxis spunea...

Amuzanta poezia :)) App: am fost la Sibiu weekend-ul asta si mi-a placut mult! Centrul este de vis in rest orasul e ok.

Ciprian D. spunea...

True, Sibiul arata bine dar ca peste tot in Romania se traieste prost.
Am auzit ca la Cotroceni SE TRAIESTE BINE!
Va fi adevarat?

Malpraxis spunea...

@Ciprian Draghici Cica la Cotroceni se traieste mereu bine...cica. La Sibiu e naspa ca e in Romania. Daca nu ar fi fost in Romania, probabil ca era si mai frumos.

angela tocilă spunea...

Băsescu s-a născut în noiembrie, deci e scorpion ca Vlad Ţepeş. Acum zi tu drept, dacă nu ţi-ar plăcea să-l pocneşti pe unul care te-njură, cu toate că eu cred că domnul avocat mănîncă rahat şi că nici măcar anteniştii şi ăia de la Realitatea nu l-au crezut. În altă ordine de idei,eu sunt de părere ca nu trebuie să judecăm oamenii prin prisma a ceea ce zic alţii şi să recunoaştem că împotriva lui Băsescu fac lobby aproape toate televiziunile din Romania, ceea ce mie una, nu mi se pare normal. Mai ales cînd ştiu cu ce se ocupă preacinstiţii patroni în cauză şi cît îşi plătesc tonomatele. Eu una, prefer să-mi văd preşedintele dansînd, înjurînd, arătînd că este om la fel ca mine, cu nervi, supărări, bucurii şi vicii, decît să mai am parte de un preşedinte "perfect" ca Iliescu. Deschide-ţi ochii şi priveşte cu ei dincolo de ceea ce te fac alţii să vezi!

Ciprian D. spunea...

Te rog sa ma crezi ca nu trebuie sa imi spuna cineva ca tara asta se duce dracului.
Luna asta m-am uitat pe fluturas si ce crezi? Am fost renumerat cu mai putini bani decat in 2005 pe vremea asta. In aceste conditii eu nu pot sa vad presedintele tarii jucand hora veseliei ci imi vine sa ii sterg ranjetul cu un kil de rosii stricate, ceea ce voi si face cand va veni in Sibiu, cu riscurile de rigoare.
Sper sa fii de acord dupa ce vei reflecta nitel ca prima functie in stat, intr-un stat modern, democratic, nu poate fi ocupata de un om obisnuit ci este imperativ sa fie ocupata de un diplomat autentic.

Ciprian D. spunea...

Aaa...daca nu avem diplomati autentici...ii inventam, dar nu putem tolera comportamente de mascarici decat daca admitem ca tara asta e un mare circ.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur