Summitul G ~cca20 al pseudo(non)blogosferei sibiene!

Am fost invitat in calitate de cel mai tare blogger sibian (paradoxal toti considera Zelist o porcarie dar toti sunt inscrisi in el...lol), la ceea ce multi au interpretat a fi un soi de blogmeet dar s-a dovedit a fi un veritabil summit blogosferic, de Tudor – cel mai activ blogger sibian si ca dovada sta arhiva blogului sau. De altfel, activitatea sa a fost premiata anul trecut la Gala Voluntarului si ia fost acordat premiul „cel mai activ blogger in mobilizarea comunitatii in activitati voluntare”. Deci merita!

Am crezut ca profitand de aceasta oportunitate, dand curs invitatiei, voi reusi sa bag ceva la mat - moca - caci era aproape lipit de sira spinarii, e criza monser, dar n-a fost asa.
Ca in viata reala, diferita de cea de blogger, orice iesire in oras, orice intalnire cu prietenii ma determina sa scop cativa poli din buzunar.
Ma rog, pe viitor imi voi alege cu grija prietenii!

In pofida precizarii ca este oportun si de bun simt sa nu intarzie nimeni tot am avut parte de cateva momente aiurea, de pilda in care eu vorbeam si lumea intampina noii veniti. Monser, bine ca au venit toti si ca am inceput!
Prima tema a ramas in aer: avem sau nu avem blogosfera in Sibiu. Intrebarea asta a fost strategica: cu rol incipient in vederea realizarii dialogului dar si cu rol de pozitionare. Dupa cateva replici mi-am cam dat seama ca avem mai multe tabere deci ca polemicile vor fi argumentate de cei care „da”, de cei care „nu” si de cei care „hmm” sub privirile apatice ale celor care se abtin. Monser, nu m-am inselat, doar sunt profesionist. Din cati ne-am adunat la patru mese ce ne sustineau cafelele, berile , limonadele, cheile de la masina, telefoanele mobile si tigarile, am vorbit putini, foarte putini dar am vorbit mult intimitandu-i probabil pe ceilalti prin debitul verbal. Respectand una din cele mai importante cutume ale romanilor: am inceput sa vorbim pe rand pentru ca mai apoi sa vorbim in timp ce vorbeau altii si am sfarsit prin a vorbi toti deodata...si nu asculta nimeni.

Dupa ce ne-am familiarizat cu fetele (in lipsa diacriticelor sa nu se inteleaga "persoane de sex feminim") noi si ne-am spus si pe nume am ajuns la unison cand ne-am referit la lucruri mai serioase, proiecte in curs de derulare precum 1001 Culori – un proiect plin de culori sibiene si brasovene - si Zece Mari Sibieni caruia, tot la unison, i-am gasit o finalitate plauzibila.
Deoarece gasesc o placere indubitabila in a folosi cuvantul „unison” voi da inainte conchizand ca la unison am hotarat sa sustinem cele doua proiecte de care am vorbit mai sus. Mai mult, inflacarati de cuvinte marete ne-am promis ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa punem pe picioare alte proiecte prin care blogosfera sibiana sa reprezinte mai mult decat o face in prezent, dar mai ales sa intreprindem ceva in si pentru comunitatea in care traim.
Acum eu nu mai sunt naiv caci dupa patru ani de voluntariat am auzit destule cuvinte care mai de care mai inflacarate, rostite la unison. Pacat ca exista mai putin de 100 de „fraieri” (exagerez voit caci sunt foarte putini voluntari profesionisti) care au vrut sa faca, si vor face, ceva mocca pentru comunitatea in care traiesc in jur de o suta patruzeci de mii. Ideea e ca in lipsa de timp, in penurie de bani si fara sprijin din partea cuiva, fie el sponsor ori autoritate publica, e greu sa mobilizezi o suma de oameni in scopul de a face ceva chiar si pentru comunitate.

Ma rog, una peste alta, concluzia intalnirii, a summitului a fost ca bloggerii sibieni nu se implica dar ca berea a fost rece, ca bloggerii sibieni nu prea scriu dar ca ar fi oportun sa chemam alti bloggeri sa scrie in locul nostru, etc.
Adica toti suntem frumosi, destepti si frumosi.

Acum la rece, stand pe buda ca am laptop, ma gandesc oare in loc sa chemam mitici, pardon bloggeri cu faima din capitala, sa scrie despre Piata Mare nu ar fi mai oportun sa ne intalnim in parc si cu banii pe care i-am fi dat pe bere sa facem o bucurie unor copii SIBIENI care in curand vor incepe scoala si n-au CU CE? Si sa vedeti ca atunci ne va lua lumea in serios!
Asta e doar un exemplu care poate fi materializat cu un minim de efort din partea fiecarui blogger ori concitadin desi sunt pentru a face review-uri pt locatii meseriase in care sa bagam ceva la mat moca.
PS: Daca exista cineva care nu cunoaste bloggerii sibieni le dau intalnire la urmatorul summit blogosferic, dar nu ma fortati sa pun link spre tot blogsibiuindex-ul ca-mi scade rank-ul.

7 comentarii:

brylu spunea...

Asa. Scurt, la obiect. Două directe in figura si un upercut la ficat. K.O. in runda doi :D. Un meci imaculat, daca imi permiti :)). Acu, for real, imaginatia n-are limite si deja incepem sa ne cunoastem intre noi din ce in ce mai bine. Par exampal, io acu stiu ce-ti poate tie capul, stiu ca m-as putea baza pe tine pana in panzele albe pentru un proiect de voluntariat. Incet, incet, neghina se cerne si raman in urma oameni care vor sa puna umarul. La asta-s bune blogmeet-urile, ca sa vezi cine poate si cine ba.

clau p spunea...

no, daca citesc toate posturile de pe bloguri, am imaginea completa a ceea ce a fost blogmeet :) un singur comentariu: voluntarii nu sunt fraieri - cu sau fara ghilimele - este o optiune personala, pe care, cine o intelege, are numai de castigat... e la fel cu fundraiserii, care se considera cersetori... toti facem fundraising, mai de succes sau nu, si este o activitate ca oricare alta. important e daca o prestezi cu placere :)

si ca tot ai amintit Gala pt Supervoluntari, anul asta va fi o promovare sa vedem cine-i bloggerul anului :D

Ada Angharad spunea...

Claudia asa e, voluntarii nu sunt fraieri!
Cat despre blogmeet, a fost fain ca ne-am adunat en-fin. De mobilizat cu campaniile mai greut dar ne miscam.

Tudor St. Popa spunea...

de aia esti asa zgarcit cu linkurile, ca-ti scade rank-ul ? :)) =))

Ciprian D. spunea...

@brylu
sunt total de acord, basca foarte increzator in vorba aia: unde-s multi puterea creste ;)

Ciprian D. spunea...

@clau p
Nici eu nu cred ca voluntarii sunt fraieri, ba mai mult am certitudinea ca cei care fac asta din inima sunt oameni autentici, persoane deosebite. Cu toate acestea, empiric vorbind, nu numai cunoscuti sau necunoscuti romani nu intelegeau si se aratau surprinsi ca cheltuim atata energie fara sa fim remunerati material dar chiar imi marturiseau ca ei ar face asta doar daca ar fi fraieri. Si cunoscutii sau necunoscutii pe care i-am pomenit nu erau manelisti....ci oameni care emiteau pretentii, adica ignoranti :D

In alta ordine de idei, Gala pt Supervoluntari este un eveniment care daca nu ar fi existat....ah, nu continui ca suna cliseistic. Ideea e ca este extraordinar ca se intampla, dar mai ales ca se intampla la noi, in Sibiu.
Bloggerul anului..va fi un premiu interesant in conditiile in care majoritatea bloggerilor sibieni sustin ca in Sibiu nu exista blogosfera. :D

Ciprian D. spunea...

@Tudor
Numele meu in limbaj blogosferic inseamna "zgarcit, scartar" :P
Just kiddin dar am vazut ca ceilalti au pus toti lista in reviewurile lor, daca as fi facut intocmai s-ar fi ajuns la ceea ce argumentam la blogmeet: zece oameni care au participat la un eveniment spun acelasi lucru cu aceleasi cuvinte, inversandu-le eventual ordinea...thats mean boring for the audience, si totusi sa ne respectam cititorii. ;) (m-am scos? :D )

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur