Statometru.ro - start cronometru!

Ieri, spre pranz, a pornit cronometru pentru statometru.ro. primul proiect colaborativ al comunitatii sibiene pasionate de mediul online.
Astazi, comunitatea oamenilor pasionati de mediul online din Sibiu au implementat un prim proiect inedit, colectiv, care va permite evaluarea institutiilor de stat si se numeste Statometru.ro.

De unde si pana unde ideea, dar mai ales ce reprezinta Statometru.ro.?
Ideea s-a nascut in cadrul Open Coffee Club Sibiu, la initiativa lui Ciprian Ciocan din dorinta de a mobiliza, coagula si responsabiliza comunitatea sibiana.
Ciprian Ciocan are certitudinea ca: "Desi multi sceptici se vor grabi sa afirme ca Statometru.ro nu va avea nici un impact real, deoarece factorii de decizie nu se vor grabi sa ia atitudine, eu sunt convins ca si prin lucruri sau actiuni mici poti schimba lumea. Avem dreptul si totodata datoria de a ne exprima parerea!”.

Ca urmare, Statometru.ro. incurajeaza utilizatorii sa aleaga institutiile pe care doresc sa le evalueze si sa le acorde o nota de la 1 la 10, in functie de experientele avute cu respectivele organizatii. Voturile vor fi centralizate cu scopul de a releva perceptia publica asupra institutiilor de stat. Proiectul colaborativ, voluntar si open-source fost dezvoltat intr-un timp foarte scurt, dupa un model numit Launch48.
Acest model de lucru presupune ca proiectul sa fie gandit, implementat si lansat intr-un interval de 48 de ore, in urma unui maraton de programare, design si comunicare.

”Lansarea website-ului este doar inceputul”, a promis Ciprian Ciocan. Team-ul Statometru.ro. o sa lucreze mai departe pentru centralizarea datelor primite de la utilizatori si realizarea de statistici, rapoarte, topuri de popularitatea si harti instituționale pentru a identifica si, de ce nu, corecta problemele organizatiilor de stat.

Cert este ca ideea, conceptul proiectului si modelul dupa care a fost implementat sunt inedite in citadela sibiana, Sibiu. Daca vor reusi sau nu ramane de vazut.
La fel de cert este si faptul ca merita tot sprijinul comunitatii sibiene!

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur