Cine uita istoria, risca sa o repete!

Cugetele natiunii noastre, cu drept caracteristici de a gandi intr-un fel, de a vorbi in alt fel si de a actiona, cu totul si cu totul altfel numai la unison cu gandirea si vorbirea nu, gasesc cu dificultate oportun sa isi aminteasca de cei care au scris istoria neamului romanesc. Buna, rea, istoria poporului roman este bine imprimata pe rabojul tipului. 

Daca ar fi trait, condamnat pentru genocidul din decembrie `89, Nicolae Ceausescu ar fi implinit astazi, intr-una din puscariile romanesti, 95 de ani. Dar e mort. Unii spun ca e mai bine asa, altii spun ca e mai rau, insa la unison l-am uitat, nu avem decat vorbe de ocara atat de virulente incat nu-i mai pomenim numele in vorbirea directa si indirecta ci folosim pseudonime precum "impuscatul", "odiosul", "dictatorul", etc.

Cine a fost  Nicolae Ceausescu, care a fost ascensiunea lui politica si cum a devenit primul presedinte al Romaniei reprezinta doar subiecte dintr-un tom al manualului de istorie. 

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur