Cum va fi anul 2013?

Prima intrebare referitoare la anul 2013 a fost despre viitor: cum va fi anul 2013? 
Mi-am intrebat constiinta, insa precum nu am reusit sa obtin mai mult decat o suma de raspunsuri subiective, am intrebat Google-ul. 
Astfel, am aflat ca:

- anul 2013 ne va arde la buzunare! Potrivit Mediafax, anul 2013 va aduce scumpirea energiei electrice si a gazelor, cresterea accizelor, obligativitatea Cradului Electronic de Asigurari de Sanatate, plata TVA la incasare si reintroducerea taxei de prima vanzare auto. 

- anul 2013 va fi anul Sarpelui, o zodie enigmatica, conform zodiacului chinezesc, anul dobandirii intelepciunii, un an care incepe in ziua de 10 februarie 2013 si se incheie in ziua de 30 ianuarie 2014. 
Pana una alta ne aflam in anul dragonului, an in care lumea s-a sfarsit in repetate randuri...

- anul 2013 va fi un an fara alegeri! Cu toate acestea se pare ca tot ne vom prezenta la urne. Umbla vorba-n targ ca este foarte posibil un referendum national de aprobare a noi Constitutii. Macar, daca nu o respectam, sa o modificam sa ii sara fulgii! 

anul 2013 prevede aparitia unei structuri administrativ-teritoriale noi - REGIUNEA, ca structura peste actualele judete. O REGIUNE va cuprinde mai multe judete, va fi condusa de un guvernator si de un consiliu regional, iar guvernul va fi reprezentat de un prefect. 

anul 2013, din punct de veder economic va fi nul cifrelor mici. Cele mai indraznete previziuni indica o crestere economica de maxim 2%, semnale optimiste de zero si o leaca pentru industrie si expoturi, un curs situat pe la 4,5 in cel mai fericit caz daca nu reapar tensiunile politice sau te miri ce legislatii eronate care ar favoriza fluctuatii sporadice.

- anul 2013 va fi bogat in seisme! Cam 15 in fiecare luna, spun seismologii, insa totul este la stadiul de predictie. Altfel spus, lol.


Anul 2013, una peste alta, va fi anul raspunderii, anul in care cei care au votat, cei care au  investit incredere si au pus tara in brate celor alesi, vor sa ii vada la treaba. Asa sa le ajute Dumnezeu!
Este o raspundere grozava caci anul 2013 este anul in care trebuie platite datoriile catre FMI.

Insa intrebarea care ne framanta pe fiecare dintre noi ramane: oare cum va fi anul 2013 pentru romani? Dar pentru Romania? 
Mai bun? Mai rau? La fel? Nu (vrem sa) stim?

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur