La concert! Vreti sfaturi?

Sau preferati sa va faceti de rusine? Este scuzabil pentru cei care nu au vreo treaba  cu spatiul cultural dar se trezeasc  la vreun concert in tot felul de situatii in care habar nu au ce sa faca. Este scuzabil, monser, asa cum este scuzabil si pentru devoratorii de cultura care nu si-au insusit defel normele de bun simt  din vreun cadru cultural.

Datorita faptului ca fiecare dintre noi doreste sa fie mai bun, cu el insusi dar mai ales cu cei din jurul sau, traim intr-o societate (aparent) toleranta si este bine ca stau lucrurile, de fapt, in acest fel. 
Se intampla de fiecare data cand merg la un concert simfonic, si merg la multe, sa observ tot felul de comportari ciudate ale unor spectatori novici, lipsiti de bun simt, sau pur si simplu  ale unor tarani.
Astfel, intamplarile scot in evidenta, in prima speta, hainagii! Hainagii sunt persoanele care trec pe langa garderoba fara sa isi lase haina sau paltonul si o/il cracaneaza grozav de inestetic pe spatarul locului pentru care a platit bilet. Fireste ca este regretabil pentru cei din jur care trebuie sa suporte in timpul concertului mirosul de tocanita imbibat in haina, paltonul sau pardesiul hainagiului. Regretabil, monser! Asadar, asa NU!

Tot intamplarile scot in evidenta, in alta speta, fosnitorii gripati, care se aseamana in manifestari cu muciosii. Uneori pana si cei mai fini cunoscatori ii confunda, insa oricine ii poate remarca asezati aleator in sala fosnind te miri ce zmeul de napolitana, rasfoind Dumnezeu stie ce revista, sau pur si simplu tusind grosolan imprastiind microbii care de afurisiti nu iau putut mobiliza in casa. Uneori sunt surprins pana la dezgust ca tot mai multi refuza cu abnegatie orice contact cu desueta batista in favoarea din-puțul-șurii trasului de muci. Asta nu e numai regretabil, monser, mai este si scarbos! Asadar, categoric asa NU!
Ultima speta pe care o aduc in discutie, fireste pentru pentru ca iese in evidenta la orice concert sau spectacol, este referitoare la aplaudaci. 
Aplaudacii, bata-i norocul ca ii pomenesc a doua oara pe acest blog, fac parte din marea categorie a necunoscatorilor, nepriceputilor sau habar-n-am-istilor culturali care recompenseaza cu ovatii de pe varfurile degetelor de la picioare, adevarate reprize de aplauze, pentru banalitatea de a fi intrezarit la un moment dat chiloteii, sau labia, vreunei actrite. Asta nu stiu cum e, insa fara echivoc asa ceva NU se cade!


0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur