Filmul anului: The Hobbit - An Unexpected Journey

The Hobbit, un film intru totul al lui Peter Jackson, este o adaptare a romanului cu acelasi nume scris de J.R.R. Tolkien. An Unexpected Journey este prima parte din trilogia considerata un prequel al altei trilogii, Stapanul inelelor - LOTR. 

Bilbo Bagins, Smaug, Gandalf, Gollum, Saruman and etc, cateva dintre personajele consacrate deja in trilogia Stapanul inelelor - LOTR - apar in The Hobbit pentru a contura ceea ce se poate numi o experienta cinematografica de exceptie din prisma efectelor speciale vizuale si sonore. Aceasta este si ratiunea pentru care, cu siguranta, nu as recomanda aceasta fictiune copiilor. 

Cu o nota mare pe majoritatea siteurilor de profil si recenzii bogate ca: "the best of the best", "nothing short of a masterpiece", "a masterpiece for the ages", etc, determina orice curios sa traga o fuga pana in sala de cinema pentru a vedea minunea. 
Daca ma intrebati pe mine, The Hobbit - An Unexpected Journey is An Unexspected Disappointment. Introduceri plictisitoare pentru cei care nu au vazut LOTR, personaje unidimensionale care arata ca niste fakeuri din filmele de groaza de demult (Azog, de pilda), trilogia strica tot farmecul cartii datorita caracterului episodic, s.a.m.d.

Ideea este ca The Hobbit nu este nici un film slab dar nici unul exceptional, doar ca ma asteptam cel putin la ceva la fel de captivant precum LOTR. Probabil ca vom vedea o imbunatatire a celorlaltor doua parti ale trilogiei, astfel incat dupa doua ore jumatate de film sa nu ai impresia ca ai vazut un joc pe calculator cu o muzica faina.

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur