Maestrul si Margareta - premiera la Teatru National Radu Stanca!

Teatrul National Radu Stanca in parteneriat cu Teatrul Maladype din Budapesta vor pune in scena spectacolul Maestrul si Margareta, o productie a regizorului Zoltan Balazs. Spectacolul este o adaptare dupa romanul lui Mihail Bulgakov si va avea premiera la jumatatea lunii februarie.

Din distributie vor face parte indragitii actori ai teatrului sibian: Mariana Mihu, Serenela Muresan, Ofelia Popii, Diana Fufezan, Cristina Ragos, Ciprian Scurtea, Adrian Neacsu, Catalin Patru, Florin Cosulet, Pali Vecsei, Viorel Rata, Adrian Matioc si altii.

Din proiectele anului 2013 se remarca premiera Cities on Stage, realizata de Gianina Carbunariu, dar mai ales o adaptare, in regia lui Theodor Cristian Popescu, dupa scenariul lui Buck Henry pentru filmul din 1967 - Absolventul/The Graduate, care l-a avut protagonist pe Dustin Hoffman. 
Tot in cursul anului 2013, Sectia Germana  a Teatrului National Radu Stanca va pune in scena premiera Craiasa Zapezii, o adaptare dupa basmul Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, in regia lui Gavril Pintilie si o adaptare dupa Fizicienii de Friedrich Durrenmatt, in regia Ancai Bradu.


Conform comunicatului de presa al teatrului sibian, "anul 2012 a marcat un vârf al activităţii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, cu 300 de reprezentaţii jucate. Anul trecut actorii sibieni au prezentat şaisprezece premiere, dintre care patru producţii noi în parteneriat cu Centrul pentru Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacoelor (CAVAS) repertoriul Teatrului Naţional din Sibiu atingând un nou record cu 89 de spectacole active. În ciuda crizei economice şi a zilelor ploioase din timpul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, numărul spectatorilor a rămas ridicat, anul trecut fiind vândute 41.421 de bilete, dintre care 18.153 bilete au fost vândute cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari."

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur