Asa a fost sa fie, la TEDx Sibiu 2010...

...caci daca n-ar fi fost, n-as fi avut ce povesti!
(ATENTIE! postare lunga in care fac pe desteptul!)
De povestit sunt multe, despre fiecare speaker in parte dar si despre speakeri in ansamblu; ar fi multe de povestit despre ce a fost surprinzator, mai mult sau mai putin, despre audienta, organizatori, socializare si comunicare. Despre asteptari!

Una peste alta, un lucru nu vreau sa il transmit mai departe: povesti, caci fiecare este satul de propriile minciuni...

O lectie de viata!
Astfel as denumi speachul Elizei Penciu. Altfel spus surprinzator si imprevizibil, structurat deosebit, prezentat intr-o maniera originala cu o dezinvoltura fascinanta. Cu emotiile de rigoare, scuzabile fireste datorita carismei!
In pofida asteptarii de a descoperii profesionistul, mesajul Elizei Penciu a fost de o sinceritate debordanta, la unison cu tema conferintei -dinamica vietii- si daca cineva a ascultat-o si a ramas cu altceva decat cu o doza de optimism, pesemne ca a platit in van biletul la acest eveniment si organizatorii au fost superficiali in selectarea persoanei respective.

O sa va spun copii povestea...
...unui fotograf, a unui fotograf: Scott Eastman. Ei bine, Scott a incercat sa scoata la iveala superficialitatea noastra a tuturor, superficialitate datorita careia suntem tentati cel mai adesea sa ne limitam la a lua drept frumos doar lucrurile prezentate a fi drept frumoase, suprimand spiritul explorator care ar putea descoperii lucruri a caror frumusete este inedita.
Ii multumim frumos, fotografiile, reprezentand o alta fata a SUA, sunt atat de pline de substanta incat orice explicatie a fost de prisos.

Actorul si show-ul. Si atat! Care om?
Ca urmare a postarii in care l-am prezentat pe Constantin Chiriac ca speaker la TEDx Sibiu am primit cateva emailuri de la cunoscuti sau cititori ai Citadelei Sibiene care mi-au marturisit ca s-ar astepta sal auda pe Constantin Chiriac vorbind despre un lucru inedit: ce anume l-a fascinat, impresionat pe OMUL Constantin Chiriac prin prisma experientei interculturale remarcabile, dar mai ales cum poate galvaniza aceasta experienta pe cei din jurul lui Constantin Chiriac, si de ce nu, mirifica noastra comunitate?
Constantin Chiriac este un actor cand vine vorba de teatru si un performer pe marea scena a citadelei. A fost un performer veritabil si in fata audientei, de la TEDx Sibiu, pe care a impresionat-o atat de profund incat dupa vreo 40 de minute, desi alocutiunea nu trebuia sa depaseasca 17 minute, in care a spus o poveessstteee care a cuprins mai multe povesti, unele mai nemuritoare decat altele, audienta l-a rasplatit cu bogate ovatii, entuziasmul lor trecand de limita pateticului deoarece de la sublim de ridicol e doar un pas.

150 Ron este un pret mult prea scump platit pentru a-l vedea pe actorul Constantin Chiriac, daca imi este ingaduita formula de stil, si imi este ingaduita.
(n-am terminat :D mai am 5; continuarea in partea a doua)

9 comentarii:

daninho spunea...

probabil pretul a fost motivul pentru care nu s-au ocupat toate locurile, dar pt o prima editie zic ca au fost destul de multi

Mona spunea...

Domnul Chiriac si-a incheiat "scurta alocutiune" printr-un moment de teatru... ajutat de organizatori chiar si cu fundalul sonor corespunzator. Parerea mea... nu e un lucru neaparat rau. In final, la asta ar trebui sa se priceapa cel mai bine. Si dupa orice piesa de teatru, la final, se aplauda. Daca cei din sala au facut-o din obsinuinta, din bun simt sau din inima... fiecare stie ce-i in sufletul lui :)

Ciprian D. spunea...

din cate au lasat sa se inteleaga organizatorii locurile libere trebuia sa fii fost ocupate de persoane care au promis ca vor veni, insa...probabil au fost retinuti :)

Ciprian D. spunea...

Nu te contrazic insa oricine il poate vedea pe d-l Chiriac il toata splendoarea actoriceasca la teatru la un pret prea mic, spun eu, intre 10 si 30 Ron.
Alaturi de altii, personal m-am asteptat sa-l ascult vorbind despre omul C.C.

Anonim spunea...

cata lume a fost prezenta pana la urma?

Mona spunea...

Ai si tu dreptatea ta. Eu ma refeream mai mult la aplauzele publicului. Si daca vorbea 17 minute jumate despre omul C.C. si baga juma de minut de teatru, sunt sigura ca-l iertai sau chiar il apreciai si tu :P

Si biletul de teatru... pentru unii, care-s inca studenti, e chiar 5 lei la destule piese. I-as sfatui sa puna tip jars la iesire.

Ciprian D. spunea...

as spune ca peste 60 sau 70 de persoane insa fiecare speaker avea galeria lui :) cu sustinatori
Ete aici rationament - e hilar, dar tot il zic:

Pretul biletelor trebuia sa acopere costurile de protocol. N-am fost la multe conferinte dar cele la care am fost erau mai bogate in ceea ce priveste potolul :D mai o bombonica, mai un strudel, o scobitoare straina sau un abtibild de masina...
Intrucat aici a fost vorba despre saleuri, pateuri, coffe si ceai ....cred ca foarte multi au fost invitati.
Ideea e ca sala a fost aproape plina. :)

Ciprian D. spunea...

@Mona
Sincer il tucam pe frunte! :)

Se stie ca sunt un sustinator al FITSului asadar n-am nimic de impartit cu domnia sa.

Cuvintele despre prezenta lui C.C. la tedx reprezinta parerea mea personala insa asta nu inseamna ca eu detin adevarul absolut.
Probabil din punctul de vedere al multora...lucrurile stau altfel.
In virtutea comunicarii cred ca este ok sa avem pareri diferite :)

Cat despre pretul biletelor...la unele spectacole e mult prea mic asa cum la altele este nitel cam mare. Pot exemplifica la cerere :P

Anonim spunea...

Se va face si anul viitor?

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur