Voluntariatul in Sibiu - oportunitate sau indiferenta?

In urma cu doua luni cand am vorbit despre voluntariatul din citadela, dar si despre voluntariat in general in conjunctura Anului European al Voluntariatului, am evidentiat, sau cel putin am incercat sa evidentiez - dupa pricepere, principalele aspecte ale calitatii de voluntar.
In aceiasi ordine de idei, am conchis ca foarte multe ONG-uri intampina dificultati in implementarea proiectelor datorita penuriei de voluntari si ca exista, asadar, o
criza de voluntari.
In pofida oricaror vicisitudini este imbucurator faptul ca mai exista ONG-uri, nu-i asa? Mai mult decat atat, nu numai ca exista dar au si activitate, e drept nu ca in alti ani, dar si voluntari care si-au insusit notiunea de voluntar.

In cursul acestei luni, Asociatia Colors a lansat o serie de oportunitati de voluntariat, care se adreseaza atat comunitatii din Sibiu cat si celei din Brasov, dupa cum ne-a obisnuit pana in prezent.
Din cele trei oportunitati care se adreseaza comunitatii sibiene mi-a retinut atentia una in mod special: Colors face o cercetare legata de amploarea activitatilor de voluntariat din Sibiu si eventuale servicii necesare.
Asadar scopul acestei cercetari care se va desfasura in cursul lunii martie are ca scop evaluarea activităților de voluntariat derulate de ONG-urile din judetul Sibiu și identificarea oportunității unor noi servicii în domeniu.
In cadrul acestei cercetari voluntarii vor intervieva ONG-urile desemnate in cadrul carora activeaza voluntari.

Este vrednica de lauda aceasta initiativa care pe baza rezultatelor cercetarii va aduce lumina in cazul crizei de voluntari despre care (doar) vorbeste toata lumea, si/dar nu face nimeni nimic.
Mai multe detalii despre aceste oportunitati pe site-ul wwwplinideidei.ro unde te poti si inscrie, ca voluntar, daca esti din Sibiu, Medias sau Cisnadie.

2 comentarii:

claudia spunea...

e oportunitate, de asta putem fi siguri... restul va iesi din cercetare (sper) :)

Ciprian D. spunea...

cu siguranta :)

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur