Inca o nebuloasa: apatia sibienilor!

Sibienii sunt indiferenti, sibienilor nu le pasa, sibienii nu stiu sa aprecieze. Asta e concluzia cu care a plecat Nebuloasa de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Ma rog, e parerea ei, naspa, asadar nu pot decat sa o respect. Mai putin!
.
"Majoritatea sibienilor au fix aceeasi atitudine pe care am intalnit-o la receptionera din hotel Ibis, care hotel mi-a fost gazda pe durata festivalului: “Nu-s satula de astia din hotel, sa mai merg si la spectacole? Pai fac astia spectacol destul aici.” Intr-adevar, sa zambesti unei Rodica Mandache dimineata, la micul dejun sai sa vezi cum isi beau cafeaua actorii teatrului japonez, nu e chiar o bagatela."
.
Apoi draga Nebuloasa daca poti generaliza atitudinile sibienilor in urma unui chat cu o receptionera in plin sezon turistic....asta spune multe despre tine!
.
"Ceea ce e si mai trist, e ca acesti sibieni iau totul de parca li se cuvine. Faptul ca Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana in 2007 nu li se datoreaza, caci sunt exact niste oameni pe care poti sa ii nominalizezi si care au facut ca asta sa fie posibil: Constantin Chiriac, Cristi Radu, Klaus Johannis ".
.
Eu am certitudinea ca e mai trist cand se trezeste cineva vorbind, cum zicem noi sibienii, mult si prost.
Daca nu li se datoreaza sibienilor orice eveniment, orice actiune sau orice rahat care se intampla in Sibiu spune-mi sincer, dar sincer, cine dracu se afla in spatele lui Johanis, lui Chiriac & Co.? Pe limba ta...degeaba faci cele mai bune gogosi din lume daca nu ti le cumpara/inghite nici dracu!
.
Bai frate cand va vad ca veniti in Sibiu si scoateti pe gura numai cacat si pe urechi numai besini imi vine sa mor ca sa va bantui toata viata!
Multumesc lu` Dumnezeu ca n-avem arhi-zosi, nebuloase, pitici, visurate si alte tampenii in Sibiu!

5 comentarii:

neo spunea...

asta e asa, cu juma' de masura, true..
adica, nu-s de acord cu opiniile generate in urma unei scurte conversatii cu o proasta, pe post de receptionera la Ibis..
nu-s in masura sa apreciez cucati sibieni a avut nebuloasa contact, si ce pareri au emis aia..d ar pot spune asa:
1. chiriac, johannis, etc.. oameni de cacat pentru mine - dejaba se agita lumea sustinandu-i - tot ce fac nu e meritul lor, e munca a 'nshpe mii de voluntari/angajati.. iar ei primesc creditele..
2. baietii aia - si multi altii - nu o fac pentru mine, pentru sibieni, sau alte chestii.. o fac pentru glorie personala, voturi, medalii, salarii imense..
3. apatia decare vorbeste nebuloasa e oarecum true.. ma frec in ea capitala culturala, ma frec in ea capitala a bunelor maniere.. nici una nici alta nu reprezinta cu adevarat sibienii- pentru ca nu mai avem sibieni - ci sunt doar idealuri si campanii menite sa vanda produse si sa promoveze turismul.. nu-s meritul nostru, ca, sincer.. nu avem cu ce..
asa ca, per total, in afara de o mana de oameni motiveti personal si inspirati sa puna in aplicare idei si proiecte - indiferent de piedici si lipsa de bani - sibiul e un oras de cacat,si va fi mereu.. ca dovada, ca ne laudam mereu cu ce s-a facut - de altii..
pacat ca aia putini nu-s si apreciati..

Anonim spunea...

Eu cred că toată problema nebuloasei ăsteia a pornit de la recepționera de la Hotel Ibis care.. nici măcar nu e din Sibiu ci din Rîmnicu Vâlcea, nu de alta, dar o cunosc personal :)

Anonim spunea...

Dar de ce atata valva pt parerile unei blogarite? E cumva critic de teatru? Sponsor nemultumit? De la minister? Nu.E o tanti care scrie pe blog.Iar restul blogarilor s-au limitat la 1-2 postari despre FITS.Altii au cont de twitter,una are twitter doar pt prieteni. Nu conteaza. O mica vacanta e binevenita oricand.

razvan pop spunea...

intreb si eu: daca unii dintre bloggeri au primit un mic imbold in a scrie de rau despre sibienii nerecunoscatori?

Calin Blaga spunea...

@Razvan pop - de la cine si cu ce motiv?

@Cipi - fir-ar ei de fandositi care vin aici sa ne arate cum pun ei coada la pruna. Ca asta si ca arhi, handicapatul care a parcat normal, doar ca i s-a ridicat masina pentru ca a uitat sa posteze in bord talonul de persoana cu handicap. (sau nu e handicapat si a parcat ilegal si i-au luat pe drept masina?!). M-am cam saturat de looseri din astia care nu au realizat nimic in viata si care prin blog/ziar se dau in stamba si fata in fata stau cu capul la (sic!) pamant!

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur