ACTUALITATEA GIGELISTICA

Actualitatea gigelistica: Boc - „primele sase luni vor fi foarte grele”; militar roman ranit in Afganistan...


Am deprins un obicei prost, sper sa nu il transform in viciu, sa citesc titlurile actualitatilor si sa le comentez cu cineva. Cand nu am cu cine, de dragul scrisului – ca sa nu il uit – , imi notez undeva comentarile vizavi de ce e in actualitate. Ma rog...asta mi-a ramas acum depasind faza in care ma imaginam te miri ce super erou ce trecea prin foc si alte alea pentru a salva lumea.


Am aflat ca in timp ce Europa sufera din cauza afacerii gazului rusesc, cica se cauta masuri profilactice in eventualitatea unei crize a gazului. La altii poate, ca noi stam bine, afirma specialistii care ne linistesc ca noi depindem de gazul rusesc doar in proportie de 30%. Daca ne asigura specialistii eu sunt linistit. Noi nu stim sa spunem „vai!” sau „hopa” atat timp cat ne place sa urlam „aoleooo” sau „auuu”! E mult mai eficient sa ne facem griji pentru cea mai geroasa zi a saptamanii, pentru cea mai geroasa zi a lunii si daca ne mai ramane timp sa ne framantam din cauza celei mai geroase zile a anului. Nu cumva sa inghetam. Aia ne-ar mai lipsi sa ne inghete creierele, si le-am avea pe toate.


In timp ce un militar roman a fost ranit intr-un teatru de operatii, premierul nostru se uita-n visteria tarii asa cum privesc multi romani in punga - aproape goala - dupa ce-si platesc darile. De apreciat totusi ca ne anunta, acelasi premier, ca urmatoarele sase luni vor fi foarte grele. Hm...de-a lungul timpului am tot strans cureaua pana ni s-au bulbucat ochii, dar tot ochii ni s-au scos. Tot de-a lungul anilor am iesit in strada, dar nu din vanitate, ci datorita faptului ca nu aveam nici unde sa ne ducem, nici cu ce plati un acoperis deasupra capului, in timp ce altii au cate un acoperis, parca, pentru fiecare formatiune neuronala. Pai si acum, in aceste sase luni ce se anunta a fi foarte grele, cum sa ne mai lamentam? Tot ca pana acum? - „Las` maica ca Dumnezeu i sus si-i vede!” sau cu „Deh, nici aia nu iau mai mult de patru scanduri cand s-or duce!”. Fie si asa, macar acolo un`s-or duce sa ii ajunga bombanelile noastre!


In timp ce o adolescenta de 13 ani s-a sinucis, din dragoste, una de 14 ani s-a catarat pe cel mai inalt vulcan din lume. As spune ca amandoua au avut acelasi target: cerul. Ma intreb care a si-a atins obiectivul.


Remarcabil este ca in timp ce fostii parlamentari isi vor primi indemnizatiile inca trei luni, bugetarilor s-au lins pe boc, pardon, bot, de bonuri de masa. Pe tot anul, printr-o ordonanta de urgenta. Foarte bine. La ce le-ar trebui bugetarilor bonuri valorice cat timp au paranghelioane si se bucura de circ la tot coltul?


Datorita crizei, cica un milion de romani vor ramane someri in anul 2mii9. Tot datorita crizei, somerii bulgari invata limba romana. Somerii romani ce vor invata?


Datorita traficului de cosmar unii participanti la trafic au luat-o la sanatoasa pe contrasens. Eu pe astia ii numesc: tampiti, cretini, prosti si dobitoci. De altfel si premierul Boc a luat-o la sanatoasa...pe contrasens.

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur