Starea de urgenta...in tara lui videanu voda!



Intrebare: cine instituie starea de urgenta? Raspuns: orice Tzontzonel cu rang de ministru.

In tara lui papura voda probabil ca este posibil sa fie instituite starile de urgenta, de asediu sau de razboi de catre orice tzontzonel.
Dar nu si la noi care avem pretentia si vrem sa avem si siguranta ca traim intr-un „stat de drept, democratic si social” conform Constitutiei, in care respectarea acesteia, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie, conform aceleiasi Constitutii.
Potrivit Constitutiei, adica potrivit cartii noastre de capatai, "presedintele Romaniei instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenta, in intreaga tara ori in unele localitati, si solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in cel mult 5 zile de la luarea acesteia".
Pai daca asa ar trebui sa fie, ori Romania este tara lui papura voda, ori ministrul Videanu e doar un tzontzonel care nu a citit Constitutia ori Legea privind regimul starii de asediu si cel al starii de urgenta.

3 comentarii:

Lucian spunea...

starea asta de urgenta e doar un spectacol care ar trebui sa ne sperie, pentru ca mai apoi sa avem pe cine lauda ca ne-au scos din rahat

Ciprian D. spunea...

Aceasta masura continua seria de actiuni/ordonante facute in graba, pe picior, pe servetele sau prin bude. E adevarat ca sunt insipide dar nu si inodore; de aici put rau a bataie de joc. Dar ne-am obisnuit.

Anonim spunea...

gata nu mai e STARE, acum e SITUATIE....:)

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur