Psihologic: Pi

Sa vorbim despre – Pi – sau despre ce face diferenta dintre un film grozav si un film exceptional. Oricat m-as invarti tot la bani as ajunge. Parerea mea este ca, cu cat un film are un buget mai mic, cu atat mai mult trebuie sa se inscrie in seria filmelor exceptionale pentru a ramane in memoria cinematografiei.

Pi este un film cu un buget de saizeci de mii de dolari, dar este un film exceptional, datorita lui Darren Aronofsky. Scenarist, regizor si producator Pi este primul din seria filmelor sale de mare succes: Requiem for a dream, The Fountain si The Wrestler.

Despre Pi s-au spus multe, cum ca ar fi un film filozofic, un film cult, un film greu digerabil, un film fantastic – si la propriu si la figurat, un film psihologic, insa la unison i-a fost acordata aceiasi nota: nota maxima.

Pentru mine este un film exceptional cu o muzica execrabila, in care toata actiunea se invarte in jurul unui numar. Plecand de la constanta pi, personajul principal – un matematician genial, dar schizofrenic – crede ca orice din natura poate fi inteles cu ajutorul numerelor, si incearca sa gaseasca „paternul predictibil”, care si-ar gasi utilitate in procese ale cunoasterii, ca de pilda: religie, bursa, etc.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Muzica din film e chiar buna.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur