Legea 298/2008 - legea big-brother - legea securitatii

Legea 298/2008 este justificata. Nu este justificat sa se abuzeze de aceasta lege. Dar asta e altceva.

Sunt indreptatit sa am certitudinea ca ne-a buimacit peste masura toata tura-vura prezentului. Ca e de vina criza crizelor sau efectul singurei crize demne de luat in seama nu ne scuza sa ne crizam din orice motiv.


Acum, gratie faptului ca mai pastram in cugete, simtiri ori in constiinta reminiscente totalitariste am invatat sa ne opunem cand vine vorba de amenintarea vreunei libertati individuale. Asta nu e bine.

Suntem o turma, ne comportam ca o turma dar avem pretentia ca avem personalitati distincte. Asta chiar nu e bine.

Ne-a fost servita legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, si ni s-a bagat pe gat ideea ca asta ne atinge viata privata. Apoi s-a intarit ideea invocand vadita neconstitutionalitate, ori asociind legea cu ex-practicile structurilor de securitate.

De cele mai multe ori sunt tentat sa inghit si eu galusti, dar inainte le adulmec. Acum, mai mult decat din curiozitate am citit controversata lege 298 din 2008. Ca urmare, consider ca legea este buna ca de altfel oricare alta lege care este elaborata minutios.
Conform legii 298/2008, nu este in interesul sigurantei nationale de cate ori ne exprimam iubirea, ura sau frustrarile prin intermediul serviciilor de cominicatii electronice. Aceasta lege vine in sprijinul combaterii criminalităţii organizate; previne şi combate terorismul, precum şi infracţiunile contra siguranţei statului. Mie imi este clar.

Plecand de la zicala: „hotii striga hotii!” ma duc cu gandul la baza manipularii, dar vreau sa ma refer la manipularea maselor. Noi nu strigam hotii, ca nu ne sade-n fire si nici macar nu-i recunoastem. Dar ei, hotii, sub pretextul ca raul este in detrimentul nostru spera sa scape ei insisi de legalitatea urmaririi comunicatiilor electronice. Rationamentul este...fascinant de logic: hotii, media, manipulare, comunicare, mase-> conexiuni(nu am rabdarea sa fac eu conexiunile deoarece ma incurca liniaritatea elaborarii. in fond sunt doar un gigel)

Legea 298/2008 chiar este justificata. Nu este justificat sa se abuzeze si de aceasta lege. Dar cine sa justifice intrebuintarea legii, cat timp nu se aplica, ci se utilizeaza.

3 comentarii:

Anonim spunea...

salut. poti reactualiza Feedul RSS Mazemania din dreapta din blogul tau pt ca l-am schimbat si nu se mai actualizeaza.... Mersi

Anonim spunea...

Nu ai citit legea, e evident. Citeste-o si te vei trezi la realitate. Daca nu, spala-te macar pe fata cu niste apa rece.

Ciprian D. spunea...

Mult prea onorabile "anonim", mi-ar fi facut placere sa-ti semnezi comentariul sub un pseudonim. Iti sugerez cateva pseudonime ce ti se potrivesc: tampit, cretin, dobitoc.
Cu apa rece ma spal de fiecare data cand am oroarea sa vad, sa aud sau sa am orice contact cu vreun tampit ori cretin. Poti deduce ca starea care ma caracterizeaza este una in stransa relatie cu realitatea.
In cele din urma, in numele dialogului si implicit al comunicarii arata-mi, prea ororabile anonim, ce parte a respectivei legi a fost omisa de atentia mea selectiva. Si de va fi asa...fi-va vina mea.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur