Psihologic: Eyes wide shut

Cu ochii larg inchisi – un film cu un buget de 65 de milioane de dolari. Wow!
In regia lui Stanley Kubrick, Eyes wide shut – infatiseaza cel mai artificial duet pe care l-am vazut vreodata facand ceva. In filme, fireste. Protagonistii nefiresti: Cruise si Kidman.

Dincolo de mercantilism, de regretul regizorului stins cu nemultumirea lucrului bine facut si de neinsufletirea performerilor amintiti, filmul e grozav. Grozav de previzibil: un medic hartuit pe rand de doua manechine, fiica unui fost pacient, o prostituata, minora unui magazin de inchiriat costume. Medicul sub egida geloziei conjugale rezista oricarei ispite, mai putin uneia, care-i poate lua totul: echilibrul, respectul de sine, casnicia, ba chiar viata. Grozav!
In seria laudativelor intra si muzica, de la Mozart la Shostakovich pana la Ligeti(ca orice roman valoros, n
ascut in Transilvania, Tarnaveni, mort la Viena).

5 comentarii:

Ada Angharad spunea...

Aici m-ai dezamagit...Opera lui Schnitzler pe care se bazeaza filmul este mult mai complexa...E clar ca un film nu ii poate face dreptate.

Ciprian D. spunea...

Viata bate filmul si filmul bate cartea.
Apropo de bataie, de vreo doi ani(parca) de cand am vazut Faust ma urmareste gandul, uneori, ca ar putea sa-si bage nasul Purcarete in vreun film grozav, sau in vreo carte preferata.

Ada Angharad spunea...

I hope not!

Carmen spunea...

am vazut filmul...in ritulul din film este folosita o pasrte dintr=o slujba ortodoxa...dar rostita invers

Ciprian D. spunea...

Stiam asta si suna grozav. Stiu de se asemenea si ca orgia ce urmeaza dupa ritual are doua variante: una originala plina de obscenitati si una comerciala, publica.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur