CAMPANIA ANTI-NESIMTIRE! partea a-3-a - Ia o floare, neamule!

Bine ca tace si face. Ma refer la vanzatorul de flori, din coltul farmaciei non stop de pe Mihai Viteazu, de care ma lovesc zilnic. Are omul o masina, si cand spun masina ma refer la Dacie, a avut initiativa, cateva flori si a pus de-un bussinnes.

Sibiul este un oras european, fosta Capitala Culturala Europeana in 2007, un oras civilizat cu oameni destoinici insa si nesimtirea nu este straina intrutotul; imi place sa cred ca e venetica!

Precum individul care-si vinde florile direct din portbagajul masinii sunt mai multi in Sibiu, unul cativa zeci de metri mai sus, vis-a-vis de biserica de pe Mihai Viteazu, cu o taraba pestilentiala.

Paradoxal este faptul ca cei care ar trebui sa-i determine sa-si mute calabalacul, politistii comunitari, nu intreprind nimic in acest sens, ba dimpotriva s-au imprietenit – in speta veneticului cu Dacia de HD – si deseori ii vad spunandu-si bancuri, motiv pentru care ma vad obligat sa le urez SA LE MOARA LA INTRARE, atat comerciantului cat si oamenilor legii!

15 comentarii:

mondaysun spunea...

acum si tu...omul trebuie sa traiasca si el din ceva :)

Anonim spunea...

de aici rezulta ca tu nu prea ii cumperi flori prietenei.. shame on you :P

elena marin-alexe spunea...

E criza....deh, ce poti sa faci? Poti sa spui doar atat: Traiasca civilizatia taica!
Imi pare rau ca ' se intampla la Sibiu'. caci daca se intampla in Craiova[ex] nu era nimic de zis.

oceania spunea...

ne-am obisnuit cu mizeria atat de mult incat, atunci cand cineva o sesizeaza, ne gandim ca persoana cu pricina cauta nod in papura...

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

N-aş îndrăzni să spun că e ok, dar mă gândesc la faptul că omul trebuie să trăiască şi poate mai are şi o familie de întreţinut.Aş spune că ma de grabă e vina sistemului, căci de-ar fi să facă totul ca la carte, să-şi ridice o florărie la standarde europene, să plătească impozite la stat...probabil că s-ar apuca omul de furat.

Ciprian D. spunea...

@mondaysun
@miki

De acord trebuie sa traiasca fiecare din ceva insa cum eu pot sa traiesc din ceva fara sa incalc legea asa poate si floraresul.

Pamanturile zac nemuncite pentru ca s-au emancipat taranii. Pe aia cu "nu merita sa muncesti pamantul" n-o cred. Muncesti ca sa traiesti si cat traiesti...tot muncesti.
Nu domne ca munca-i grea, mai bine vinde flori, sta cu tusla-n soare toata ziua si se vaita ca are nspe copii acasa, de parca eu, sau tu, sau cineva i-a facut copii....cu forta!

@oceania
Bine spus!

@elena marin-alexe
E trist ca se intampla, indiferent de zona, oras, etc...
Ieri vedeam la "Dàle lui Mitica" pe Tvr2 cum o comuna - n-am retinut numele - (stra)lucea de curatenie datorita autoritatilor comunei. Centrul comunei era monitorizat cu patru camere video super performante, dispuse pe o replica a coloanei nesfarsite a lu`Brancusi vopsita in culorile nationale, imbinandu-se astfel cultura, traditionalismul, siguranta locuitorilor, tehnologia la sate, etc.
Comuna era un exemplu de curatenie, bun gust, exemplu demn de urmat de toate orasele tarii, dar nu, noi suntem maimutele vestului...
Civilizatie...un cuvant pe care il vom uita!

@nobine
:P Nu incurajez mila publica, afacerile ilicite ori activitatile care contravin legiilor, normelor sociale ori morale.
Am auzit ca o femeie se simte iubita cand se simte apreciata! Incerc si eu sa vad daca e adevarat :P

liviu amza(nadie) spunea...

mai Gigele da la femeia de linga el te-ai gindit???a ce crezi ca zice?:))pai asa frumos zici tu de om taman la intrare sa-i moara. :)nu-l blestemi numai pe el.si ce face rau un om care vinde flori?pai nu-ti vinde arme.

Ciprian D. spunea...

Da da o arma ii trebuie...sa se impuste!
E ditamai maharul de cinci ori cat mine. La munca cu el, sa lase femeia sa vanda flori.
Acum sa nu zici ca e vaduv si ca strage bani pt pomana...

Anonim spunea...

pai...ca la romani la nimeni.omul e pus pe afaceri, pote impins de soarecii din stomac, poate cicalit de femeie sau pur si simplu exerseaza cuvantul ala 'bussines' pe care l-a auzit pe la tv/oricum merita un premiu pt tupeu si ingeniozitate

Anonim spunea...

Gigel un om mare ca statura nu-i neaparat si puternic.k?poate sa aiba probleme de sanatate foarte grave.o sa-l vezi frumos la fata dar pe interior este varza.nu stiu ce are si ce n-are dar atita timp cit face comert cu niste lucruri care nu deranjeaza ci te incinta atunci....si te-as ruga ceva poti sa ma scoti din lista de urmarire sa o bagi la secret?nu vreauy sa afle si altii.ma simt ciudat.nu ca nu as avea nevoie sau nu as vrea sa ma vezi dar este o responsabilitate mai mare.daca vor sa ia poze sa o faca daca vor sa ma injure sa o faca.este ok.sint invatat cu multe nu am avut aici parte de nici un sprijin numai de umilinte.te rog baga urmarirea pe secret.k?iti urez sanatate.pa pa.a au fost si citiva oameni care au tinut la mine dar poate sint o fire prea dificila si....au capotat si ei. :((

Ciprian D. spunea...

@Libra
Romanul s-a nascut inventiv; sunt curios cum moare...

@nadie
Nu vad de ce te-ai suparat asa; omul acela face comert la fel cum merg multe lucruri in societatea din care facem parte, cu sila sau cu drag, optional, dupa ureche.
Vinde flori din portbagajul unei masini parcata ilegal; masina aceea e cotetul lui, magazia lui si este pe spatiul public, blocand o aleea de acces. Datorita faptului ca nu indeplineste conditiile optime necesare pentru comercializarea florilor, calitatea lor nu poate fi decat net inferioara, de o calitate scazuta. Tuturor ne e greu; si eu as vrea sa castig dublu, triplu sau impatrit in timp ce remuneratia-mi scade lunar in pofida efortului depus, constant sau ascendent. Aceasta e ratiunea pentru care imi pasa de calitatea produselor si servicilor pentru care platesc.
Daca nu suntem de acord nu inseamna ca trebuie sa ne privim cu ranchiuna; nu este imperativ sa privim lucrurile prin aceiasi prisma, ba dimpotriva, in numele constructivitatii!
Cele bune!

Mihaela Petrescu spunea...

" Se poate si asa " asta-i deviza !
Pe sistemul: "cine-a pus circiuma-n drum , ala n-a fost om nebun !"

Ciprian D. spunea...

True! Sad, but true!

DoarATAT spunea...

Hristos a Inviat !
Ma iertati ca ma tot repet, dar ... nu mai este mult pana la Innaltare !
Asa Gigel, Construieste ... DARAMAND ! Si eu sunt NUMAI pentru calitate...indiferent de varsta celui CARE O SI GENEREAZA !
Dar, ai grija mareee ... mai baiatule ! Blestemul se intoarce MuLtIpLiCaT la cel care-L lanseaza ! Iar Dumnezeu BINE ne-a avertizat: "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti !"
Tu chiar nu tii nici un pic de TOT la TINE !
ADEVARAT A INVIAT !
PS: iti convine, ai un singur Blog de gestionat ; eu ma retrag, gata pentru azi !
PS 2: te-am folosit SA FAC la mine UN ARTICOL . Daca ai timp si esti in trecere IN FUGA pe la mine, lasa si tu (te rog) un salut macar (nu-i obligatoriu, dar macar MI-am facut datoria...fata de mine insumi).
BineTze !

liviu amza (nadie) spunea...

nu sint suparat mai.daca tot ai materiale frumoase despre localitatea unde traiesti trateaza cu domnii directori de pe www.criteriipolitice.ro mi-ar face placere sa vad vesti si din Sibiu.sint oameni deosebiti care iubesc inteligenta.poate asa o sa-i poti trage mai frumos de urechi pe edilii din orasul tau sau spui si ce fac bine.fara ranchiuna pe niciunul.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur