CAMPANIA ANTI-NESIMTIRE!

Campania impotriva nesimtirii a fost initiata de Venny, si scopul ei este acela de a scoate in evidenta aspectele cotidiane care nu trebuie sa ramana trecute cu vederea. Sloganul campaniei – la care asezonez – este „Daca tot nu-ti pasa, nu mai bine faci la tine in casa?”. Desi imi place sa cred ca depunem eforturi la unison pentru a pastra orasul, dar nu numai, mai curat, privind in jur raman cu un gust amar cauzat de certitudinea miturilor: doi incarca trei descarca, ce strange cu poala imparte cu carul, ce zideste ziua darama noaptea, si alte alea.

Sibiul sta bine la capitolul „afisaj stradal”, poate gratie anului 2007 cand a fost Capitala Culturala Europeana. Atunci au fost amplasati stalpi si montate panouri speciale, in intampinarea celor care promoveaza evenimente socio-culturale si nu numai. Cu toate acestea, in tot orasul, la cativa metri de stalpii sau panourile respective, cretinoizii - numiti in continuare nesimtiti – nu se sfiesc sa lipeasca, nu unul, ci zeci de afise cu cea mai
nonsalanta durere in pix. Acesta e motivul pentru care le urez „SA LE MOARA LA INTRARE!”, nesimtitilor care lipesc afise pe unde (nu) ii duce capul, autoritatilor care nu intreprind nici o masura impotriva lor, organizatorilor care desi slujesc cultura nu au nici un scrupul vizavi de bunul-simt monitorizand activitatile nesimtitilor de care se servesc. Daca am uitat pe cineva care se face vinovat, il/ii asigur ca le doresc, de asemenea, „SA LE MOARA LA INTRARE!”.

9 comentarii:

Marius spunea...

Extindem la toata tara sau raminem la Sibiu ? :)

Venny spunea...

Salutare Gigel,

Iti multumesc ca te-ai alaturat campaniei. Sper din tot sufletul ca daca "strigam" in cor despre ceea ce ne deranjeaza, in speta NESIMTIREA, poate schimbam ceva. Din punctul meu de vedere, internetul a devenit o sursa foarte importanta de informare a noii generatii, iar blogosfera romaneasca este destul de puternica. Unele persoane considera blogger-ii ca fiind formatori de opinii.
Eu cred ca exista posibilitatea ca unii babuini care savarsesc acte de nesimtire sa citeasca ceea ce noi postam, iar din acestia poate cativa se vor schimba. Romanul trebuie tras de urechi, altfel nu se corecteaza.
Am sa te "vizitez" sa vad cum iti merge.

Sa ai o zi buna!

Aberesque spunea...

sper ca aceasta campanie sa nu fie o pierdere de timp

Neamtu' spunea...

Sibiul a fost capitala culturii, nu a bunului-simt, nu? Ei, bine... aveti cultura :) Stai linistit, la Roman, in minunata Moldova uitata de toti, afisarea - mai ales in sezonul electoral - se face chiar si pe usile apartamentelor. Voi inca stati bine :)

Ciprian D. spunea...

@Marius
...maine in toata tara! smile

@Venny
Eu sunt sigur ca daca gasim un punct de sprijin putem misca lumea...

@Aberesque
Nimic nu e inutil; in cel mai rau caz...se intoarce impotriva noastra

@Neamtu
Chiar pe usi...smile...asta e tare!

dielda dana DINU spunea...

GIGEL, permite-mi sa NU fiu de acord cu tine cand iti definesti blogul: cel mai "nesimtit" blog sibian.
Poate vrei sa spui despre blogul tau ca este cel mai tupeist, care spune lucrurile direct si pe nume. Si te felicit ca faci asta !

Ciprian D. spunea...

Sper sa imi spui si unde/cand gresesc Dana. Multumesc mult.

La ultimul blogmeet asa am fost numit, drept "cel mai nesimtit blog sibian", asadar e vina lor. smile

dielda dana DINU spunea...

Esti tupeist in sensul bun.
Dar daca este un merit ce ti-a fost atribuit cu simpatie, atunci nu mai zic nimic. :))

Anonim spunea...

salut gigel.nu stiu de unde ai aflat de mine.dar ai haz in prezentarea acestui material.mie imi este greata de afisele lipite aiurea in tranvai.nici pe timpul omului din neandhertal nu artau locurile de linga locuinta lor asa.ma agreseaza vizual afisele exact cum ma agresau pantofii aia cu talpa inalta folositi de doamne si domnisoare.acum este bine ca nu mai sint complexate de inaltime si au trecut la ceva normal si firesc care le fac piciorul mult mai fin. :))asta nu-i fetis.te asigur.sanatate.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur