Cum ne imbracam? - Ce bikini se poarta vara asta?

O sa ma intind nitel, la vorba fireste, absolut necesar pentru a face o introducere a subiectului de azi a toalelor gigelistice – cum ne imbracam vara asta, ce bikini se poarta.

Imi aduc aminte ca dupa ce ne-am plimbat o zi intreaga in centrul agitat al Vienei, in drum spre Donauturm, am trecut prin Uno Gebäude care pe insearat parea parasit. Revelator aveam certitudinea ca puteam sa ne dezbracam de haine si sa ne plimbam goi pe strazi caci nu am fi stanjenit pe nimeni, atat era de pustiu acel cartier modern.
Odata cu acea intamplare am avut revelatia – wow – ca singurele ratiuni pentru care exista preocupari fata de felul in care ne imbracam au, exclusiv, o legatura cu ceilalti. Trebuie sa aratam bine pentru cei din jur fara de care singura preocupare ar fi sa ne aparam corpul de intemperiile vremii.

Din 1946 de cand a fost lansat primul bikini de Rudi Gernreich – inspirat din tinutele unor indigeni din Brazilia – modelele au pierdut tot mai mult din consistenta, a se intelege material.

Cine isi mai aduce aminte, sau stie, de bikini atome (primul model de bikini), bandini (combinatia dintre chilotul clasic si topul sub forma de banda, fara bretele care se potriveste foarte bine femeilor cu sani mari ), tankini ( compus din doua piese, top pentru buna sustinere a unor sani mari, si chilot clasic ), camikini ( la fel ca tankini, cu excepţia ca sus arată ca o bluzita, camizol; diferenta o face surplusul de material) sau monokini ( adica orice costum de baie topless )?

La intrebarea „ce bikini purtam vara asta” (aici nu ma refer la mine) exista un singur raspuns: thong (tanga) inovator - string bikini. Modelul revolutionar string bikini clasic e compus din patru triunghiuri de material, doua pentru sani si alte doua pentru fese si pelvis, unite intre ele prin sfori foarte subtiri.
Bikini, sinonim al feminitatii, poate fi flatant pentru multe femei, insa nu pentru toate deoarece nu are rol de sustinere, cum nici sforile nu trebuie sa lase urme pe piele.
String bikini 2009 se prezinta sub forma unor triunghiuri de material minuscule care abia acopera sfarcurile, iar mai jos micutele triunghiuri pot fi confundate cu niste dopuri care impiedica nisipul sau alte obiecte sa intre... nepoftite inauntru.

Acestea sunt tendintele modei din vara ce sta sa inceapa, o moda necrutatoare cu femeile care mananca ciocolata pe furis in timpul regimului pentru slabit sau rontaie snacksuri la miezul noptii, in lipsa...somnului!

12 comentarii:

Lucylle spunea...

Cred că poza ce ai anexat-o postului este 100% făcută pe o plajă din Brazilia. Din punctul meu de vedere, femeile alea [unele] arată prea bine ca să nu te facă să vrei să le atingi. Eu sunt una din acele persoane.
Nu ştiu cum o să arate plaja în 2009 dar sunt sigură că majoritatea celor ce sunt naturale [de la mama natură cu forme de invidiat] dar şi cele pe bază de bisturiu nu vor expune chiar un costum de baie atât de mic.
Cred că ar trebui să îţi iei liber într-o zi şi să fugi pe plaja mioritică să surprinzi cele mai cele piese. Eu am să-ţi trimit poze.

Ciprian D. spunea...

Eu cred ca monokini, datorita crizei, vor predomina pe orice plaja. smile
Cred ca vom rata marea anul asta in virtutea sustinerii unor evenimente interculturale despre care voi aduce vorba mai incolo.
Sa faci poze!

aventoro spunea...

interesant

Ada Angharad spunea...

Subtirele, trase prin inel sau mai basoldine, siliconate sau cu sanii balanganindu-se, fetele noastre mioritice, parca vad, vor purta costume minuscule. C-asa suntem noi, fetele, mereu la moda. Ce poate fi mai tulburator decat o turma de manelisti care fluiera dupa tine la plaja? Ce iti afirma mai bine valoarea decat ca un nenea chel, gras si cu ghiul tataie langa tine si iti propune, papuse, o inghetata la el in camera?

Ciprian D. spunea...

Un creator francez, Louis Reard, spunea ca nu e costum de baie un bikini+slip daca nu poate fi tras printr-un inel! big grin

Liliana spunea...

Evident, doar se tinde catre o expunere cat mai mare a "interfetei" cu utilizatorii (ne)autorizati!!! ;)

ARIPI DE FLUTURE spunea...

cred ca pana la urma va fi la alegere:))cu costum sau fara:)

Neamtu' spunea...

eu sunt deacord cu oricare! nu conteaza, o femeie frumoasa va fi frumoasa si daca e imbracata intr-un sac (dar asta nu inseamna ca nu 'trag' spre monokini)

Ada Angharad spunea...

Numai femei ai in cap. La costumele de arbati nu te gandesti? uite iaca linku'

http://www.the-bikini.com/galleries-men-teardrop/

Ciprian D. spunea...

@Liliana
Carevasazica de expunere e vorba. smile

@ARIPI DE FLUTURE
Adica, cum? Cine-i pentru fara jos slipul? :)))))))

@Neamtu`
O femeie in sac...pute :)))) Stiu sunt diabolic!

@Dreamwind
Barbati nu au nevoie de costume de baie, si mai ales noi noua nu ne da bataie de cap. Ceva acolo sa ne acoperim goliciunea ca de nu se face sir in spatele nostru. big grin

Liliana spunea...

...mai ales ca pentru o femeie e suficient sa nu aiba nimic altceva decat zambetul pe buze...:D

Ruxandra Adina Gurgu spunea...

Sa inteleg ca se vor acoperi doar sfarcurile si labiutele? Interesant. Cred ca odata cu moda asta se va accentua si cea a anorexiei. Norocul naturalelor.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur