Psihologic: The Shawshank Redemption - Inchisoarea Ingerilor

The Shawshank Redemption este considerat un film excelent, o inedita experienta cinematografica, o capodopera a cinematografiei. Mie mi-a mirosit a Stephen King pe tot parcursul vizionarii. Imprevizibilitatea de care foarte multi vorbesc la superlativ, eu am spulberat-o in primul sfert de ora.

Inchisoarea Ingerilor din punct de vedere emotional m-a atins si pe mine, motiv pentru care il si recomand, insa acest plus – sa ne intelegem – nu este un merit regizoral al lui Frank Darabont sau scenarist al lui Stephen King, ci toate aplauzele ar trebui sa i se adreseze celor care reprezinta the salt and pepper, respectiv Morgan Freeman si Tim Robbins.

Pe de alta parte, ceea ce ii scade din valoare sunt greselile de productie, (re)cunoscute drept gafe: nu de putine ori se vede vreun car de filmare prin reflexie dintr-un geam, ochelari, etc; oricine e pasionat de sah, de altfel ca si personajul principal, a putut consta ca piesele nu sunt aranjate corect desi acelasi personaj principal se vrea a fi unul verry smart.

Ma rog, una peste alta, filmul merita toti banii, adica 25 mil. $ investiti, merita vazut, insa cu cat e vizionat de mai multe ori...cu atat va placea mai putin.

5 comentarii:

allé spunea...

Este filmul meu preferat !

Neamtu' spunea...

un film superb, care merita vazut si revazut de 1000 de ori :)

Malpraxis spunea...

excelent filmul!

PACO spunea...

o sa ma uit si eu la el

zafox spunea...

cel mai bine cotat pe imdb. l-am vazut de einspe ori si nu am ajuns sa ma plictisesc de el.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur