Cum ne incaltam vara asta?

Ce incaltaminte purtam vara asta? Tot sub auspiciile comoditatii, cu siguranta, incaltamintea sport ramane pe primul loc. Pantofii sport de antrenament se vor asorta perfect cu lantul gros, scos ostentativ peste tricou. Pantofii sport de lux din lac vor fi asortati in orice situatie cu o vestimentatie trendi-kinki incarcata cu sclipici, devenita unisex. Pantofii sport de dama, adica pentru fetite, alaturi de rudele apropiate ale tenisilor – slapi, sandale si balerini, se prezinta in culori vii si sunt accesorizati cu floricele multicolore(creati parca pentru cea mai solicitanta activitate feminina: shopingu`).

Odata cu aparitia pantofilor sport, tenisii si-au schimbat destinatia dar mai ales look-ul. Au suferit multiple mutatii tehnologice si de creatie si se prezinta sub diverse forme: cu crampoane, cu brizbrizuri si stelute, cu perlute, etc. Au fost modificati si calitativ, substituindu-se pana si mirosul acela de cauciuc nenorocit.

Foarte important cand vine vorba de pantofi sport este brandul sau pseudo-brandul: Gucci, Prada, Kelvin Klein, Dolce&Gabbana, Moschino, insa in topul preferintelor raman Nike si Adidas. Nici macar criza nu il poate atinge (pe brand), caci nu-i asa, romanul daca nu-i fudul parca nu e prost destul.
Oricine isi poate permite o pereche de bascheti, insa cand vine vorba de produse de brand, eventual cu design unic ori in editii limitate, pretul pantofilor sport depasesc pana si salariul mediu pe economie.

Cine poate uita renumitii „bascheti” de odinioara, confectionati dintr-un material textil semicopt, la fel de rezistenti precum tenisii numai buni pentru maidan, notorii „usurei de Dragasani”?
Eh, ce vremuri! Imi amintesc precis ca destinaia lor era strict legata de activitatile socialist-sportive sau de cele comunist-recreative. Pana la locul/cadrul/mediul potrivit ii purtam in „punga de un leu” alaturi de „mingea cu trei`s`cinci”.

Absolut inedit este faptul ca exista un muzeu al pantofilor, la Toronto, deschis de Sonja Bata in anul 1995. Am facut si eu un tur prin muzeu si parol de gigel ca poti gasi incaltaminte la preturi mai mici decat cele din targul de la obor.

11 comentarii:

Neamtu' spunea...

Pentru mine este clar. Blugii mei preferati, care nu se demodeaza nicicand, adidasii mei preferati luati din bazarul de firma Abibas si care, ciudat, nu-ti muta nasul din loc, si tricoul meu negru cu Jack Daniels, singura chestie de firma pe care o am. Hainele mele ar trebui sa fie mandre ca le port EU!

Mucegai spunea...

Si la mine este clar. Blugii imposibil de distrus prin spalare, niste pantofi de piele intoarsa la propriu (cu partea lacuita inauntru) tricoul alb cu Smirnoff (parol ca nu fac bascalie) si poate o jacheta oarecare.
Mentionez ca intotdeauna port sosete, fiind posesorul unui picior fara miros, dar extrem de alunecos.
Ce poarta Gigel?!

Ciprian D. spunea...

Fara indoiala ca port incaltaminte gigelistica, cum altfel? Eu si cei asemeni mie, care am urmat scoala veche suntem reticenti la lac, sclipici si rozbonbon.

Marius spunea...

Multumesc pentru frumoase aduceri aminte - "usureii de Dragasani", punga de un leu cu mingea aia buna de treiscinci" ... ne-adidas !

Anonim spunea...

Nu de multe zile am descoperit un magazin in Florida, spcializat pe vesminte western si casual unde firmele Levis, Lee, Diesel ofera jeansi si camasi denim nemaipomenite. Cat despre incaltari sugerez gama Timberland, Knight Swiss, Ecko si mai ales new balance. Liniile clasice, rezistenta si simplitatea dezbarata de sclipici sunt preponderente.
As mentiona ca exista o revenire la blugii fara fermoare cu nasturi metalici, in culoarea clasica denim azur.
Ca sa va plictisesc putin si aici ca tot m-ati acaparat cu acest subiect(Gigel gaseste mereu sa acapareze) va ofer spre citire un poem in engleza scris de mine si dedicat unei purtatoare de blugi cu forme superbe. Nimic mai frumos decat trupul unei sirene in blugi...http://www.poetry.com/dotnet/P0903836/074/1/display.aspx

Neamtu' spunea...

hm... Smirnoff vs Jack... oare cine catsiga? E ca si cum ai spune ca vara asta port Harley fata de ala cu Porche :)) sau e invers?

dielda dana DINU spunea...

Prefer incaltamintea si imbracamintea comoda pe care o achizitionez rapid pentru ca nu suport shoppingul.

Ciprian D. spunea...

@anonim
Frumoasa poezia, trebuie ca cea careia ii este dedicata sa fie magulita!

@ dielda dana DINU
sa fiu sincer mie nu-mi prea plac hainele! singurul scop, din punctul meu de vedere, este acela de a ma proteja de capriciile vremii! smile
Zanul tau trebuie sa fie foarte fericit, nefiind o iubitoare a shopingului. smile

@Neamtu` & Radu
Dar tricouri inscriptionate cu "Palinca" nu va plac? :D Nationalistilor! smile

Anonim spunea...

mie imi plac tenesii. Pentru ca la 1,80 ai mei ... ce sa ma mai 'cocot' pe niste tocuri?!
In plus, sunt usori, lejeri, deschisi combinatiilor.

Mono-colori e musai sa fie! Si nici nu mi-as da banii de mancare pentru 2 saptamani pe ei!

Liliana spunea...

Tot pe acele vremuri foloseam expresia "adidasi cu tocuri ii mai lipsesc" pentru a face referire la prostul gust cu care se imbraca cineva...uite c-am trait sa ii vad azi in vitrine. Parca estetica uratului era mai interesanta la Arghezi...

Lala spunea...

Daaaa...tuturor ne plac tenisii...ce te faci cand te uiti pe strada la o don'soara dragutsa, bine (rrraaaauuu) proportionata, cu tenisi si blugi in jos... si sacou si poseta de fitse in sus? A?
Mama lui de concept "trendy"...
Semnat: Lala anti-moda.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur