Protocoa(ie)lele reformei!

Protocolul de astazi, semnat intre sindicalistii din invatamant si guvern, din punctul meu de vedere, dezinteresat, este ca s-a materializat sub forma atragerii focului la propria oala.

Sindicalistii, dintro nevoie de confort personal, s-au chinuit, si-au reusit, sa capteze atentia opiniei publice cu...o scanteie.
Atrasi de scanteie au fost si reprezentantii guvernului, stramtorati doar la figurat, de altfel ingusti la propriu, care in marea lor marinimieau aprins focul la care ma refeream mai sus. Bineinteles, mobilizati de ideea ca ce vor acorda azi cu o mana vor lua, chiar sub alta forma, intr-un viitor apropiat cu doua maini.

Au condimentat protocolul cu o conferinta de presa in care toti au fost de acord ca plantuta din gradina este responsabila pentru nefunctionalitatea sistemului educational, cu precizarea ca oala – care de acum are foc – va fi gazda unor delicatese cel putin la fel de gustoase precum cele ale U.E.
Am citit si eu cele zece puncte asumate de guvern si ma vad indreptatit sa spun ca fac ceva in oala lor, caci e goala.

Se zvoneste ca ar fi existat si un al unsprezecelea punct pe lista dezbaterilor si facea referire la calitatea invatamantului romanesc, insa nu a fost bagat in aceiasi...oala! De ce?

4 comentarii:

dielda dana DINU spunea...

Titlul e genial ! :)

PACO spunea...

felicitari pentru titlu te astept sa citesti noua mea poezioara,si daca nu umpli tu oala pot sa vin eu sa termin treaba

Lucian spunea...

profesorii au luat o teapa de zile mari, bineinteles ca ce scrie in protocolul ala nu va fi in veci respectat

Teo spunea...

M-am saturat sa ii aud pe profesori cum se lamenteaza in fiecare an. Am amintiri neplacute legate de multi dintre ei, chiar daca ai mei nu au fost nevoiti sa mearga cu sacosa pentru a ma trece clasa.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur