Asa a fost sa fie -TEx Sibiu- partea a doua
Sunt(em) influentator(i) al(ai) comunitatii!
Asa a fost sa fie, la TEDx Sibiu 2010...
De povestit sunt multe, despre fiecare speaker in parte dar si despre speakeri in ansamblu; ar fi multe de povestit despre ce a fost surprinzator, mai mult sau mai putin, despre audienta, organizatori, socializare si comunicare. Despre asteptari!
Noi locuri de munca in Sibiu!
Iata doar cateva cateva motive pentru care comunicatul prefecturii insenineaza fruntile a macar o parte dintre concitadinii nostri.
Intrucat foamea este o stare de spirit in sistemul bugetar si m-am familiarizat cu aceasta stare ma gandesc serios sa intru si eu in afacere odata ce va fi finalizata centura. Fireste, in calitate de lider de sindicat, al sindicatului curvelor de pe centura ocolitoare a Sibiului.
Ca in orice sindicat care se respecta fiecare membra va cotiza zilnic cu o suma modica.
Sa dea dracu` sa nu termine astia centura, ca altfel nu stiu cum o sa ies din iarna!
Teodor Tulpan - un roman pe Everest - la TEDx Sibiu!
1997 - expediție în munții Caucaz, escaladează vf. Elbrus, 5642 m și vf. Ghermoghenov – 3994 m;
1998 - expediție în munții Caucaz, escaladează vf. Ushba - 4710 m (cel mai dificil vârf din Caucaz), vf. Gumaci - 3850 m și vf. Elbrus -5642 m;
1999 - expediție în munții Tien Shan, escaladează vf. Khan Tengri - 7010 m și stabilește recordul național de altitudine la lansarea cu parapanta (6000 m – premieră mondială),după ce în prealabil urcă de două ori pe vârf, încercând să se lanseze de acolo pe Vf. Everest (8848 m), 22 mai 2003
2002 – selecționat pentru participare la expediția românească „Everest 2003”
2003 – expediție de pregătire în munții Anzi urcă pe vf. Aconcagua - 6962 m și zboară cu parapanta de la 5400 m - primul român;
2003 - martie - face parte dintr-o expediție pentru cucerirea vârfului Everest din munții Himalaya;
9 mai 2003 - se lansează cu parapanta de la o altitudine de 7.080 m, îmbunătățind recordul mondial de durata zburând 30 de minute;
22 mai 2003 - munții Himalaya – vârful Everest – 8848 m;
1 iunie – 31 iulie 2004 – expediție în Pakistan – vârful K2 – 8611 m, atinge altitudinea de 7400 m, retrăgându-se din cauza vremii nefavorabile;
2005 – pregătire expediție Peru 2005, vf. Chopicalqui – 6400 m;
2007 – expediția Africa 2007 pe vf. Kenya – 5200 m;
2007 – Vf. Mont Blanc – 4807 m;
2008 – expediția Explore India, vf. Chopta – 4098 m.
2008 - expeditia "Mexic 2008", ajunge pe vf. Orizaba (Star Mountain) - 5635 m.
2009 - expeditie sibiana, atinge Vârful Elbrus, Munții Caucaz, - 5.633 m
2009 - expeditie "Top of Africa", atinge Vf. Kilimandjaro, - 5885 m."
In luna aprilie a acestui an Teodor Tulpan s-a accidentat in timpul unui zbor cu parapanta si a suferit o fractura de vertebra lombara, fapt care a compromis expeditia in Alaska programata in cursul lunii mai.
Probabil ca suruburile din coloana il vor determina pe celebrul alpinist sa se limiteze la actiunile de salvamontist. Sau poate ca nu. Sigur ne va spune la TEDx Sibiu!
The Losers vs The Penthouse si I Hope They Serve Beer in Hell
Sa va explic: ziua de ieri este marcata drept o zi istorica in calendarul democratiei mioritice, deoarece niste tipi au vrut sa faca pe zmeii insa s-au purtat ca niste pitipoance, sa zicem, neluand in seama faptul ca purtandu-se ca atare exista riscul sa le-o traga cineva. Pentru mine-s...niste ratati! A picat motiunea!
Revin la chestiile siropoase: The Penthouse si I Hope They Serve Beer in Hell. Daca nu existau filmele astea doua probabil pana la ora asta m-as fi sinucis - moral, inca o data - datorita zmeilor ciufuriti, infierati cu L-ul ratatilor in frunte.
Nu o sa va spun niciun cuvant despre cat de bune sau execrabile sunt filmele mentionate insa va voi spune care este legatura dintre ele si istorica zi de ieri: RATATII, ce se dau drept zmei dar se poarta ca niste...!
Va invit sa vedeti The Penthouse si I Hope They Serve Beer in Hell. Comparativ cu The Losers - sau cum a mai picat inca o motiune, orice film e demn de Oscar, Grammy, Nobel, Emmy sau Pulitzer.
Inovatie, diversitate si entuziasm - Eliza Penciu - la TEDx Sibiu
"1. Cine este Eliza Penciu?
Sunt un om obişnuit, care în 32 de ani a trăit destul de multe întâmplări şi situaţii de o mare diversitate din care a învaţat mai mult sau mai puţin. De când eram mică am învăţat de la tata două pseudo-zicători, pe care le aplic fără sa le mai conştientizez în mod special, pentru că mi-au intrat mult prea bine printre obişnuinţe.
2. Care este cea mai mare provocare profesionala a ta?
Când m-am angajat la muzeu mi s-a spus: Avem nevoie de o mâţă care să se caţăre pe pereţi şi să aducă bani muzeului. Eu am răspuns, încrezătoare: M-aţi găsit, eu sunt aceea!
3. Un motiv pentru care cititorul este bine sa vina la TEDx sa te vada.
Eu aş veni la TEDx s-o văd pe Eliza, deoarece, din auzite, cred că ea, prin optimismul şi pofta ei de viaţă, este o persoană capabilă să transmită, prin propria-i energie bazată pe experienţa acumulată la Muzeul Astra, mesajul că soluţiile la problemele cotidiene există la tot pasul.
4. Care este viziunea ta despre viitor? Cum vezi viitorul tau? Dar al tarii?
Tata m-a învâţat o maximă de la Confucius când eram mică: Şovăielnic vine viitorul, ca săgeata-şi ia prezentul zborul, veşnic e trecutul pe pământ!, transpusă în versuri de Fr. Schiller.
(NU) A cazut Guvernul Boc? Sa fim sinceri...
Ca urmare, faptul ca sustin ofensiva civica pentru demiterea Guvernului Boc nu reprezinta un indemn ci efectul unei stari de saturatie.
Viitorul (nu) suntem noi! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
John Ketchum - nascut pentru a face lucruri de un minut - la TEDx Sibiu
Sunt activ in blogosfera sibiana!
Let`s do it Romania, again and again!
Românul si furculiționul!
Replica presei sibiene...
"și, ia spune, măi bărbuță, de ce sunt eu cretin pentru că nu am fost acolo? doar pentru că nu am avut timp să dau și eu o limbă, ca tine, pentru a primi o invitație? repetiția la care ai fost tu și nu a fost presa înjurată de tine a fost un eveniment de promovare la fel ca oricare altul, unde naiba scrie că e musai să fiu prezent? unde mai scrie că sunt cretin dacă nu particip la un eveniment cultural, chiar dacă e de bună calitate? cu ce coaie te apuci tu să beștelești pe toți din presă doar pentru că nu au promovat după cum vrei tu un eveniment la care ai primit inviație pentru promovare? știi când ai dreptul să comentezi? când o să îți cumperi singur bilet. traian "
Lucian Vintan: Eroare vs 10 Mari Sibieni
Summit-ul cretinilor, tampitilor, idiotilor...
NO COMMENT!
El si cand va muri va fi handsome!
Cristina Bazavan...nu e Oana Dobre? Dar totusi vine la TEDx?
Eitetsu Hayashi vs arestarea unui prim-procuror!
Desi am mai facut-o va marturisesc din nou ca sunt fascinat de profesionalismul si disciplina personala a fiecarui artist nipon pe care l-am cunoscut. Fascinat si coplesit!
Daca am vrea am avea multe de invatat de la ei. De pilda am putea invata sa ne respectam angajamentele si sa evitam a lasa pe cineva cu ochii-n soare...
Astazi la ora 12:00 a fost programata o repetitie, in exclusivitate pentru presa sibiana, cu Eitetsu Hayashi fara Filarmonica George Enescu care urmeaza sa soseasca abia maine. Stupoare!
S-a facut 12:00, ora 12:15, ba chiar 12:30 si presa se lasa asteptata. Dupa lunga asteptare, a fost apelata insa au raspuns doar o parte. Nu pentru a se scuza ci pentru a spune in doi peri ca se afla la o chestie mega-importanta, de super actualitate: Florin Apostu, prim-procuror si-un sereist taman fusesera arestati. No comment!
In pofida lipsei de scrupule a gaozarilor din preasa artistul tot artist a fost: s-a pregatit de repetitie si a sustinut un mini-concert doar pentru noi, cei care am pus umarul pentru ca maine seara sa fie totul gata.
Scott Eastman - fotograf celebru, deci profesionist!
"Scopul meu este de a gasi intotdeauna un echilibru intre competenta tehnica si creativitatea artisitica dar si o intelegere a legaturii cu subiectul, ca sa pot crea fotografii puternice, impresionante." Scott Eastman
Controversatul Premiu Nobel pentru Pace 2010 - Liu Xiaobo
Un "artizan" in calitate de speaker - Constantin Chiriac
"Dinamica vietii!" - 10 motive PRO - TEDx Sibiu 2010!
Toamna se numara bobocii, respectiv cartile!
A fost odata ca niciodata TEDx Sibiu! Adica va fi!
A fi barbat insarcinat este handicap?
Vis Urat nu mai e soldier, e motorist!
Somatie: plateste-ti impozitele, bah!
Fart of change...de Vis Urat
In Camera Deputatilor azi nici iarba nu creste!
Blogatu si Chinezu fac diferenta dintre "un blogger" si-un bou (Vis Urat)
Jos palaria Blogatu-le! Jos palaria Chinezu-le! Muuuuuu...Vis Urat!
Mi s-au stricat toate! Really!?
Acum folosesc un Nokia 1100 la care culmea nu mai am incarcator...ca l-am dat acum cateva zile unui prieten; credeam ca am mai multe.
Really, presimt ca viata va fi mai relaxa(n)ta fara...
Blogatu.ro - sub presiunea Citadelei Sibiene...
Daca astazi pe la orele doua scriam ca Blogatu, intaratat de fartatele sau, Vis Urat, nu a ramas mai prejos si exact cand primul basea harta blogosferei, Blogatul a venit cu ideea unei campanii extrem de importante in blogosfera, ce mi-e dat sa vad dupa sapte ore?
"Campania pentru tineri pe bloguri! Aceasta campanie nu isi propune promovarea unui serviciu, organizatii sau persoane, ci doar promovarea unei idei: constientizarea tinerilor asupra pericolelor la care sunt supusi.
La ce pericole sunt supusi tinerii, dupa parerea voastra?"
Faptul ca tinerii nu constientizeaza asupra pericolelor si aceiasi tineri nu pot fi supusi pericolelor ma face sa cred ca l-am prins pe Blogatu cu pantalonii in vine scriind pe genunchi.
Basca, ce blogger de valoarea luuui, valoarea lui Blogatu care vorbeste luni de-o campanie despre care nu zice nimic o demareaza sambata seara fara continut, fara banner, fara altceva inteligibil decat: comentati, va rog comentati, si apoi vedem noi?
Bineinteles ca Blogatu nu este citit doar de mito-cretino-dobi-infantilii pe care se bizuia si prima reactie a fost din partea lui Futacu care, indubitabil oripilat de sirul de elucubratii, l-a trimis dupa tigari pe taticul fâsâielilor blogosferice cu pretentii de campanii extrem de importante.
"Futacu a zis:
un pericol major la care sunt supusi tinerii este sa citeasca asemenea insiruiri de cuvinte care starnesc irepresibile dorinte de sinucidere" (click printscreen comentariul sters de Blogatu)
Este adevarat ca tinerii sunt expusi, nu supusi, la pericole precum droguri, violenta sociala (violenta pe strada si in scoli cum ii spune Blogatu), sau educatie sexuala precara (boli cu transmitere sexuala cum ii zice Blogatu) dar sa lupti impotriva lipsei unui loc de munca dupa terminarea facultatii....ma face sa cred ca Blogatu are cu capu`si se crede Don Quijote.