CONCURS - Cinemateca TIFF - Happy, happy / Cumplit de fericita

4 comentarii

Familia este cel mai important lucru din lume pentru Kaja. În ciuda faptului că trăieşte cu un bărbat care preferă să meargă la vânătoare cu băieţii şi refuză să facă dragoste, ea ramane o optimistă convinsă. 
Când vis-a-vis se mută 'cuplul perfect', Kaja se luptă din răsputeri să îşi ţină sub control emoţiile. Nu numai că aceşti oameni plini de succes, frumoşi, interesanţi, cântă într-un cor, dar au adoptat şi un copil - din Etiopia! Noii vecini deschid noi orizonturi pentru Kaja cu urmări pentru toţi cei implicaţi. Iar atunci când Crăciunul se apropie devine evident că nimic nu va mai fi ca înainte. 
Acum, ca v-am spus cam despre ce e vorba in filmul de maine seara din cadrul cinematecii TIFF 2012, dupa cum v-am obisnuit in fiecare joi, de la orele 20:00, spuneti-mi voi va avea loc proiectia filmului si veti castiga o invitatie dubla la comedia despre infidelitate, carne de elan, sex si branza de casa: Happy, happy / Cumplit de fericita! 
Succes tuturor, insa castiga invitatia, pentru doua persoane, la film, primul/a care va raspunde corect, printr-un comentariu!

First name: Facebook! vs Choose your own name!

0 comentarii
Trăim în era știrilor care oripilează: un tătic, deși fapta sa mă determină să consider că sunt generoși cei care îl pot numi "tătic" pe un individ care, s-a hotărât să îi pună numele Facebook, fiicei sale. Firește că gestul tânărului egiptean, de numai 20 de ani, este "extrem" de motivat!


Felul în care site-ul de socializare Facebook a contribuit  la reuşita revoluţiei din Egipt l-a determinat pe tânărul tată, entuziasmat de influenţa pozitivă asupra ţării sale a celebrului site de socializare, să își numească fetița Jamal Ibrahim Facebook.

Se pare însă ca nu numai tatăl fetiței a fost entuziasmat de reușita insurecției, întrucât, la aflarea veștii că tânărul și-a numit fiica astfel  în semn de gratitudine, fetița Facebook a primit multe cadouri din partea revoluţionarilor egipteni.

Apropiaţii părinţilor lui Facebook s-au arătat mai mult decât încântaţi de iniţiativă şi susţin că le înţeleg perfect alegerea făcută, însă privit de aici, de departe, pare destul de greu de înțeles. Prin urmare, Facebook a primit o mulţime de cadouri şi daruri atât din partea cunoscuţilor, cât şi din partea oamenilor din întreaga ţară, susţinători ai revoluţiei egiptene inițiată chiar pe facebook, care au aflat de numele ciudat pe care îl poartă fetiţa şi de semnificaţia lui.

Oare o lege care să asigure, fiecărei ființe umane,  dreptul de a purta un nume decent (nu) este departe?

Cinemateca TIFF: Scurtmetraje romanesti, premiate! - Nunta lui Oli, Camelia, Cronica unei morti amanate, Superman, Spiderman sau Batman

0 comentarii
Cinemateca TIFF aduce, joi la ora 20:00, pe marele ecran din subsolul librariei Humanitas, o serie de scurtmetraje romanesti, premiate la diverse festivaluri internaţionale:

Nunta lui Oli (r. Tudor Jurgiu, 2009)
Singur in bucataria lui din Bucuresti, Dorel se pregsteste pentru ceea ce pare a fi o petrecere. De fapt, este vorba de nunta fiului sau, care are loc in SUA. Dorel va vedea nunta printr-o camera web, alaturi de doi dintre prietenii fiului sau. Pe micul monitor o vor cunoaste pe mireasa, pe tatal ei si vor fi martori la ceremonie.

Camelia (r. Marian Crişan, 2010)

Un cuplu tanar cu un copil foarte mic si o casa recent cumparata in Pipera primeste vizita unui alt cuplu tanăr care ar fi trebuit să vina si cu o anume Camelia. Intrebarile sotului gazda despre Camelia declansează un moment de rabufnire din partea sotiei.

Cronica unei morti amanate (r. Andrei Gruzsniczki, 2008)

Un batranel, lovit de un tramvai, este adus la morga unui spital din Bucuresti. Cand doctorul si asistenta se pregatesc sa faca autopsia, realizeaza ca batranelul este inca in viata, grav ranit, avand nevoie de ingrijire medicala imediata. Speriati de gandul ca politia ar putea sa apara, acestia decid sa nu cheme ajutoare, ci sa...


Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu, 2011)

Aron, un băietel de 5 ani, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, să-si salveze mama bolnava de inima.


Prin urmare, o seara de joi nu mai poate fi completa, pentru concitadinii dependenti de cultura, daca lipseste doza de film de cea mai buna calitate asigurata de Cinemateca TIFF, pusa la cale de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc cu sprijinul Transilvania Film.

Cu mult drag, pentru cine are nevoie!

0 comentarii
via Ora de Sibiu:

A fost odata ca niciodata in America o idee devenita curent social care a facut inconjurul lumii: mai multe persoane au lasat in locuri publice mici cadouri cu scopul de a produce cuiva o mica bucurie. Cadourile simbolice, cateva bomboane sau fructe, o ciocolata sau un tricou erau insotite de un biletel: „Cu mult drag, pentru cine are nevoie”.

Ideea americanilor de a produce un zambet prin lasarea de mici cadouri in comunitate, ca de pilda maruntis in cabina telefonului pubic, o umbrela in statia de autobuz pe timp de ploaie sau cafeaua platita in avans pentru urmatorul client, au constituit i-a inspirat pe cativa timisoreni si de cateva luni incearca sa aduca un strop de bucurie in viata concitadinilor. Astfel, cateva persoane care si-au pastrat anonimatul dar fac parte din Asociatia LookInside au inceput din luna noiembrie a anului trecut sa lase in zonele circulate din Timisoara cadouri alaturi de mesajul: „Cu mult drag pentru oricine are nevoie”, insotit de un post–scriptum: „Ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb”.

Mesajul tinerilor membri ai Asociatiei LookInside, postat pe pagina de Facebook, este: „Ne-am gandit sa dam drumul unei roti a binelui in Timișoara. Proiectul nostru e simplu si din suflet. Luati o esarfa, o carte, un borcan de gem, o perna, orice, absolut orice aveti si doriti sa dati mai departe, scrie-ti un bilet: „ Din suflet, pentru oricine are nevoie.. Cu drag,...un OM ! PS: ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb”. 

In Sibiu, curentul social de a produce o bucurie in inima cuiva, printr-un gest mic, dintr-un suflet mare, a fost imbratisat de Ada Milea, o tanara de 33 de ani, director la o firma locala: "Mereu m-am considerat un om bun. Am ajutat si ajut in continuare,  dau cam tot ce mi se cere! Am pregatit doua pungulite, una cu ciocolata de vreo 4 feluri, si una cu doua lacuri de unghii si 3 bomboane cu cafea . Le-am aranjat, le-am pus fundite si biletele si le-am lasat in Sibiu. Unul in Turnisor, pe pervazul unui restaurant inchis si celalalt mai departe, pe o teava de gaz. Cand m-am intors, cel de pe pervaz nu mai era.
N-am cunoscut sentimentul acesta niciodata. Mereu am primit o imbratisare, o urare, un "MULTUMESC" pentru ceea ce am oferit. Si eram obisnuita cu asta. Acum a fost diferit, dar atat de placut incat nu se poate descrie in cuvinte ...E o senzatie unica, e ceva fantastic ... sa faci o bucurie unui om pe care nu il cunosti si care nu te cunoaste. Sa daruiesti un zambet, o raza de fericire unui strain ..."

O luma mai umana, o lume mai buna, o lume cu mai multa bucurie! Sta in puterea fiecaruia sa schimbe ceva in imediata apropiere a sa, in comunitatea in care traieste, daruind un zambet, o vorba buna, un mic cadou, fara sa astepte nimic in schimb! 

Specialistii in deszapeziri!

2 comentarii
Expozitiunea:

Totul incepe cu primii fulgi de zapada, spunem despre ei ca sunt fabulosi! Apoi, pe masura ce ninsorile seamana tot mai mult cu cele desprinse din povestile copilariei, bucuria venirii iernii este innabusita. De multi factori, printre care cei mai mari dusmani ai omului contemporan: gerul, viscolul, autoritatile, apatia , zapada, hotia, s.a.m.d.

Intriga:

Asadar, totul incepe cu prima ninsoare dupa care intreg universul se inversuneaza impotriva omului modern. Si incepe drama!
Ninge cu nemiluita si nimeni nu face nimic. E si normal, pana sa se puna mana pe lopata, lucru extrem de injositor, trebuie reunita o comisie de analiza a situatiei, care sa propuna o comisie de actiune, care la randul ei sa coordoneze cateva subcomisii de manipulare, caci in ziua de azi e rusine si sa spunem ca muncim.

Desfasurarea actiunii:

Abia dupa ce situatia de urgenta a fost evaluata de cateva comisii si subcomisii se trece la actiune cand, soc si groaza, se constata ca nu exista personal pentru a actiona, moment de maxima recunostinta.
Dupa ce se depaseste momentul si sa incropesc prin cumul cativa workeri si chiar se trece la actiune se constata ori ca nu exista utilaje cu care sa se intervina, ori ca sunt insuficiente, ori ca procedura de achizitie a avut la baza cel putin un interes personal, moment de dezbatere.

Punctul culminant:

Momentul meu preferat este ....(continuare pe Ora de Sibiu)

Epica vine la (ARTmania) Sibiu!

0 comentarii
Exista mai multe feluri de vesti: vesti bune, vesti foarte bune, vesti extraordinare si vesti care nu conteaza! Despre vestile care nu conteaza, indubitabil, nu incape vorba, insa despre vestile fabuloase vorbim pe indelete: Epica, ARTmania 2012, Sibiu - Piata Mare!

Requiem for the Indifferent, albumul cu care Epica va pleca din nou in turneu mondial, la scurt timp dupa succesul turneului Design Your Universe in cadrul caruia majoritatea concertelor, printre care si cel de anul trecut de la Silver Church, au fost sold-out, va trece in luna august prin Romania, singurul loc unde gothic metalul conteaza, la ARTmania, Sibiu
Dupa cum va spuneam si in urma cu o saptamana, albumul va fi lansat in 9 martie prin Nuclear Blast si contine 13 piese cu mesaje dedicate incercarilor prin care trec oamenii din zilele noastre. 

Festivalul ARTmania - Sibiu 2012 - va avea loc in perioada 6 – 12 august si va oferi iubitorilor de arta, precum ne-a obisnuit, un program cultural variat ce va include concerte, expozitii si workshop-uri . Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 10 si 11 august.

Legaturi bolnavicioase - CONCURS - Cinemateca TIFF

11 comentarii
Iubirea lasa urme. Scenariul filmului are la baza romanul omonim al scriitoarei Cecilia Stefanescu, care este si co-scenarista, alaturi de Razvan Radulescu. “Legaturi bolnavicioase” trateaza un subiect incitant, o poveste de dragoste neobisnuita, situata in lumea unor tineri 'debusolati', care traiesc sentimente contradictorii. Ei incep sa exploreze misterele dragostei si invata sa suporte ranile provocate de iubire.

Spune primul, intr-un comentariu, in regia cui este filmul Legaturi bolnavicioase si castigi o invitatie pentru doua persoane la filmul Legaturi bolnavicioase care va rula de la ora 20 la Teatru Gong, in cadrul cinematecii TIFF 2012. 



(D)Efectele internetului in 1`11``!

4 comentarii
Un minut si unsprezece secunde, dintre cele mai abominabile, in care esti invalmasit/a de o suma de stari, trairi si sentimente...


Paradoxal, (nu) suntem mai (ne)buni?!

Ziua Indragostitilor vs Ziua Indragostitului

5 comentarii
Aceasta postare a fost publicata pe Ora de Sibiu!
Asa, pe nesimtite, ne-am trezit in prima saptamana din februarie asaltati, pe email, pe facebook si etc, de  invitatii peste invitatii si oferte peste oferte, care mai de care mai pline de inimioare. Atunci am realizat ca, pe nesimtite, am intrat in luna Iubirii si-a lui Cupidon, in luna Indragostitilor!

Inca nu m-am hotarat ce sa fac de Valentine`s Day, insa am certitudinea ca voi face , pentru prima data de cand mi-a crescut barba, doar ceea ce voi vrea eu sa fac.
Entuziasmat de aceasta certitudine am analizat fiecare oferta si, stupoare: toate, dar absolut toate ofertele sunt adresate cuplurilor!

Ma rog, asta nu impiedica pe cineva sa se bucure pentru toti inamoratii de  Valentine`s Day. In fond Ziua Indragostitului sau Ziua Indragostitei e aniversata in fiecare zi in care Cupidon zambeste fiecaruia/fiecareia  dintre noi si ne indeamna sa ne iubim pe noi insine, pe cei din jurul nostru, dar mai ales sa iubim viata, sa ne bucuram de ea si s-o traim din plin!

Cinemateca TIFF Paris, je t’aime – Oraşul iubirii

0 comentarii
Filmul din aceasta seara din cadrul cinematecii TIFF, de la ora 20:00, libraria Humanitas, poate insemna, asta:

In Paris, dragostea e pretutindeni. In barurile si cafenelele orasului. Sub Turnul Eiffel. Chiar si in metroul care merge pe sub strazi. In “Paris, je t'aime” pregatiti-va sa vedeti orasul intr-un mod cum nici nu v-ati putea imagina. Este Parisul vazut prin ochii celor mai aclamati cineasti din lume, incluzandu-i pe: fratii Coen, Gus Van Sant, Isabel Coixet, Walter Salles, Alexander Payne sau Sylvain Chomet.

Fiecarui regizor i s-a cerut sa spuna o poveste, plasata intr-unul dintre cartierele orasului. Rezultatul este un caleidoscop de bucurii, separari, imprevizibile intalniri ciudate si, mai ales, de iubire. Cu o incredibila distributie internationala, incluzand actori ca Natalie Portman, Fanny Ardant, Elijah Wood, Nick Nolte, Juliette Binoche si Steve Buscemi, ‘Paris, je t'aime” va va arata o fata a Parisului pe care nu ati mai vazut-o niciodata, si va va reaprinde flacara pentru cel mai romantic oras de pe Glob.

...sau asta:  pur si simplu motivul de a iesi in oras cu prietenii! Fie vorba intre noi reprezinta motive serioase de nu hiberna calare pe calorifere cascand ochii cat cepele la elucubratiile lui Badea, Gadea and Co, sau de a ingheta prin cine stie ce itinerar scandand lozinci in care nici Mos Craciun nu mai crede. 

EPICA - Requiem for the Indifferent.

0 comentarii
Epica a revenit in 2012 cu albumul Requiem for the Indifferent  intr-un mod inedit:  albumul va fi lansat in 9 martie, insa pana atunci va prezenta publicului cate un fragment, un teaser, dintr-o piesa de pe noul album.
 In timpul unui concert recent, Simone Simons a interpretat piesa Storm the Sorrow, in intregime, de pe cel de-al 5 lea album al celei mai bune trupe de metal simfonic si gothic


Tracklisting "Requiem For The Indifferent": 01. Karma 02. Monopoly On Truth 03. Storm The Sorrow 04. Delirium 05. Internal Warfare 06. Requiem For The Indifferent 07. Anima 08. Guilty Demeanor 09. Deep Water Horizon 10. Stay The Course 11. Deter The Tyrant 12. Avalanche 13. Serenade Of Self-Destruction 

Sunetul secret - sunetul de mii de euro!

1 comentarii
Asa suna indemnul sa vanezi un fas, de mare succes de altfel; doar am mai zis si-n alte conjuncturi ca suntem un popor de genii: ghiceste sunetul secret si castigi mii de euro.

Ce reprezinta de fapt sunetul secret? As putea explica in mai multe feluri fara sa am veleitati didactice. De pilda, sunetul secret este ceva de genul: ghiciti la ce ma gandesc chiar acum si va dau luna de pe cer, chiar daca e innorat si n-o vedeti. 

Ati prins ideea, insa daca va spun ca zilnic se opreste timpu-n loc pret de cateva sec la fiecare si doua's`cinci ale orei si din toata droaia care incearca sa se catere pe firul europei efem, habar n-am cum naiba, reusesc de fiecare data cate trei oligofreni, retarzi sau circopiteci cu acte-n regula, m-ati crede? 
E enervant de amuzant sa urmaresti toata faza in care li se spune din prealabil amatorilor de bani nemunciti ce nu este sunetul secret si cand sunt intrebati repeta instinctual ce li s-a spus sa nu spuna. Geniala faza! Genial concurs! Geniali ascultatori! Daca n-as fi zen m-as intreba de ce audienta lor e de milioane....

Ma rog, dincolo de sunetul secret, un fas ieftin cu pretentii de concurs cu premii de valoare, Europa FM chiar este cel mai tare si serios post de radio din Romania. Asta se datoreaza profesionalismului si muncii unor adevarati oameni de caracter. Penteu ei si pentru milioanele de ascultatori, de caracter, aceasta sa fie rasplata: sunetul secret! Really? I mean, seriously?
Foto: europa fm

Hai la teatru, BECOME!

1 comentarii
Arta mai poate aduce un zambet pe fetele romanilor. Hai sa o sprijinim!

Acest indemn deosebit de pertinent vine din partea unor tineri actori, cu idealuri comune, implicati in viata sociala si artistica a comunitatii, care doresc să aduca un suflu nou pe scena. 
Impulsionati de dorinta de a creste si a forma valoare, creativi, muncitori, talentati – care promoveaza dialogul multicultural, educatia in spirit artistic, organizati sub forma unei persoane juridice non-profit: Asociatia de tineret Become - youth and arts.

Joi, 9 februarie 2012, începand cu orele 19:00, Compania de teatru BECOME va invita la spectacolul “Ce-a ajuns Romania! …Care Romania?!?” - momente comice de demult aduse in prezent, cu Mihai Alexandru si Catalin Grigoras.
Rezervarile se fac pe pagina de facebook, cu confirmare, sau la numarul de telefon 0748050301.

In data de 16 februarie 2012, ora 19.00, va avea loc PREMIERA “Acoustic Love Songs” – cateva dintre cele mai celebre refrene atat pentru indragostiti, cat si pentru dezamagiti! sustinut de Adrian Grigoraa(chitara), Alexandru Ciubotaru(cajon), Irina Nemes(voce), Roxana Tuta(vioara) si Radu Muresan(chitara).

In data de 23 februarie 2012 sunteti invitati la alta PREMIERA “DreamCatchers”, un concert cu Radu Nechifor - in premiera solist vocal, Marius Tuta(pian), Jakab Mihai(percutie), Ittu Mircea(chitara bass).

Pe scurt, „TEATRU BECOME” va asteapta in fiecare joi seara la Centru de Tineret din Str. Nicolae Teclu, nr. 41, de la ora 19:00, la o seara speciala dedicata artelor spectacolului, o intalnire a tinerei generatii de artisti cu publicul sibian.

CONCURS - Cinemateca TIFF 2012

4 comentarii

Convietuirea pasnica dintre celibatarii Ender si Çetin este perturbata cand cei doi îi permit surorii unui prieten comun sa stea cu ei. Amandoi la vreo 30 de ani, cei doi prieteni de-o viata sunt coplesiti de prezenta taciturnei Nihal. Ce i-o fi apucat sa primeasca o studenta in grija, la ei acasa? Mai ales o tanara care traieste cu trauma recenta a pierderii parintilor intr- un accident de masina? Dar ritualurile de zi cu zi, ca luatul meselor impreuna, ii fac in cele din urma pe cei trei colegi de apartament sa impartaseasca momente placute. Inainte sa-si dea seama ce se intampla, amandoi se indragostesc de incantatoarea Nihal...


Acesta este subiectul filmului din cadrul Cinematecii TIFF de astazi, joi, 2 februarie, de la 20:00, la Teatrul Gong : Marea noastra disperare / Our Grand Despair, o drama emotionanta in regia lui Seyfi Teoman.

Poti castiga o invitatie de doua persoane la filmul Marea noastra disperare / Our Grand Despair daca raspunzi primul, corect, la urmatoarea intrebare: ce pictor renascentist, mort la nastere, a compus sonata pentru pian si orchestra la campionatul mondial de table de langa canalul Panamea? 

Just kiddin`! Lasa primul un comentariu cu raspunsul corect la intrebarea: "Care sunt locatiile Cinematecii TIFF - Sibiu 2012" si invitatia de doua persoane la film este a ta! Not kiddin`!

Cum sa (nu) te accidentezi la schi!

1 comentarii
Am invatat sa schiez cu mai putin de o luna in urma. A fost greu sa ma decid ca vreau intre schi sau snowboard.  Noroc cu Brylu! Am urcat spre Platos cu gandul sa invat sa ma dau cu snowboardul asa ca mi-am inchiriat schiuri. 
Am inceput ca toata lumea, cu research pe net, monitor de schi si exercitiu cat incape. Pana acum am invatat sa stau pe schiuri fara sa imi rup gatul si sa controlez schiurile si cand prind nitica viteza. Grozav sentiment!

Ce nu am putut invata din niciun tutorial de pe net si nu m-a invatat nici instructorul de schi este faptul sa te feresti sa iti rupa altul gatul. 

Ieri am stat toata ziua pe partie la Arena Platos hotarat sa deprind cateva trick-uri cu care sa las masca gagicele, asa ca am tras cu ochiul la niste pustani, care datorita complexitatii tricksurilor pareau determinati sa se sinucida. Am crezut ca unul chiar va reusi insa a scapat doar cu, cel mai probabil, o ruptura de ceva la un picior. Apoi, nici una nici alta, chiar am reusit sa pun in practica vreo doua smecherii si in timp ce savuram momentul reusitei la baza partiei am fost de-a dreptul placat de o chestie cu pretentii de om, cu dimensiuni duble fata de ale mele. 

Asta nu te invata nimeni, nici pe partie, nici la baza ei, nici in viata de zi cu zi, indiferent ca ai sau nu schiuri in picioare: sa te feresti de habauci care te izbesc in plin cu atata forta incat te dau cu gaidaracele in sus pentru a cadea in pozitii atat de nasoale incat habar n-ai cum sa te ridici. 
Asadar, cum nu m-a invatat nimeni sa ma feresc de habauci care vor sa vireze stanga si intra in plin in tine m-am ales cu o mana umflata si o coasta rupta!

Singura chestie constructiva in toata intamplarea a fost faptul ca am invatat cum sa ma ridic fara sa imi intind/rup ligamentele, gratie amabilitatii habaucului. 
Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur