Cadoul meu pentru Craciunul vostru!

1 comentarii
"Un copil:
- Imi place sa fac, din suflet, cadouri! Imi place sa impart bucurie! Autentica! Cand reusesc sunt atat de fericit incat imi spun ca e cel mai intens moment si ma tem sa nu fie cel din urma. Cand voi invata sa nu ma mai tem voi stii ca am mai crescut un pic..."

Cadoul meu pentru Craciunul vostru, anul acesta, este un cantec deosebit, o melodie deosebita - Snow me - a lui Dusty Blake, un prieten si coleg din faculta caruia ii multumesc! Datorita lui, datorita acestui song, pot acum sa va fac un cadou din suflet: Snow me!


Craciun fericit! Linistit! Plin de bucurie!

Darul meu pentru Craciunul lor!

0 comentarii
Prins in toata agitatia, deosebit de placuta, dinainte de Craciun, cu multe sarcini la serviciu si multe ambitii acasa, sunt norocos ca intr-un moment de respiro mi-am amintit cu mare drag de aceiasi perioada a anului trecut. 

Bucuria (cadoului) de Sfantul Nicolae!

0 comentarii
"Dacă nu doreşti să ai deziluzii în pictură şi în artă, trebuie să ai grijă să nu-ţi faci o meserie din ele. Oricât de talentat şi de iscusit ai fi, caută banii şi puterea în altă parte, astfel încât să nu te superi pe artă dacă nu te alegi cu nimic de pe urma harului şi a muncii tale."

Cu acest indemn, din Orhan Pamuk, este primit orice vizitator pe site-ul www.tiurean.ro . Mai mult, "Un peisaj, o vaza cu flori, un portret, o natura statica sau o icoana. Nu cauta asta la un pictor ci cauta sensibilitate, puritate, liniste sau neliniste; cauta un suflet, cauta tandrete, cauta adancul sau Cuvantul."

Tiurean este pictor! Il cunosc, si oricine il cunoaste a descoperit modestia doar in caracterul sau frumos cladit, nu si in ceea ce creaza pe sticla, pe lemn sau pe panza. In urma cu cativa ani, dupa ce am fost la un vernisaj de-al lui Tiurean, impresionat de modul in care l-a reprezentat pe Sfantul Nicolae pe un suport de lemn de tei, am avut curiozitatea sa aflu modul si tehnica picturii. Imi amintesc ca asa cum a descris si pe site mi-a marturisit si atunci ca "Ingredientul principal postul si rugaciunea. La cele mai reusite icoane cel mai mult a contribuit Bunul Dumnezeu cu Harul Sau."

Anul acesta am fost propriul Mos Gerila, cu bunavointa lui Tiurean caruia ii sunt foarte recunoscator, si mi-am facut cadou o icoana cu Sfantul Nicolae pictata de asemenea pe lemn de tei. Iata etapele realizarii picturii:











Cel mai frumos cadou de Craciun pentru prieteni!

2 comentarii
Exista cineva care nu se da in vant sa caute, sa cumpare si sa ofere cadouri? Greu de crezut deoarece, nu-i asa, ne place sa oferim bucurii celor din jur, celor pe care ii iubim sau, de ce sa nu recunoastem, celor fata de care avem mici/mari obligatii.
Faptul ca ne place sa ii surprindem pe cei dragi nu inseamna ca reusim sa facem sa se intample asta de fiecare data. Prin urmare, genul de replici "wow, exaaact ce mi-am doriiit!" ne asigura ca iar am dat-o-n bara. Cui nu i s-a intamplat asta macar o data?

Am adus vorba de cadouri mai ales pentru ca se apropie perioada sarbatorilor si am inceput sa caut cadouri, insa anul asta vreau sa fac pe Mos Craciun, cu stil. Iata motivul pentru care m-am oprit asupra a doua cadouri care, de altfel, mi-au retinut atentia pe iLUX.ro. Intrucat unul dintre cele doua este mai grozav decat celalalt iata-ma intr-o mare dilema. Dar despre ce vorbesc?
Ei bine, este vorba despre niste globuri pamantesti deosebite, atat prin elementul lor de noutate cat si prin prisma utilitatii lor. Parol ca mi se par geniale! Pe langa eleganta si bun gust, atat globul pamantesc care inglobeaza in interior o ruleta saujocul de carti si zaruri, cat si globul pamantesc tip bar isi poate arata utilitatea intr-un living sau intr-un birou.
Imi place foarte mult ca pe langa functia decorativa, primul glob pamantesc inglobeaza un mini-casino; globul se deschide printr-un sistem simplu de la jumatatea sa lasand ca interiorul sa dezvaluie o adevarata masa de
jocuri, pe un suport pozitionat in interior, cu trei seturi de carti pentru poker, jetoane si zaruri. Adica, exact tot ce ai nevoie pentru o seara reusita alaturi de prieteni.
Pe de alta parte, am certitudinea ca a face cadou un glob pamantesc tip bar este aproape similar cu a face cadou o opera de arta; la fel ca un tablou, globul pamantesc va deveni punctul de atractie al casei pe care o
decoreaza.

Anyway, cel mai important este ca singura grija pe care o am acum in privinta cadoului ideal de Craciun este aceea de a alege dintre doua cadouri deosebite, cu certitudinea ca oricare dintre ele va produce multa bucurie prietenilor mei.

100 de ani de la 1 decembrie 1918

1 comentarii
In urma cu cateva zile am trimis un email la peste o suta de persoane, cu intrebarea: "Care sunt primele cuvinte care va vin in minte, acum, la o suta de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918? Sondaj personal! Multumesc!"

Am fost surprins placut de raspunsurile care au inceput sa vina dupa cateva minute(iata cateva):

"Romania,poti mai mult de atat"

 "sunt mandra ca sunt roman"

"nu sunt chiar 100 de ani, calcul personal"

"DEZOLARE,SARACIE,INCOMPETENTA!!!!!!"

"unirea nu se simte"

"Cred ca ceva de ADRIAN PAUNESCU....

Rugaciune pentru 1 Decembrie
Ne iarta, Doamne, ura si gîlceava

de care suntem zilnic vinovati,
dar catre Tine tulnicul suna-va,
sa-ntorci privirea Ta catre Carpati.

Prea mult abandonati acestei toamne,

nu mai avem în vatra casei foc,
mai da-ne-un pic de amintire, Doamne,
rabdare si iertare si noroc.

Ca pentru vite nu mai sunt nutreturi

si asteptam o pîine din import,
cînd bietul om s-a prabusit sub preturi
si sufletul în el e-aproape mort.

Ne-am despartit în triburi si în secte,

în cluburi, în partide si în gasti,
iubirile directe sunt suspecte.
Doresti succes? Învata sa urasti.

Dusmanii nu puteau sa ne condamne,

cum noi, pe noi, ne-am condamnat la rau,
de ce sa mai venim la Alba, Doamne,
cînd e negustorit si duhul Tau?

Si, totusi, Alba-Iulia exista,

si, totusi, cineva i-a dat un rost,
si-a fost si-atunci pornire anarhista,
si Dumnezeu tot ocupat a fost.

Cu grohotis pe talpi si bruma-n gene,

sa-nvingi un vechi si tragic handicap,
si, în onoarea Albei Apusene,
sa-ti scoti caciula dacica din cap.

Se aude Basarabia cum plînge

de dorul Tarii Mari, pierdute-n veci,
si-n clopote e treaz acelasi sînge,
si-aceiasi ochi imperiali sunt reci.

Si nu-i Emilian la catedrala,

uzurpatorii lui lucreaza calmi,
nici umbrele din somn nu se mai scoala,
nici nu mai cînta doctor Iacob psalmi.

Si ne e dor de-o sfînta sarbatoare,

în care toti sa ne-adunam aici,
si ne e dor de România Mare
si am ramas îngrozitor de mici.

Dar, Doamne, pune-Ti pe cetate talpa,

mai da-ne harul unui gest postum,
mai cheama-ne, mai rabda-ne la Alba
si sa mai încercam macar acum."

Mos Craciun, este bai sau catastrofa?

1 comentarii
Am auzit ca un spiridus, un elf sau cum vreti voi sa-i spuneti, s-a dus la Mos Craciun si l-a intrebat:
- Mosule, care este diferenta dintre "bai" si "catastrofa"?
Mosu`, fara sa cada pe ganduri ci ca un adevarat intelept, ii raspunse:
- Apoi dragul mosului, cum sa-ti zic eu tie ca sa ma intelegi? Uita-te acolo, in marginea aia de lume! Vezi, e o tarisoara, numita Romania, binecuvantata cu de toate. Mno, daca reducem salariile celor care se ocupa ca in tarisoara asta sa mearga totul struna, dupa cum vezi, ce crezi insemneaza asta? 
- Nu stiu Mosule, raspunse elful.
- Mn-apoi asta ar fi un "bai"! Un mare "bai"! Dar daca de Craciun reducem toate salariile si ciupim nitel si din pensiile si din alocatiile tuturor romanilor, basca le inghetam bocna pana in iarna urmatoare, ce crezi ca va sa insemneze asta?
- Nu stiu Mosule, raspunse din nou spiridusul elf.
- Mn-apoi asta ar fi o adevarata "catastrofa" dragul mosului, insa n-ar fi niciun "bai"!

O Insula, doua insule!

0 comentarii
O comedie accesibila, daca vorbim de Insula in regia Adei Milea, versus un spectacol de teatru contemporan exclusiv, daca ne referim la Insula in regia lui Vlad Massaci, dar ambele spectacole au pornit de la drama suprarealista a lui Gelu Naum.


Prima data am vazut Insula la Cluj si ardeam de nerabdare sa vad si punerea in scena a Insulei la Teatrul National Radu Stanca, cu dorinta de a stabili care merita mai multe aplauze.

La Teatru National din Cluj am avut deosebita placere de a vedea Insula in prima loja alaturi de doi tinerei foarte draguti pe care si acum ii vad, politicosi, cum m-au intrebat sfiosi daca ma deranjeaza prezenta lor pentru ca mai apoi sa se bucure de spectacol botic in botic. Niste dulci, mi-au placut mult, m-au incantat!
Mult mai mult m-au incantat toti actorii/ ma rog actritele, teatrului din Cluj care au, parol, niste voci sublime si sunt niste dansatori, fireste dansatoare, de exceptie, motiv pentru care Insula a insemnat pentru mine un musical delicios cantat, dansat si jucat cu o bucurie fascinanta. Daca i-ati vedea mi-ati da dreptate.


Astazi am vazut Insula in primul rand la Teatrul National Radu Stanca; am stat alaturi de o doamna minunata, posibil o actrita celebra, cu o prezenta de spirit deosebita care m-a cucerit, imediat ce m-am asezat, intrebandu-ma: "Oare joaca si Cosulet?". I-am garantat ca da, eu care mereu il confund pe Cosulet cu Rata!

Decorurile, costumele, uimitoarea fantezie, pertinenta, a regizorului centreaza toate actiunile in jurul unui Robinson, usor melancolic dar nicidecum depresiv, si a unui laitmotiv, "Sunt singur, eu nu pot fi cu nimeni! Sunt singur pe Insula aceasta!".

Una peste alta amandoua spectacolele merita vazute! Poate va vor placea amandoua cum mi-au placut mie sau poate veti aplauda mai mult la Sibiu decat la Cluj. Sau invers. Important este sa aplaudati odata ce intelegeti ca Robinson face trimitere la omul mo(n)de(r)n, implicat pana-n gat intr-o suma de retele sociale reale, virtuale sau imaginare, care dincolo de orice interactiune ramane mereu singur, foarte singur, in fata
marilor confruntari ale vietii. Caci asa e sanatos, zic si eu!

Un delir simfonic!

0 comentarii
Uvertura fantezie "Romeo si Julieta" lui Ceaikovski vs Simfonia a VIII a -Neterminata- lui Schubert! 

Despre Neterminata- lui Schubert s-a scris extrem de mult datorita formei sale deosebite, in doar doua parti:

Uvertura fantezie "Romeo si Julieta" lui Ceaikovski se bazeaza pe trei mari teme muzicale: tema urii si discordiei ca tema principala, tema iubirii, drept tema secundara, ambele accentuate de tema mortii:

Imi place cum mirosi! Din nou!

2 comentarii

Ofelia Popii a urcat pentru prima data pe scena Teatrului National Radu Stanca, performand intr-o comedie, la inceputul acestui an in spectacolul Imi place cum mirosi, dupa un text de Neil Simon, o comedie care aduce sub lumina reflectoarelor trei protagonisti intr-o poveste amoroasa. Americaneasca!

Daca vreti sa aflati in ce masura este sau nu un spectacol de mare valoare - Imi place cum mirosi - e mai lesne sa google-iti dupa criticele oamenilor de cultura sau mai ales ale oamenilor care traiesc, sau respira, teatru. Aici nu veti gasi decat umila mea parere despre trei actori faini care pret de un ceas si jumatate au incercat sa deconecteze spectatorul de la frustrantul cotidian. Si au reusit! Am vazut elevi de liceu chicotind frenetic de fiecare data cand vedeau frumoasele picioare ale Ofeliei (si chiloteii ei); am vazut indragostiti care se strangeau de mana si se priveau pret de cateva secunde, in graba sa nu piarda urmatoarea secventa, de fiecare data cand "ea" sarea in bratele "lui" sau cand "el" striga in gura mare ca o iubeste pe "ea". Nu cred ca a existat spectator care sa nu fii ras cu pofta sau sa nu se fii bucurat pe deplin de caraghioasele personaje.
Una peste alta, protagonistii spectacolului - Imi place cum mirosi - Adrian Matioc, Ciprian Scurtea si ofelia Popii, au reusit atat de frumos sa creeze, pe scena, o atmosfera de iubire cu care sa desfete audienta. Bravo lor!  

Sala de spectacole a Teatrului National Radu Stanca a fost plina si de aceasta  data ceea ce denota, si confirma, faptul ca pofta de cultura a publicului sibian este acuta. Sa le tina Dumnezeu naravul! Foto: T.N.R.S.

Centrul Romaniei! - Centrul tarii!

2 comentarii
 "DEALU FRUMOS - CENTRUL ROMANIEI! 
Calatorule! Nu uita, tocmai ai trecut prin CENTRUL TARII!"

Un minunat coltisor in care am surprins un spectacol inedit de seara, si dimineata, de toamna!
Sunt mai bogat cu intreaga frumusete, a naturii, de care m-am putut bucura!

Va veni iarna!

3 comentarii
...si acesta e motiv de bucurie! M-am bucurat sa (re)vad bradutul in Piata Mare. Unii, probabil, il vad pentru prima data anul acesta. Cine isi poate imagina cata bucurie o sa fie in jurul fiecarei casute impodobite de sarbatoare? Nu-i asa ca Targul de Craciun il vesteste deja pe Mos Craciun?

Va veni iarna! Vom face braduti si ii vom impodobi in Ajun de Craciun. Dupa datina romaneasca. Asa am facut de cand ne stim! Vom canta colinde si vom astepta colindatori. Cu inima deschisa! Sa incepem sa ne gatim! Va veni iarna!

A perfect (good) morning...

6 comentarii
...of October!
(Sibiu, 5 octombrie, 2011) foto: Sorin Grad

Where no endings end...

0 comentarii

Gustav Mahler Symphony No. 9

1 comentarii
Final de festival, astazi la Sala Mare a Palatului. 

4 comentarii

Am sarutat dimineata asta si acum am asa un gust dulce si frumos pe buze...


Puteti incerca si voi, maine dimineata! E grozav!

Zambeste, si fii bucuros!

1 comentarii


 Zambeste si poti fi mai bun!


 

Un mod ideal de a incepe o noua zi!

Dintr-o cafea...

0 comentarii
Intotdeauna veti putea adormi asa cum v-ati trezit, bucurosi, ca ati mai trait o zi!

Edificare! Mr. Trololo!

1 comentarii
Stiu ca va intrebati de ce voi apareti inzecit mai des pe blog decat o fac eu; va multumesc pentru consecventa, o apreciez!
Raspunsul e unul singur si vine din partea inegalabilului Mr. Trololo! Enjoy!

Ridica-voi ochii...

2 comentarii

Spune-mi unde te pisi ca sa-ti spun cine esti!

9 comentarii
Daca v-ati intrebat cat o sa mai tina perioada in care voi posta, mai mult sau mai putin, videoclipuri si alte cacaturi la unison cu starea mea de spirit, sa stiti ca si eu m-am intrebat!

Daca va intrebati cat o sa mai pozez in virgina si cand o sa (re)devin acel gigel acid de odinioara, sa stiti ca sunteti singurii.
Curent, eu am o problema cu pisioarele!

Se intampla tuturor ca atunci cand ies in oras sa dea, cel putin o data, o raita pe la toaleta. Pana si cei pe care nu-i scapa merg doar pentru a avea o parere de ansamblu referitoare la crasma unde au salasluit. Ei bine, in fiecare toaleta exista cel putin cate un pisioar si cel putin cate o, ceea ce numim, buda.
Acum, dupa ce m-am usurat in suficiente pisioare am certitudinea ca nu toata lumea intelege pe deplin rolul pisioarului. Dovezile sunt indubitabil lichide. Ca urmare, ar trebui ca fiecare pisioar sa fie insotit de instructiuni de utilizare afisate la vedere, prin care sa se explice faptul ca pisioarul nu este o groapa de detonare a dinamitei de care e bine sa stai departe, ci ca datorita formei trebuie considerat atat de apropiat incat singurele dovezi lichide, de care pomeneam mai sus, sa ramana, oricat ai scutura-o, simbolic in lenjerie.

Ma rog, printre cei care nu prea inteleg care e treaba, exact, cu pisioarele se afla si cei care se pisa in buda. Fara motiv! Este de inteles sa ocolesti pisioarul cand este ocupat sau cand esti atat de retard incat sa crezi ca poti lua sida dintr-o toaleta dar a te usura in buda de teama sa nu vada vecinul cu ce te lauzi...caci da, asta fac baietii la toaleta: se uita in dreapta si in stanga sa vada daca o au mai mare.

Eu vreau! Tu vrei?

0 comentarii

It's time to face your fucking fuck!

1 comentarii
It's not my mood, it's just a verse... Listen all the songs!
Don`t miss Day Three: Pain! Rullz!
You'll laugh! You'll cry! You will be sad! You will enjoy! Hope you enjoy!

Cica barbatii-s porci...

2 comentarii
NO COMMENT!

Fericirea are chipul...oamenilor!

1 comentarii
A vazut cineva vreodata oameni fericiti? A vazut cineva vreodata oameni care au luptat sa fie fericiti, toata viata?

A vazut cineva vreodata oameni care au stiut dintotdeauna ce este acel ceva care le va aduce fericirea? A vazut cineva vreodata oameni muncind din greu, toata viata, pentru a dobandi fericirea? Si cand a vazut cineva oameni fericiti...a plans?

Daca a plans cineva cand a vazut oameni care si-au irosit viata alergand dupa himere inseamna ca a realizat ca fericirea se afla in efemeritatea lucrurilor marunte. Asa sunt oamenii, pierd cele mai importante detalii ale vietii lasandu-se vrajiti de ansamblul mirajului. Vietii!

Just listen!

0 comentarii

Un dialog, doua monologuri!

7 comentarii
Traim intr-o societate in care socializarea, comunicarea si interactiunea umana incumba un rol important in viata oricarui individ. Ma rog, cel putin teoretic!

Ca orice individ, in viata, care acorda o importanta deosebita chestiunilor care conteaza, iata-ma socializand in orice circumstanta, comunicand oricand este posibil si interactionand ori de cate ori simt sau este nevoie, cu scuzele de rigoare pentru repetitia verbelor nepersonale si nepredicative. Gerunziu...duh!

Dar despre ce e vorba de fapt? Cui nu i s-a intamplat sa stea la un cico cu un amic/a, prieten/a, tovaras/a, camarad/a, in fine la taclale, si a constatat ca toata discutia a fost de fapt un monolog al ceiluilalt? Daca nu ati ridicat mana ar trebui sa incercati sa faceti exercitiul de a defini dialogul.

Personal mi s-a intamplat sa constat ca fiecare dintre noi suntem foarte tentati uneori sa ignoram sau sa incalcam regulile elementare ale unui dialog, si am spus ca ignoram sau incalcam deoarece scot din discutie orice banuiala ca este posibil ca cineva, cu care socializez, comunic sau interactionez, sa nu cunoasca ce este si ce nu este un dialog.

Dialogul nu este un schimb de informatii dar consta in constructia unor idei. Plecand de la aceasta premisa, dialogul este o buna oportunitate de a ne cunoaste, de a gandi si de a invata sa ne comportam democratic. Iata de ce un dialog nu reprezinta o suma de opinii asezate la unison sau in paralel, ci ar trebui sa reprezinte o colectie de opinii constructive.
In aceiasi ordine de idei, un dialog constructiv presupune folosirea persoanei I si calitatea de a-l asculta cu atentie pe celalalt fara a-l intrerupe dar mai ales faptul de a accepta diversitatea de opinii.

Ma rog, in lipsa dialogului nu putem considera decat ca vorbim discutii.

Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself!

4 comentarii
"Totul pare perfect: oameni, animale, apă, templu, orizont, cer, glas...
Iniţial, predomină mişcările lente şi statice, iar mai apoi totul se dezlănţuie într-un dans armonios al omului cu natura."


Daca vrei sa schimbi ceva in bine in aceasta lume...incepe cu tine!

Oferta de oferta - via email!

0 comentarii
Aceasta postare se datoreaza faptului ca am ramas fara subiecte inteligibile in aceste momente de restriste. Maine, din disperare, probabil ca ma voi certa cu voi! Multumesc pentru intelegere dar si pentru ca sunteti alaturi de mine!

Ce am mai primit in email:

"Vand nevasta!! An de fabricatie:1980,culoare roscata, putin uzata, cam de 2 ori pe zi (dar duce mai mult), al doilea proprietar, cai putereoooooooooo Isuse (poa` sa tina o herghelie). Caroseria putin uzata: a fost un mic accident cu un vecin care nu sa asigurat daca sunt acasa sia venit pe la ea,in urma accidentului el a fost grav avariat, iar ea a suferit niste mici atingeri de curea pe aripa stanga spate, dar cu timpul se repara. Pret negociabil sau la schimb cu o blonda , o dau cu accesorii: unul de 2 ani si o fetitza de 7 ani! Rog seriozitate!!!!!!"

Forma lucrurilor - Shape of Things

4 comentarii
N-o sa incerc sa imbrobodesc pe cineva cu elogii marcante la adresa filmului The Shape of Things doar pentru ca mi-a facut placere sa il revad a doua sau a treia oara.
Probabil nu veti avea rabdarea sa il vedeti pana la capat daca nu va este familiar mitul lui Pygmalion, pe care ar fi trebuit sa il descoperiti in Metamorfozele lui Ovidiu. Sau veti ramane cu un gust (ne)placut din cauza povestii, dar (iata si marele egalizator) filmul asta nu e cu pac-pac, cu condimentate scene de sex sau creieri pe pereti...

The Shape of Things, sau sa-i spunem pe romaneste ca prea ne-am disneilendizat si am ajuns sa spunem I am sorry mai des decat Imi pare rau, Forma lucrurilor, este o poveste intriganta care ar trebui sa starneasca in fiecare dintre noi sentimentul ca ne comportam (prea des) ca niste mici pygmalioni. Astfel ajungem sa vedem in persoanele din jurul nostru compatibile galatee insa nu privim niciodata in noi, si cand privim suntem nesinceri.

Iata de ce am certitudinea ca acest film, Forma lucrurilor, ar trebui sa ne determine sa cercetam daca procesele noastre de creatie se refera la scoaterea la iveala a virtutiilor (latente) celuilalt sau mai degraba e un soi de manifestare narcisista prin care incercam sa schimbam, sa modelam, sa sculptam din aproape in aproape pana cand opera noastra e atat de aproape de perfectiunea viziunii noastre incat o putem accepta ca pe noi insine...

The Shape of Things aduce o coloana sonora originala, dar nu deosebita, actori tineri si frumosi si pe Rachel Weisz in prim plan intr-un excelent rol de bitch-girl. In acelasi timp scenariul si regia celebrului Neil LaBute au inspirat pana in prezent o multime de regizori de teatru, de pe mirificele noastre plaiuri mioritice, care l-au pus in scena.
Asadar, asteptarea de la acest film cu foarte putin succes este aceea de a il determina pe orice spectator sa se intrebe daca este cazul sa se schimbe. Enjoy!

A iubi sau a nu iubi, Romania!?

0 comentarii
Cui nu i se intampla sa auda macar o data pe zi un comentariu peiorativ, plin de sarcasm, irascibilitate sau ironie la adresa Romaniei?

Justificat sau nu! Ceea ce putem face este ca prin puterea exemplului sa aratam oricui ca Romania este o tara frumoasa cu romani frumosi si ca tara noastra este o tara minunata cu oameni deosebiti!

Sau putem sa ramanem indiferenti, asteptand sa auzim macar o data pe zi cate un comentariu periorativ, plin de sarcasm...

Piggley Winks vs Nu-stiu-ce-pugilist

2 comentarii
Ieri, am fost intrebat daca mi-a placut fantasticul meci de box al unui roman ajuns campion, nume pe care nu l-am retinut dar despre care am auzit la radio ca a stat inaintea evenimentului intr-un luxos apartament de cinci stele.

Am raspuns ca nu ma uit la box, ci la aventurile lui Piggley Winks! Ei bine, cum viata nu se invarte in jurul boxului sau fotbalului, dar nici lumea in jurul desenelor animate, raspunsul meu a fost acceptat si astfel ne-am suportat prezenta pret de cateva minute fara sa mai inventam vreun subiect de discutie.

Cine fura azi...

2 comentarii
...un ou maine va fura un bou! Asa se spunea in urma cu mai bine de 20 de ani. Cei mai neprihaniti ii pot crede pe cuvant pe cei care au auzit sintagma de nenumarate ori.

Astazi, dupa mai bine de douazeci de ani, nu s-a schimbat numai societatea romaneasca (in bine? in rau? cine-s eu sa o judec?) dar s-a schimbat (in bine? in rau? n-am de gand sa comentez!) si sintagma, in: cine nu fura azi un ou...maine va zice ca-i bou!

Cand voi fi mare...

4 comentarii
...voi fi! Voi fi ceva! Dumnezeu stie ce!

Imi amintesc, ca atunci cand eram mic, si ma jucam precum toti copii cu puta-n tarana, caci e normal sa faci asta cand esti copil, imi doream ca atunci cand voi fi mare sa fiu lucrator la salubritate.
Bine, de fapt eu ziceam ca vreau sa fiu ca nenea ala cu lopatica mare. Eram fascinat de lucratorii de la salubritate care desfundau canalele cu niste lopeti inguste cu cozi extrem de lungi care parca intrau pana in mijlocul pamantului. Lopatica mea era o gluma pe langa acelea.
Fireste, de visul meu s-a ales praful. N-am reusit sa ma fac decat jurnalist far`de condei, bugetar cu norma-ntreaga.

Acum ma uit la copiii, la tinerii, din ziua de azi care vor sa fie ceva cand vor fi mari. Nu mai vrea nimeni sa fie sofer, brutar, mecanic de locomotiva, doctor, inginer, politist sau militar. Optiunile lor vizeaza alte apogee ale succesului, astfel ca majoritatea vor sa fie fotbalisti, manelisti, bloggeri, facebookisti sau twitteristi, smecherasi, patroni, etc.

As face un exercitiu de imaginatie pentru a vizualiza conduita unui tanar absolvent al Conservatorului National de Arte Manelistice "Nicolae Guta" sau a Facultatii de Stiinte Blogosferice "zosopunctro"...

Scrisoare catre...

0 comentarii
...Fat Frumos! O prisma formidabila de analiza a unor aspecte cotidiane din mirifica noastra societate de consum! Enjoy!

Mi-ar place, adica mi-ar placea...

2 comentarii
...sa nu se mai citeasca de dragul cititului in spatii publice, doar intre anumite ore; mi-ar placea sa nu se mai promoveze trei luni o astfel de actiune care dureaza, in fond, mai putin decat ii trebuie unui stomac sanatos sa digere orice latura.

...sa nu se mai trimita forte de mentinere a pacii de dragul parteneriatelor strategice, cu cele mai ostile ganduri, anyway! Mi-ar placea ca acele forte, si aici ma refer la cele militare, sa fie duse in Baragan!
Prin puterea exemplului sa se implementeze infrastructuri fezabile; planuri de irigatii, ca pe vremuri, fara studii de fezabilitate, fara bani arsi de pomana. Chiar mi-ar placea sa vad Baraganul, ca odinioara, cum ne inunda cu recoltele sale bogate! Si Baraganul sa fie doar inceputul...

...sa pot sa ma pup singur in fund. Sa vad si eu cum e! Se intampla sa vad destul de des, ba nu, exagerez si rectific, asadar foarte des semeni, pe care ii iubesc, murdari la gura de la cate funduri pupa zilnic, in timp ce altii umbla in permanenta cu peria la ei. Evident, pentru periat...

...sa ne zambim unii altora! Fara motiv! Sa trecem unii pe langa altii, sa ne privim in ochi si sa zambim sincer. Mi-ar placea sa vad mai multi oameni care merg pe strada cu capul sus nu aplecati de ganduri, cocosati de griji...
Chiar mi-ar placea sa-mi surprind semenii, pe care ii iubesc, pe toti, gandind pozitiv, ca traiesc impresurati de optimism si se bucura doar de jumatatea plina a paharului...

...adica as jubila de placere, atat de tare mi-ar placea, daca...

Probabil si voua v-ar placea, daca...

Behind the Mask!

0 comentarii

Daca nu as simti aceasta incapacitate de a aduce cateva completari v-as spune povestea acestui song, Behind the Mask, care a fost ideea videoclipului, cum putea oricine sa apara in el, etc. Le gasiti pe Google, anyway...

Exista oameni...

3 comentarii
Exista oameni atat de faini incat iti vine sa ii ceri in casatorie! Pe toti!

Exista insa si oameni atat de, spuneti-le cum vreti, incat iti vine sa ii bagi in origine cu picioarele inainte.
Sa le ramana capul afara sa te poti usura in gura lor!


Testament!

0 comentarii
Mno, mare pacat ca a ramas doar un testament, in urma Tatianei Stepa, si cateva melodii care sunt ascultate din ce in ce mai putin... Mare pacat!

Te iubesc!

1 comentarii
Mi-a trebuit ceva timp sa realizez asta insa nu mi-a trebuit mult timp sa o spun.

Intrucat am lipsit nitel, justificat sau nu - este relativ, m-am trezit in aceasta dimineata cu gandul sa debitez ceva care sa-mi justifice absenta. O postare sincera care sa exprime toate sentimentele care m-au incercat in ultimul timp insa pentru asta ar fi nevoie de cateva tomuri.

Va spuneam ca iubesc si nu v-am mintit. Am constatat ca la fel ca mine iubesc si altii. Am incercat sa inteleg ratiunile altora pentru care iubesc si uneori m-a bufnit rasul, alteori abia imi ascundeam emotia care parca ma sugruma. Fireste, au fost si clipe in care superficialitatea ratiunilor altora pentru care iubesc mi-a provocat o nedumerire amestecata cu mahnire si indignare. Nimeni nu-i perfect!

M-am indragostit in urma cu mai mult timp de acest oras si am ajuns sa il iubesc ca pe o parte din mine. Cu bune si cu rele. Acesta e unul dintre motivele pentru care ador sa il vad gatit de sarbatoare. Asta se intampla la unison cu simtamintele concitadinilor.
Am auzit si voci care se plang ca Sibiul nu este gatit mereu gatit de sarbatoare insa le-am scuzat ca fiind vocile care vin, stau putin si pleaca.
A compara Sibiul, acest unic, cu orice altceva nu poate fi scuzabil!

Frumosul si bunul gust la Kazza!

1 comentarii
V-ati intrebat vreodata cum se vede Sibiul prin ochii altora? V-ati intrebat vreodata cum se vede Sibiul prin ochii turistilor? V-ati intrebat vreodata cum se vede Sibiul prin ochii celor care s-au indragostit de Sibiu?
.
Sunt sigur ca v-ati intrebat asta cel putin o data, asadar iata oportunitatea de a va edifica raspunzand invitatiei voluntarilor japonezi prezenti la Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
.
Duminica, 12 iunie 2011, incepand cu orele 12:30, puteti sa admirati frumoasele fotografii ce se vor regasi, intr-o expozitie inedita, sub tema "Sibiul vazut prin ochii japonezilor!" intr-un loc in care bunul gust al mancarii sanatoase este la el acasa, in Kazza, primul magazin concept cu produse sanatoase, eco, bio si traditionale, pe strada Targu Vinului nr. 9!

About animals...

2 comentarii
...and bitches, also a kind of animals! I`m just wondering: ALL ANIMALS ARE EQUAL BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS?
Definitely, NO COMMENT!

Drumul de intoarcere - la TIFF Sibiu 2011!

2 comentarii
Inca nu am vazut The Way Back dar sunt foarte nerabdator sa il vad la TIFF Sibiu 2011.
Drumul de intoarcere, in regia lui Peter Weir, inspirat din romanul The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom, nominalizat la Oscar, este usor controversat insa este cotat cu note peste 8 pe siteurile de resort de catre cinefili.
.
The Way Back vrea sa fie un film despre curaj, spirit de echipa, prietenie, putere si libertate, este un film despre virtuti. In distributie, alaturi de Colin Farrell si Ed Harris, ii vom vedea pe Dragos Bucur si Alexandru Potocean.
.
Este The Way Back un film exceptional datorita povestii impresionante, emotionante, datorita faptului ca este bazat pe un fapt real?
Festivalul International de Film Transilvania de la Sibiu 2011 ni-l aduce in prime time oferindu-ne oportunitatea de a ne edifica.

Ame ni mo makezu - Strong in the rain - Watasi wa naritai!

0 comentarii
Strong in the rain
Strong in the wind
Strong against the summer heat and snow
He is healthy and robust
Unselfish
He never loses his temper
Nor the quiet smile on his lips
He eats four go of unpolished rice
Miso and a few vegetables a day
He does not consider himself
In whatever occurs...his understanding
Comes from observation and experience
And he never loses sight of things
He lives in a little thatched-roof hut
In a field in the shadows of a pine tree grove
If there is a sick child in the east
He goes there to nurse the child
If there's a tired mother in the west
He goes to her and carries her sheaves
If someone is near death in the south
He goes and says, "Don't be afraid"
If there's strife and lawsuits in the north
He demands that the people put an end to their pettiness
He weeps at the time of drought
He plods about at a loss during the cold summer
Everyone calls him "Blockhead"
No one sings his praises
Or takes him to heart...
That is the sort of person
I want to be!

Kenji Miyazawa (1896-1933) este, fara indoiala, considerat ca fiind cel mai mare poet din Japonia secolului 20. Putin cunoscut in timpul vietii sale, a murit la 37 de tuberculoza, dar a devenit extrem de iubit, in special de copii, ca autor de povesti magice care au fost traduse in mai multe limbi, adaptate pentru scena si transformate in filme si animatii.
.
Puternic in ploaie - titlul poemului care este acum cel mai celebru poem modern din Japonia - incurajeaza victimele dezastrului recent din luna martie.
Kenji Miyazawa s-a nascut in prefectura Iwate unde multe vieti au fost afectate de recentul dezastru. Coincidenta sau nu, chiar inainte de nasterea poetului si inainte de decesul sau, a avut loc, de asemenea, cate un cutremur foarte mare in regiunea Iwate.

Puternic in ploaie simbolizeaza caracterul stoic al oamenilor din această regiune care nu vor renunta niciodata la refacerea vietii dupa vreun dezastru.

SuperlaTIFF!

0 comentarii
Goran Bregovic, Ursul, The Way Back, Aproape de cer, Exit through the Gift Shop, Never Let Me Go, Principii de viata, Moartea obosita!
Acestea sunt doar cateva dintre capetele de afis ale Festivalului International de Film Transilvania de la Sibiu.

In acest an, TIFF Sibiu se axeaza pe un concept inedit: un focus pe filmele care unesc cea de-a saptea arta cu celelalte arte - teatru, muzica, pictura, etc. Indubitabil cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film Transilvania de la Sibiu va fi cu totul si cu totul speciala intrucat spectatorilor li s-au pregatit trei categorii de filme: filme eveniment, cele mai recente productii romanesti si o serie de filme cu tematica speciala care vor reprezenta punctul de plecare spre dezvoltarea unui festival de film la Sibiu, de sine statator, focusat pe confluenta Filmului cu celelalte Arte.

Incepand din acest an, pentru prima data, filmele de top ale momentului vor fi proiectate in Piata Mare din Sibiu. Astfel, in fiecare seara,de-a lungul a cinci zile intense, publicul sibian va putea urmari o premiera cinematografica de exceptie.
Pe de alta parte, Teatrul Gong si Music Pub reprezinta locatiile unde vor putea fi urmarite atat filme cat si evenimente speciale, toate la superlaTIFF!

Preferentialismul acreditarilor bloggerilor la FITS 2011

3 comentarii
"Buna,

imi pare tare rau ca ai considerat drept un afront personal postarea mea "Pentru unii muma, pentru altii ciuma" si ca ti-ai iesit din fire jignindu-ma ca sunt doar un "hater", incapabil sa inteleg o stare de fapt, lipsit de logica, etc.

La fel de rau imi pare si pentru faptul ca nu ai avut taria de caracter de a recunoaste ca ai gresit personalizand cate un tricou pentru fiecare blogger acreditat la FITS, mai putin, ATENTIE, pentru bloggerii sibieni. Despre ce vorbim aici? Consideri ca bloggerii sibieni sunt mai prejos decat alti bloggeri? Sunt foarte curios care e pozitia FITS-ului referitor la asta!

Asadar nu e vorba de faptul ca nu am primit eu, Ciprian Draghici, un tricou, ci este vorba despre faptul ca, lipsit de profesionalism, acele tricouri personalizate au venit din partea unui sponsor al festivalului, asadar nu din bugetul tau, doar pentru acei bloggeri care ti-au fost tie simpatici. Eu asta am inteles intrucat intre mine si tine nu exista nicio afinitate.

In alta ordine de idei, spuneai ca nu ti se pare corect din partea mea ca nu ti-am spus ca sunt si voluntar la FITS. Sunt oripilat sa aud asta din partea ta si ma intreb din nou: profesionalismul mai inseamna ceva? Chiar trebuia sa mentionez ca sunt voluntar pentru a fi acreditat ca blogger la FITS? Sa inteleg ca a fi blogger acreditat la FITS nu este compatibil cu calitatea de voluntar? Poate ar fost mai bine sa iti trimit un CV si cateva tomuri cu recomandari in vederea acreditarii ca blogger.

Faptul ca am avut doua badge-uri la FITS, de voluntar si blogger acreditat, denota ca am ales sa ma implic dublu in acest festival, ca am facut un efort punand la dispozitie experienta si timpul meu neconditionat, dar mai ales ca am facut o treaba ca lumea. Zic numa`! Sa stii!

In virtutea celor de mai sus cred ca mai potrivit din partea ta, in calitate de community manager al FITS 2011, ar fi sa iti ceri scuze bloggerilor acreditati din Sibiu, oficial. Eu unul inca le mai astept!

In eventualitatea in care atitudinea ta fata de bloggerii sibieni este in asentimentul FITS imi cer eu scuze anticipat.

Profund recunoscator pentru un feedback la acest email,


Ciprian Drăghici
Jurnalist, blogger, voluntar, coordonator voluntari, bugetar, etc."

Inca o nebuloasa: apatia sibienilor!

5 comentarii
Sibienii sunt indiferenti, sibienilor nu le pasa, sibienii nu stiu sa aprecieze. Asta e concluzia cu care a plecat Nebuloasa de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Ma rog, e parerea ei, naspa, asadar nu pot decat sa o respect. Mai putin!
.
"Majoritatea sibienilor au fix aceeasi atitudine pe care am intalnit-o la receptionera din hotel Ibis, care hotel mi-a fost gazda pe durata festivalului: “Nu-s satula de astia din hotel, sa mai merg si la spectacole? Pai fac astia spectacol destul aici.” Intr-adevar, sa zambesti unei Rodica Mandache dimineata, la micul dejun sai sa vezi cum isi beau cafeaua actorii teatrului japonez, nu e chiar o bagatela."
.
Apoi draga Nebuloasa daca poti generaliza atitudinile sibienilor in urma unui chat cu o receptionera in plin sezon turistic....asta spune multe despre tine!
.
"Ceea ce e si mai trist, e ca acesti sibieni iau totul de parca li se cuvine. Faptul ca Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana in 2007 nu li se datoreaza, caci sunt exact niste oameni pe care poti sa ii nominalizezi si care au facut ca asta sa fie posibil: Constantin Chiriac, Cristi Radu, Klaus Johannis ".
.
Eu am certitudinea ca e mai trist cand se trezeste cineva vorbind, cum zicem noi sibienii, mult si prost.
Daca nu li se datoreaza sibienilor orice eveniment, orice actiune sau orice rahat care se intampla in Sibiu spune-mi sincer, dar sincer, cine dracu se afla in spatele lui Johanis, lui Chiriac & Co.? Pe limba ta...degeaba faci cele mai bune gogosi din lume daca nu ti le cumpara/inghite nici dracu!
.
Bai frate cand va vad ca veniti in Sibiu si scoateti pe gura numai cacat si pe urechi numai besini imi vine sa mor ca sa va bantui toata viata!
Multumesc lu` Dumnezeu ca n-avem arhi-zosi, nebuloase, pitici, visurate si alte tampenii in Sibiu!

Pentru unii muma, pentru altii ciuma - acreditarea la FITS!

11 comentarii
A mai trecut un festival prin noi, a fost doar soare, n-au fost ploi; precum v-am spus, la aceasta editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu m-am acreditat ca blogger. Ce a presupus asta?
.
Ei bine, acreditarea de blogger la FITS mi-a adus un badge de presa cu care m-am dat smecher, ca jurnalist fara pana si blogger cu oua, si...cam atat, caci fie vorba intre noi badge-ul de voluntar a fost mult mai cool si mi-a adus mai multe privilegii.
.
De privilegii s-au bucurat insa doar anumiti bloggeri acreditati la FITS dar asta nu e un minus al festivalului, ci al Ruxei
Bloggerii acreditati la Festival, musafiri la Sibiu, au primit, fiecare, tricoul lui personalizat, in termeni de culoare, nume blog si citat din piese celebre postat la vedere, pe piept. Singurul lucru imprimat pe toate tricourile a fost “Blogger acreditat”.
.
Ma gandesc acum, ca anul viitor, sa ma acreditez si ca musafir la Festivalul International de Teatru de la Sibiu si poate, poate voi primi si eu din partea Ruxei, tartaonul relatiei directe cu blogosfera, un abtibild de masina, o scobitoare straina sau macar o maslina pe care sa scrie in termeni de culoare, Citadela Sibiana - cel mai "nesimtit" blog(ger) sibian si un citat dintr-o piesa celebra postat la vedere, pe piept: PENTRU UNII BLOGGERI MUMA, PENTRU BLOGGERII SIBIENI...CIUMA!
Si cum este firesc, dupa modelul de anul acesta, singurul lucru imprimat pe toate tricourile sa fie: “Blogger acreditat - Pila lu` Ruxa”!
Ce blogu` meu?

Lui Arhi (nu) ii place cultura! Gratis!

4 comentarii
"Concluzia?
Sibianului ii place enorm cultura. Sa fie multa, sa fie completa si sa fie gratis. Daca nu e gratis, cineva a gresit..."
.
Astfel concluziona unul dintre bloggerii acreditati la FITS 2011, dupa ce a dat o raita prin citadela. Cu parere de rau pentru capacitatea lui de sinteza, analiza si etichetare, ma simt nevoit sa imi apar avutia si nevoile si neamu`!
Sibianului chiar ii place cultura si nu trebuie sa fie multa, completa si gratis...ci de calitate. Poate pare paradoxal insa la Sibiu tinerii chiar merg la teatru ...pentru teatru. Nu pentru ca este trandi sau pentru ca este accesibil ci pentru ca sibienii au avut la dispozitie un an intreg in 2007, si cativa ani dupa, sa se autoeduce, spre diferenta de altii care spun ca au fost sa vada o piesa...
.
Concluzia?
Sibiul pute (si) de turisti care inainte de a veni la festivalul de teatru de la Sibiu isi scot negru de sub unghie ca sa bage de-o suta de lei ceva la matz pe Balcescu vis-a-vis de Ruxa sau sa pipe un pachet de mahoarce taman langa Arhi in loc sa cumpere un bilet la un spectacol. Afurisitii!
Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur