Alo!...unu, unu, doi?

- Unu, unu, doi! Care este urgenta dumneavoastra?
- Urgenta mea este sa caftesc niste vecini, manelisti prin excelenta!

Dupa cateva secunde de ras infundat mi se adresa o voce amuzata:
- Aoleo! Va rog sa-mi spuneti adresa dumneavoastra! Venim si noi!


Se intampla azi noapte la miezul noptii cand am fost trezit de Iubi Iubi (sarut mana Iubi, te iubesc! :) ), enervata peste poate:
a) ca eu dormeam ca porcu si visam pe ritmurile vecinilor manelisti;
b) ca ea nu putea adormi din cauza manelelor la maxim.
Ca atare, concentrat inca la inamicii pe care ii chilaream ca Rambo, in vis, pun mana pe mobil, cel de pe care pot fi identificat (ce fraier) si formez 112.

- Va rog sa imi descrieti ce se intampla, mai exact!
- Doamna draga, zic eu, e miezul noptii si se pare ca vecinii mei, manelistii, au pierdut notiunea timpului.
- De unde se aude muzica, de la ce apartament?
- De peste tot doamna, de peste tot, ne invaluie, de sus, de jos...dracu sa-l ia de bloc de beton.
- Spuneti-mi numele dumneavoastra si trimit un echipaj la dumneavoastra si veti stabili impreuna cu colegii mei, sursa....

A fost randul meu sa zic „Aoleo!” Deja imi vedeam masina, parcata in fata blocului, drept victima a razbunarii manelist-cretinoizilor.
- Doamna, inganai eu, eu sunt anonim doamna draga, ca-s tanar, am masina si o iubita frumoasa si asa vreau sa ramana si de-acum incolo!
- Imi pare rau domnule, asta e procedura...

Constrans de procedura, zic strada, zic blocul, zic apartamentul...aluia de-l banuiam eu ca-i responsabil de toata tarasenia.
Nu i-am zis unde sa isi bage procedura dar i-am zis multumesc pentru sprijin, si-am asteptat.
Dupa cateva fumuri de tigara si-o gura de cafea, rece, am auzit sunand interfonul aluia de-l banuiam de manelo-volumism-maxim-nocturn. Am lipit un ochi de vizor taman cand s-a umplut cu doi indivizi in uniforma.
Venise politia, si odata cu prezenta lor la usa vecinului a inghetat si maneaua. Dupa ce au lamurit ca nu el - vecinul manelist - a solicitat sprijin la 112 (el trebuia doar luat de urechi), oamenii legii au plecat bombanind, scuzandu-se - CULMEA - in fata manelarului, ca l-au deranjat in urma unui apel din partea cuiva... pus pe glume.
In momentul urmator eram sigur ca voi fi sunat inapoi de catre cei de la 112, ca deh, au aparatura aia, europeana, data dracu ce identifica orice gigel.
Nu mi-am terminat gandul ca suna mobilul. Raspunsei:
- Alooo...daaa!
- Domnul...Gigel?
- Aha...adica eu sunt! Cine ma cauuuttaaa? inganai eu cu un nod in gat, caci vecinul manelistul exact in acel moment a dat drumul la manea la maxim. Din nou.
- Domnu...Gigel, faceti misto de noi? Stiti ca misto-ul se pedepseste de catre lege?
In zadar i-am explicat omului ca procedura lor imi unge fundul cu vaselina pentru a mi-o trage ceata de manelari care victoriosi dansaluiau deasupra pe aceiasi manea tampita, pusa pe repeat!
Mi-am cerut scuze pentru lasitatea de a ma feri de scandal si-am multumit inca o data pentru sprijin, iar ei m-au asigurat ca asta e datoria lor: sa vegheze si sa asigure zi si noapte siguranta si linistea cetatenilor.
Linistit, in cele din urma, m-am reintors in dormitor si-am spus victorios: "le-am aratat eu Iubi Iubi!".
Iubi Iubi nu m-a auzit, caci isi astupase urechile din cauza manelarilor de deasupra care la unu noaptea dantaluiau in voie.
A mai trecut o noapte linistita intr-un cartier linistit, in centru. Nu vreau sa imi imaginez o noapte la periferie...

27 comentarii:

Cenusareasa spunea...

hahah, Romania iti cere compromisuri, trebuie sa traiesti printre ceilalti romani.

Geocer spunea...

Lasa Gigele ca duminica noaptea, cand o sa te intorci cu chef de la blog meet-ul sibian, o sa pui si tu la maxim Metallica !

Buhu spunea...

ok.EU TE-AM TRECUT IN BLOGROLL;)

Ciprian D. spunea...

@Geocer
Eu ma gandeam la simfonia a V a de Mahler. :D

@Buhu
Si eu te-am trecut in blogrolul IN ATENTIA GIGELITATII!

Mihaela Petrescu spunea...

Eu am ris, caci povestesti cu haz. Dar nu-i de ris. Nici nu vreau sa ma gindesc ce reactie as avea daca mi s-ar intimpla asa ceva!

Ada Angharad spunea...

Radem si glumim, dar e de kk.
Rezulta ca
1 Politia isi cere scuze infractorilor. Iarta-ma ca am venit la 11 jumate la usa ta si ti-am stricat cheful de miercurea noaptea. Duh. Trebuiau sa se autosesizese daca -s asa tari.
2. Pe aia ii doare in **r de Politia Romana
3. Maneaua va urla in continuare
4. Poti sa o mai si iei in freza, pentru ca Politia nu te protejeaza.
Kinda sucks.
5 De acu poate sa sune si papa Ratzinger cu ID si cu legitimatie de la Dumnezeu, ca astia nu se mai deplaseaza la blocul tau...

Pe de alta parte, Garcea durmea dulce si tu l-ai trezit...Si poate ca ii plac manelele. A fost un protest progamatic, artistic. Habar nu ai.

liviu amza(nadie) spunea...

GIGELE SINT LA FARMACIE DOAPE DE BAGAT IN URECHI.NU GLUMESC.TE AJUTA.E O PROBLEMA CUM AUZI CEASUL CIND SUNA DIMINEATA? :) EU CIND ZIC CA VREAU SA AM O CASA LA APARTAMENT MA REFER.INCONJURAT DE PADURE VERDEATA. :))

Ciprian D. spunea...

Morala: daca esti norocos, adica gigel, scapi fara amenda atunci cand reclami un abuz la adresa linistii publice.

Adrian spunea...

Eu zic sa apelezi la Politia Comunitara. :))

Calin Blaga spunea...

la periferie e mulllllt mai bine! liniste si pace. Doar in centru e nasol. Asa ca.... mutarea la periferie! E si mai ieftin si spatiu mai mare! De manelisti nu garantez insa ca vei scapa nicaieri. Poate in rai!
Cat priveste Politia.... tu chiar ai crezut ca rezolvi ceva cu 112? Glumesti....

WeeD spunea...

serviciile 112 :)) ROMANIAAA!!! haha...

Alina spunea...

Buna!
Te'ar interesa un link exchange?
Astept un raspuns pe blogul meu [http://ordinarystuff.wordpress.com]
O seara buna!

Hălăţel spunea...

ahahah:)))
Doamne..deci exact asa patesc si eu.
Ce incercam o data sa dorm..dar nu se putea.
Era data muzica atat de tare de parca stateam langa boxe.
HORROR!
Macar de ar fi fost muzica buna..:))

Ciprian D. spunea...

@Savage
Politia Comunitara rulz! Doar le promovam imaginea! ::D

Ciprian D. spunea...

@Calin Blaga
Desi nimic din jur nu imi spune, uneori imi place sa cred ca traim intr-o tara, democratica, in care orice cetatean are drepturi. E adevarat...sunt naiv!

Ciprian D. spunea...

@WeeD
Yap....romania! Muuaaahahahahaaaaa...

@Alina
Sigur Alina, ma intereseaza orice schimb de link. Esti IN ATENTIA GIGELITATII; adica in blogrol!

@Halatel
Amu e miezul noptii, prin pereti aud ritmurile aceleiasi manea. De data asta ei le fac cocncurenta cu Mahler.....la maxim.
Poate azi nu mai scap de amenda!

Unknown spunea...

:))
Alo da .. paramedicu de la smurd , cu ce va putem ajuta =))

Bejenaru Gabriela spunea...

data viitoare taiele si tu curentul ca sa nu mai auzi manele,sa in cel mai rau caz mutate din bloc,faceti cu scgmbul cand cantamanele la tine in blog dormi la prietena si invers.

Neamtu' spunea...

Adevarul e ca nu-i chiar placut, ca echipaj de politie, sa fii pus pe drumuri fara un motiv bun. Nu ma intelege gresit, un motiv bun este ala in care TU, reclamant, iei taurul de coarne. Si esti responsabil de reclamatie. E normal ca oamenii aia intreaba 'dumneavoastra ati apelat la 112?' iar raspunsul manelistilor va fi 'nu'. In momentul ala, ai pus un echipaj pe drumuri degeaba.

Ada Angharad spunea...

Pai nu e degeaba. Scandal in bloc tot e.
Ia-o asa. Un anonim suna ca e un mort pe strada. Politia vine, vede mortu si inteaba primul trecator daca el a sunat. Trecatorul va raspunde ca nu. Politia isi cere scuze si se face ca nu vede mortu-n-drum. Ca politia face numai de aici pana aici.

evelina spunea...

Se intampla mereu si peste tot...Sesizarea la politie este inutila...sau politia este inutila...am trecut prin asa ceva si a 2a zi mi s-a aruncat cu piatra in fereastra,la etajul 2.Deci va las sa credeti ce vreti,eu raman cu ideea ca este inutila politia....

Ciprian D. spunea...

@My7uNa
...niste sange aveti? Il fac spritz cu vin :D

Ciprian D. spunea...

@gabriela
Sa stii ca e o idee buna sa tai curentul. Iti spun dupa....daca mai apuc! :D

Ciprian D. spunea...

@Neamtu @dreamwind
Punctul de vedere al politistilor era identic cu punctul de vedere al Neamtului, iar punctul nostru de vedere l-a prezentat succint Dreamwind.
Parca nu imi vine sa iau taurul de coarne, cand taurul e sub influenta alcoolului si e la el in grajd. Basca, el e cu viteii langa el si cu alti boi....iar eu....cu Dumnezeu inainte :D

Orin spunea...

Neplăcut ce ți se întîmplă. Din păcate, nici la periferie nu e mai bine, eu stau la casă și au fost veri în care auzeam la maxim tot ”inima mea...” (cred) pusă pe autorepeat din stînga (la asta era să fac cu nervii), iar din dreapta alte manele sau un fel de muzică populară. La bloc am gafat-o și eu că ascultam dimineața suitele lui Ceaikovski și a venit vecinul de deasupra să mă întrebe dacă pot opri ”simfoniile alea” că el lucrează de noapte și ar vrea să doarmă! So, nu e ok nici cu Mahler! Tot așa ne deranjăm reciproc.

Ciprian D. spunea...

@Orin
Destul de cinstit! Asa ne-am spus si noi; am decis sa lasam manelistii in urma. Cautam sa ne mutam...

Saptamana pe bloguri spunea...

[...]Gigel ne spune cum a petrecut o noapte cu manelistii (deasupra) si politistii (la telefon), funny, dar trist de adevarat. Gigel, we feel[...]

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur