Manifest – recurs la romania (cu „r” mic)

„Suntem mai mult ca oricând copleşiţi de nefiresc, de fenomene dăunătoare, care tind să devină normă: manele, playback şi cântăreţi la laptop, piţipoance, cocălari, kitsch, corupţie, şpagă, politicieni şmenari sau curve politice, opţiuni electorale doar între rău şi mai rău, pseudovedete sau pseudomodele, mitocănie, tupeu, ipocrizie, ignoranţă, băieţi de bani gata şi poponeţi de Dorobanţi, milionari de carton ai României cu apartamente pe Coasta de Azur, dispariţia curiozităţii, incompetenţă, superficialitate, Ştirile de la ora 5, răsturnarea scalei de valori, comoditatea mediocrităţii, mizeria din spitale, românii care ne fac de râs în Italia, tineri care vorbesc doar cu lol, brb, 10x, pentru că au ajuns să concureze 1,3 candidaţi pentru un loc la Medicină şi 0,25 la Inginierie Electrică, dar 14 pentru un loc la Geografie, profesori demotivaţi de salariile mici. ”

Acest aliniat e singurul, aliniat sincer, din cele multe manjite de Tuca, Marius Tuca, in editorialul de azi din Jurnalul National.

Am inceput sa citesc cu voce tare articolul si pe masura ce citeam imi scadea vocea, imi tremura glasul...de rusine. Mama-mare toca ceapa la trei lungimi de lingura de lemn, mai colea, vorba ei, cand m-am pomenit apostrofat: „Maica, tie chiar iti place sa mesteci cactul aluia?”.
N-am raspuns nimic! De rusine. Aveam gura plina...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt Andi, nu ma pot loga ...nu stiu de ce.
Voiam sa zic doar ca trustul tucanului promoveaza preponderent ce reclama el aici, ma mir ca indrazneste! :) Bine ca ai fixat la insectar autozicerea lacramoasa despre rusinile la care a pus umarul din greu ...

Mihaela Petrescu spunea...

Intotdeauna mamele-mari au dreptate.

Ciprian D. spunea...

@Andi
Yap...orice apatie fata de filfizoni o duc la extrem. In incercarea de a fi cat mai autentic, uneori sunt satul de minciunile mele si de-a dreptul scarbit de cele care-mi sunt bagate pe gat. De acolo dezgustul, pacatul originar al exhibitiilor mele frustrante.
Dau cate un pol pentru fiecare moment de sinceritate!
Iata cauza pentru care locuiesc cu chirie...

B85CSP spunea...

Tuca e profesionist, daca mai era nevoie s-o spun fara sa fie un pleonasm... Grav mi se pare ca enumeratia lui vine sa ingane ce tipa altii de multa vreme.
Trustul e un urias cu picioare de lemn ale caror angrenaje trebuie unse cu bani. Altfel nu se misca.

Ciprian D. spunea...

@B85CSP
De aici pare destul de ipocrit, dar vorba porcului "numai asta ca-i cald!".

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur