De profesie incomod...

Ca si cand nu ar fi fost suficient ca ne aflam intro perioada de tranzitie de douazeci de ani si-a gasit si criza sa ne atinga. In virtutea faptului ca suntem frigizi, rai de musca, d.p.d.v. social si economic, continua sa ne molesteze, agreseze, lasandu-ne urme - adanci – materializate sub formele cele mai atroce ale degradarii relatiilor interumane.

Tensiunile profesionale, stresul economico-familial se acutizeaza vizibil, consecintele negative se rasfrang in orice proces de socializare.
In aceste situatii detinerea controlului e mai nociva decat orice stupefiant, interesul personal devine conditie vitala, iar faptul de a desconsidera activitatea altuia, efortul celuilat, devine preocupare generala, distructiva dar normala.
Asta e societatea in care ne balacim desi ne-o dorim altfel.
In procesul distructiv schitat mai sus primordial este asuprirea incomozilor, cu precadere in spatiul profesional, dar si in mediu social.

De ce incomozii? Deoarece incomozii reusesc, cu sau fara efort, sa se faca vizibili in cele mai obscure conjuncturi; se bucura de aprecieri profesionale, sociale, in orice sfera de activitate in care se implica. Incomozii constientizeaza, suporta, inteleg pe deplin servitutile, privatiunile sistemelor, intransigente uneori, la care adera, dar considera sub limita demnitatii personale sa taca, sa tolereze abuzurile atunci cand li se face o nedreptate, ori constata abaterea de la un principiu general/moral.
Am certitudinea ca ratiunile pentru care mediocritatea ori nonvaloarea sunt promovate in detrimentul incomozilor tinde sa devina stare de fapt. Sau, poate asa e de cand lumea si pamantul...
N-am terminat! Restul, poate, mai tarziu.

14 comentarii:

liviu amza(nadie) spunea...

mai controlul absolut nu-l detine nici un om.sa n uiti ca un adversar se poate da ranit in arpa si ind iti este lume mai draga t izbeste drept in barba.esti ok ditr-o iscare.NU-TI SUBESTIMA ADVERSARUL.nu sti de ce este capabil.se spune ca nu sint oameni de neinlocuit.este adevarat pe plan sentimental(fiica/fiu sotie/sot).........daca ti la u om ii faci viata un rai in limita posibilului bineinteles.sa nu crezi iciodata ca unul mic va ramine mereu asa.va creste si......ferice de ala care l-a calcat in picioare.

Camme spunea...

Nu e asa de cand lumea si pamantul..e prea multa superficialitate,invidie,prostie si interes!

Geocer spunea...

Gigele tata, ai devenit filosof !

Neamtu' spunea...

Nu ma consider incomod. Ma consider onest. Cu toate ca 'rimeaza' din ce in ce mai des. Cata vreme ai o opinie, care nu e la fel cu a altira, devii incomod. Uite, la emisiunea Claudiei, am spus ca Mircea Badea isi ascunde opiniile (pertinente, dealtfel), in spatele pamfletului. Adica n-are curaj sa duca treaba pana la capat si la primul semn de suparare a subiectului, baga pamfletul la inaintare. Ei bine, dupa emisiune, am primit mai bine de 15 telefoane, de la persoane care sa ma certe/aprobe/injure legat de opinia mea. Sunt incomod? Nu! Sunt doar onest...

Ciprian D. spunea...

@nadie
Merci oricum dar am citit si eu Arta Razboiului, si de Sun Tzu si de Machiaveli; daca imi ziceai ceva din Bushido....
Oricum la-m citit si pe ala, dar nu cu atata placere...

@miss tasha (scuze daca te-am botezat)
si prea putin din ce?

@Geocer
Filosof? Doar incomod, monser! :)

@Neamtu
Nici eu nu ma consider incomod, dar sunt. Mai bine incomod dar autentic decat yesman cu rahat la bot!

Ada Angharad spunea...

Incomozii sunt, well... incomozi. Si ce face orice organism viu cand simte ceva incomod? Il elimina. De cand ii lumea si pamantul a fost si va fi asa. O fi avand incomozii o viata mai palpitanta si o expunere mai mare, dar au terminat-o prost...Prefer sa fiu eu incomodatul care taie elementul incomod, decat invers.

Ciprian D. spunea...

Ori factor decizional, ori incomod, ori nonvaloare/mediocru.

Mihaela Petrescu spunea...

Gigele, mai bine ramii incomod, dormi mai bine!

Mihaela Petrescu spunea...

Vreau sa spun: incomodeaza-i si tu pe incomozi!

Teo spunea...

Stiu ca sunt offtopic, insa m-am distrat teribil citind ultimele tale posturi legate de dame si virgine =)) E aproape la fel de distractiv ca oamenii despre care fac eu stiri :)) (ma refer la politicieni)

Ciprian D. spunea...

Absolut nicio diferenta :)

Victoria spunea...

gracias por este blog,aprendo mucho,gracias por comparir.....besos Vicky

Ciprian D. spunea...

Vicky, que los romanos tienen un dicho: "el hombre como la vida, y aprender todo lo que al final muere ... todos los estúpidos." :))

Ciertamente, Sócrates dijo una agradable, a saber, que "no sé una cosa, que no sé nada."

Saludos desde Rumania!

liviuviorel@ymail.com spunea...

aui ai si io stiu asta fara sa fi citit macar o carte. =))

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur