Telefonul mobil – cusur sau virtute!

Imi aduc aminte cu nostalgie de primul meu telefon mobil, care pe vremea aceea se numea celular: scump dar simplu, pe cat de mare pe atat de greu, una peste alta total inutil caci eram singurul din parcare, ma rog din gasca, care aveam unul.

Conex-ul se lansase prin primavara lui `97, in aprilie parca, pe piata din Romania. Fiind si eu prin organizarea banchetului de majorat am vazut primul celular la directorul de atunci al hotel-restaurantului Palace. O luna intreaga i-am cicalit pe ai mei sa imi cumpere unu, in avans pentru absolvirea liceului si ca recompensa pentru examenul de bacalaureat la care promiteam ca voi face o figura faina. Capriciul meu, Ericsson 628, i-a costat 179 de dolari dar nu i-am dezamagit. Si acum mai tin minte primul meu numar: 092-308697, meserias numar!

Toata ziulica eram cu celularul la bracinar si nu ma suna nici papapius. Dar si cand ma suna mama il lasam sa sune lung sa auda toata lumea ca am celular. Si in cazul in care nu auzise toata lumea, ma asiguram ca nu ramane nimeni in necunostinta de cauza si raspundeam cu un Alo de aproape ca ma auzea mama de acasa. Da, da...precum fac taranii in ziua de azi!

Abonamentul fost-a scump, eu bani canci, motiv pentru care dupa vreo doua luni ma rugam de tata sa si-l atarne el de bracinar. A acceptat, si cand il vedeam la bracinarul lui, asa din vorba-n vorba l-am lasat sa creada ca vom comunica mai bine daca as avea si eu unul. Adica altul! Zis si facut, i-am mai pagubit de 150 de dolari cu inca un abonament la pachet, dar cine era ca noi?

Acum am trei telefoane mobile, de la performante la super perfomante. Toate la un loc si fiecare separat imi complica atat de tare existenta incat i le-as vara in fund celui care le-a creat.
Dincolo de toate avantajele, telefonul mobil astazi nu face decat sa ma dezorganizeze. Parol monser!
Degeaba imi fac eu azi un plan, caci maine intervine ceva mult mai important prin intermediul mobilului si imi face praf planul. Din acest motiv mi-am propus sa fac o cura de mobil, adica sa-l pun in pod o saptamana. Zis si facut, insa nu am rezistat decat trei zile la prima incercare. Acum sunt la a doua incercare! Daca voi reusi sa stau o saptamana fara telefon mobil poate ca voi reusi sa-l dau dracului cu totul, cu minute, cu task-uri, functii super meseriase, etc...
Adio sms-uri, adio beep-uri, adio „hai frate sa ma tragi c-am ramas pe Morilor!”, adio telefoane de la serviciu, adio „iubitule, curata carttofi si spala vasele pana vin eu de la serviciu!(te iubesc iubi!)”, adio email alert inoportun, adio remainder beam, adio celularelor!

Sunt in minivacanta undeva la Voineasa. Sau poate sunt acasa! Poate sunt la mare...
E atat de bine sa fii Gigel...

13 comentarii:

Bejenaru Gabriela spunea...

cand nu avem telefon tare ne mai dorim unul,cand avem telefon nu stim cum sa il inchidem atunci cand nu vrem sa vorbim..etc.este si el o necesitate cat si un calvar la fel ca .erdeesul tau.eu nu am erdes,ci am alt net care se opreste de fiecare data cand bate vantul mai tare,da cesa ii fac e la doi pasi de mine.numai ce ies la balcon si strig..iar nu am net fa ceva...viata de romania.)))

Neamtu' spunea...

da.... amintirile legate de celulare. Primul era o nokia 2210, cred ca avea jumate de kil... la un moment dat ma feream de caini cu el :))

tudor CeMerita.ro spunea...

bine ca-ti merg... mie mi s-a stricat azi :))

Bogdan spunea...

Da, asa a fost si primul meu telefon. Aceeasi marca, acelasi model... Tare! Parca sunt melancolic...

PACO spunea...

Primul meu telefon a fost un nokia 5110 tine bateria 2 zile si acum dupa 12 ani

liviu amza(nadie) spunea...

mai daca nu as avea radio la el nici ca l-as atirna ca pe jijeu de git.nu-mi place sa am telefon mobil la mine.sa nu intelegi gresit.ai putea spune ca nu vreau sa fiu localizat de persoana iubita.ca-i jenant sa te sune si sa te intrebe unde esti?ce faci?ma iubesti? :) i-am zis unei fete ca nu ma stresez.nu am si gata.ce o sa faca iubita sotia.sti ce mi-a zis:o sa-ti faca cadou unul sa ai si tu. =)) eu prefer un mp3 cu radio si daca are pager pentru receptionarea mesajelor este perfect.sint obisnuit sa execut ordinele.nu comentez ce zice sotia e litera de lege. :))

elena marin-alexe spunea...

La inceput am detestat 'celularul' din pricina celor care si-l foiau ostentativ peste tot.A venit o zi cand ne-am mutat undeva unde nu aveam retea telefonica fixa si atunci de zor nevoie am achizitionat la mana -doua un Nokia mare si greu ca o caramida.Daca il aruncam la cineva in cap riscam sa-i sparg capul, fara nici o exagerare spun.
Il mai am si acum desi nu se mai fabrica piese pt. el prefer sa-l pastrez intr-un sertar si il numim 'bunicul'.

Ciprian D. spunea...

Categoric sertarul este locul de cinste pentru celularele din prima generatie.
O singura precizare: nu le purtati caci in ziua de azi sunt considerate arme albe!

madda spunea...

doamne esti absolut extraordinar :]]
primul meu telefon a fost sagem x5 :]]...era albastru si l'am primit cadou de ziua mea.imi placea.defapt eram fosrta mandra de el :]].atat de mandra incat il tineam agatat de gat.
eram clasa a5a.

ce pot sa mai spun...iti ador blogu.gigelitatea face traba buna :]].
te'am pupat >:d<

Malpraxis spunea...

primul telefon l-am avut in clasa a9a daca nu ma insel si era un nokia 3410 care mi-a placut mult de atunci dar nu sunt un mare impatimit de telefoane. de atunci am schimbat decat 5-6 telefoane si acum am un nokia 3220 si un nokia 6120c de care sunt foarte multumit :)

liviu amza(nadie) spunea...

mai dar sti ce frumos este sa te sune in autobuz?sa urli la el ca nu auzi nimic? :) hai ca ai exagerat un pic:nu te-ai dat tu mare cu el in parcare.swi apropo de cuvintele acelea frumoase cu nu sint un stejar dar ............oamenii prosti ii discuta pe altii.mai sa fim seriosi fiecare se uita la celalalt si vrea sa imprumute ce-i mai bun de la fiecare.cel putin asa consideram.daca nu-l discuti pe celalalat atunci..........sa n-o faci in mod batjocoritor.asta este ce inteleg eu prin punct de vedere.iti place cum unul ii aduce sotiei flori faci si tu la fel.nu spui:frumos gest.imi place o sa-l fac si eu.asta nu inseamna ca discuti despre el?poate sint eu tolomac si nu inteleg ce vrei sa spui.poti sa comentezi tot ce vrei.esti liber sa o faci.

Aurelian spunea...

Ma bucur ca ma aflu printre "fericiti", ca sa spun asa, iar si voi puteti fi la fel!
Si ma refer la faptul ca nu le prea am cu dependentele de genul acesta. Spre exemple, jumatate de an "bagam in piept" iar intr-o zi imi venea: "de maine nu mai fumez timp de 1 luna (2, 3, cum imi propuneam), si asa era. La fel si cu alcoolul si altele; n-am fost oricum in categoria "addict" niciodata; chiar si in acele perioade, totul petrecandu-se din placere, si nu nevoie. Pornind de la ideea asta, nici cu mobilele sau orice alte accesorii n-am avut "probleme" de "dependenta". Desi, la 14 ani (azi avand 22) au cumparat ai mei primul mobil, fiind al familiei, ulterior devenind al meu, si schimband de-a lungul scurtei vieti zeci de telefoane (ba pierzabdu-le, ba furate, ba sparte, etc.), n-am nutrit niciodata "iubire" fata de aceste mijloace de convietuire. Ce vreau sa spun, e ca: maine sa-mi "pice" placa sa nu mai caut si sa fiu cautat timp de 1 luna, juma' de an sau stiu eu cat, am sa inchid telefonul (am mai multe, caci s-au strans "fara sa vreau", dar doar un abonament, caci chiar nu le vad rostul, si de-as avea ce stiu cate firme - intr-o vreme aveam doua, dar pe unul dintre ele l-am "zburat" dupa un an, si nu-mi pare rau:) ).

Oameni BUNI: mai lasati-le, caci o sa va "puna capcac" intr-o zi cacaturile astea de electronice. Ai nostri traiau fericiti pan' la adanci batraneti si fara "chestiile" astea.

Gigel, ai putea sa "te faci ca uiti" mobilele acasa intr-o zi, chiar inainte sa te urci in masina cand ai sa pleci cu prietenii la o cabana timp de 1 sapt., sau sti tu cat. probabil ai sa te gandesti acum: "daca se intampla ceva, de unde sun smurd-ul", in cazul asta poti sa ramai mereu in apropierea gastii, doar n-o sa mergi sa escaladezi nu stiu ce pisc de unul singur, nu?

Noroc.

P.S. Singurele "dependente", recunosc, sunt femeia si muzica :). Uite ca dependent sunt si eu, dar mai fericit decat in cazul celor spuse mai sus.

Ciprian D. spunea...

Zice bine Aurelian ca o sa ne pune capac....intro buna zi!
Taman am vazut filmul Echelon Conspiracy...

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur