Masini parcate aiurea, adica regulamentar.

Mai important decat o lege ar trebui sa fie respectarea fiecarei litere din legea respectiva.

De la 1 iulie 2009, in mirificul nostru municipiu, un utilaj special marca DAF a inceput activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar. Neregulamentar ar trebui sa insemne parcate aiurea, adica altfel decat in litera legii. Lege a circulatiei ori prin hotarari adoptate de C.L. Ce fain ar fi sa fie asa, insa masinaria asta - a dracu, achizitionata de municipalitate – fara indoiala ca are o personalitate extrem de puternica intrucat criteriile de ridicare sunt cat se poate de...selective.

Aproape zilnic trec pe langa cateva zeci de masini care zac abandonate, fireste ca neregulamentar, in si asa putinele locuri de parcare amenajate de aceiasi ilustra municipalitate. Am fotografiat una care stationeaza, adica zace abandonata de mai bine de jumatate de an pe una dintre cele mai circulate artere ale orasului, pe Calea Dumbravii. In marea lui cretinoitate, proprietarul nu numai ca a parcat-o aiurea, ce ma scoate din sarite e ca a parcat-o cas, cu nenorocita de roata din spate pe trotuar. Aiurea, aiurea dar nici macar estetic...
De fiecare data cand trec pe langa ea, si trec zilnic, ma abtin sa nu ma infoi sa ii dau un sut, macar sa cada naibi de pe trotuar.
In aceiasi parcare din fata Romtelecom-ului unde zace harbul de Cj, aproape zilnic sunt ridicate alte masini oprite langa locurile de parcare, caci parcarea zace cu masinile abandonate. In zadar se tanguieste omul de rand, ca a stat doar cinci minute, ca nu a avut loc de masinile abandonate in parcare – parcate ilegal, adica fara tichet de parcare. Nu-i ramane decat sa se uite lung cum i se salta masina, nu-i ramane decat sa se uite si mai lung in portofel, caci taxele sunt de 150 de lei tarif de ridicare, 150 de lei tarif de transport pana in parc auto si 200 lei tarif de depozitare. Cu alte cuvinte...te face om!

La fel de frustrant, sau poate peste masura, este si faptul ca din aceleasi ratiuni selective de ridicare a masinilor parcate neregulamentar, masinile de lux beneficiaza de privilegii speciale: nu numai ca nu sunt ridicate dar nici macar nu sunt hasaite.

Este salutara initiativa municipalitatii dar ce pacat ca nu se poate spune acelasi lucru si despre activitatea celor de la SPADPP.

Legea-i lege numai pentru fraieri caci buricii pamanului isi fac propriile legi.

7 comentarii:

Lucian spunea...

eu vreau sa ma fac buricul pamantului :)

Geocer spunea...

Iti spun eu de ce nu le ridica pe-alea abandonate : pentru ca nu s-ar duce nici dracu' sa le recupereze si ar ramane cu ele in curte. Nici sa le cumpere nu s-ar oferi nimeni, daca le-ar scoate la vanzare. Deci, la ce sa se strofoace, daca nu iese niciun ban?

raudemusca spunea...

S-or fi gandit ca, fiind cu numere de CJ, n-o s-o revendice nimeni, si nu le iese banu.
Pentru cine e curios, masina aia apartine patronului magazinului alimentar ce se afla putin mai sus pe C. Dumbravii, la coltul blocului de langa cladirea CEC. Si acum sade frumos, a mutat-o de unda statea chiar complet aiurea. Culmea e ca mai circula cu ea, ocazional, asa rablagita cum se vede.
Na, ca i-am facut un bine!

Ciprian D. spunea...

Chiar acum vroiam sa iesim sa ne plimbam; o sa intru pe acolo sa ii las mesajul sa o miste naibi harbul ca nu e estetic deloc. Cat despre lege, cat despre faptul ca parcheaza aiurea...who gives a shit about it?

liviu amza (nadie) spunea...

nu mai vorbi de shit ca-mi vine rau.daca e sa fie de vaca. :) si acum Gigel ce zicem sa le moara la intrare.dar cui?cel care are masina si nu are unde sa o parcheze sau patronului cu ridicata? :) dar ce avem cu saracele femei =))

Ciprian D. spunea...

La faza asta te-am pierdut, monser!

Apropo, daca e a lui masina, a celui care are magazinul din colt...nu ma mai mir, acum are A6, si cara napolitane cu el, adica isi aprovizioneaza buticul...

liviu amza (nadie) spunea...

mai la voi chiar avea unde sa parcheze.dar chelea naibi pe el.sint si cazuri in care nu-i loc de parcare sau sint supra populate.poate o marire de taxa i-ar face sa lase masina acasa?glumesc si e o gluma proasta.ar trebui sa se construiasca mai multe parcari supraterane eventual si subterane la blocurile noi infiintate.daca vezi ce parcari supraterane face la Pitesti firma Kranz Eurocenter ramii ca la dentist.sa speram ca se vor inmulti.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur