Gigioconda latifundiara!

Aproape mi-a trecut lehamitea vizavi de isteria nationala creata de arestarea si cererile de eliberare generate de controversatul om politic, de afaceri si personalitate marcanta din sfera mondenitatii autohtone.

Mare mi-a fost indignarea atunci cand, in loc sa se ia atitudine fata de comportamentele agresiv-abuzive din partea familiei Basescu, atentia opiniei publice s-a indreptat cu precadere spre nedreptatea de care suferea latifundiarul din Pipera.

Asa cum au iesit oamenii in strada pentru a cere eliberarea lui Becali, tot astfel ar fi trebuit – in numar inzecit – sa se ceara demisia tovarasului presedinte, domnia sa mascariciul statului Traian Basescu.

Nu, noi avem alte treburi mai importante. Trebuie sa cerem eliberarea lui Becali; trebuie sa condamnam politica autoritara din Moldova si sa ne solidarizam cu victimele comunismului de peste Prut; trebuie sa plangem vesnic moartea unui tampit ucis intr-o crasma, dar sa ignoram moartea unui adevarat erou care si-a dat viata pentru tara, cu arma in maini.
Avem atatea alte probleme!
Problemele noastre reale...le lasam in seama altora, ca sa avem ce vocifera si injura, ca deh, indolenta-i mare! Parca singura noastra ratiune este aceea de a ne lamenta. Fireste, la asta ne pricepem cu totii.

6 comentarii:

Marius spunea...

Corect ! Ai uitat ca ne f..te grija si de ce a micat Pitzi in prima zi dupa demitere .. alt lucru de interes sportiv si national.

un'A'mic spunea...

hai ca trebuie sa zic ceva. cine este 'eroul care a murit cu arma in mana, pentru tara'? ca nu mi-e clar.. daca te referi la militarul ucis in Afganistan, ei bine, AIA nu e tara noastra. una la mana. doi, AIA este meseria lui. minerii care intra in mina sunt constienti de riscurile meseriei. un doctor stie ca poate rata o operatie. se intampla. militarul acela este o VICTIMA, e mult spus EROU. si e si mai mult spus PENTRU TARA.
si oricum ai pune proble,a moartea lui nu va aduce publicitate presei. deci... de ce atata interes?

Ciprian D. spunea...

Asa e Marius, am uitat! :)

@un`A`mic
Maiorul post-mortem, am certitudinea ca a murit pentru tara noastra. Este impropriu sa nu ii consideram eroi decat pe aceia care mor pe taram romanesc. El reprezenta interesele tarii noastre in Afganistan, nu era la cules de capsuni, nici in carciuma cu pitzipoance. Pacat ca nu a jucat handbal, footbal sau poker pe bani ca sa fii fost EROU in viziunea tuturor! ;)
A fost ucis in timp ce executa o misiune de lupta!
Un medic daca rateaza o operatie isi pierde cel mult licenta de libera practica, dar poate pleca in Ungaria la capsuni, eventual sa joace miutza si daca e injunghiat intr-un bar se intoarce acasa erou. Dar nu ar fi adus pe steag...ci patand steagul!
Un ostas prin moartea sa a adus glorie neamului nostru; a fost adus pe steag, la propriu si este un exemplu pentru cei care considera ca nu trebuie sa faci armata ca sa fii barbat.

Un miner daca moare in adanc este o tragedie izolata in comparatie cu moartea unuia care moare pe campul de lupta. Misiunea unui miner este sa fie productiv pentru sine si pentru intreprinderea sa; misiunea unui ostas este sa isi de-a viata pentru tara lui, sa suporte servitutiile serviciului, chiar daca tara il trimite sa moara in straini.
E nedrept sa-l consideram victima; parol, parca s-au sucit scarile de valori: pe handbalist il numim erou fiindca a murit in timp ce se destrabala, si pe cel care a murit cu arma in maini - LA PROPRIU - il desconsideram atat numindu-l victima? Ma indoiesc ca este cineva care vrea sa isi creasca copiii insusindu-le principiile acestea!

Cu un lucru sunt de acord: moartea lui, in viziunea mass-media valoreaza 80.000 euro si o suta de solde lunare. Atat!

un'A'mic spunea...

nu te supara ca imi sustin punctul de vedere. Romania NU are interese in Afganistan. Romania este acolo din ordinul NATO. Care are interese acolo. Romania este la sustinere. Este regretabil faptul ca un militar roman a fost ucis pe meleaguri straine si nu vreau sa fiu srcastic spanand asta. Este, intr-adevar, regretabil. Nu este un erou handbalistul care era in crasma, nu este erou Jiji, nu este erou minerul... folosim, doar, parca prea usor cuvantul asta, 'erou'. Hai sa ne gandim ca militarul era la a doua misiune in Afganistan pentru ca a dorit sa fie erou si nu ca l-ar fi interesat SOLDA destul de frumoasa, nu? Legat de cresterea copiilor, cand o sa am, am sa incerc sa ii invat sa gandeasca, nu sa fie oi.

Ciprian D. spunea...

Ar fi culmea sa ma supar!
Interesele Romaniei in Afganistan sunt bine determinate de calitatea de membru NATO cu drepturi depline si egale! Nu eu am vrut asta, dar este un fapt ce nu poate fi omis!
Sunt de acord ca eticheta de erou este foarte usor aplicata. Sunt de acord ca solda acelor care participa la misiuni externe este considerabila si motivatoare, insa acea solda ar trebui sa reprezinte remuneratia lunara pe care ar trebui sa o primeasca fiecare cadru militar activ, diferentiat conform normelor si regulamenteleor.
Sa-i condamnam deci pe cei care isi risca viata in numele tarii dar sa apreciem capsunarii care aduc valuta in tara. :)

un'A'mic spunea...

A, mergem departe deja... Nu condamna nimeni militarii romani plecati in strainatate, poate doar pe cei care i-au trimis acolo unde nu avem noi treaba. Nici nu-i ridic in slavi pe cei plecati sa munceasca in strainatate, cu toate ca de la ei vin o caruta de bani in Romania. Incerc doar sa arat ca eroii exista dar nu-i vede nimeni. Si sunt peste tot in jurul nostru. Erou este pensionarul care reuseste sa treaca de la o pensie la alta FARA DATORII! Erou este cel care schimba ceva facand ceva in directia aia. Erou este elevul din Fundu'Moldovei (e un exemplu) care este olimpic international la genetica/fizica/chimie etc. si care invata intr-o scoala in care nici macar incalzire nu exista. Astia sunt eroii, nu cei care sunt platiti sa se joace de-a eroul.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur