Vrei un job? Un second job? Sau un hand job?

Ai nevoie de un job? Sau poate de un second job, ma rog, adica de un hand job?
Ca suntem in plina criza si ca tara geme de nebuni nu e o noutate. Noua si surprinzatoare, oripilanta, este genialitatea manelistica a unora de a face bani din nimic. Fara indoiala ca valoarea acelui tip de genialitate este nula...

Din seria „puneti botul, (nu) fiti fraieri”, adica a portalelor cu castig online, weTiki vine cu „suna pentru (pe) bani”, dar ii zice sa nu priceapa mama-mare – call4money.
Facand apel la mediocritatea romanului disperat-cu-matul-gol-da-gura-mare, esti ispitit sa te asezi la taclale, ore intregi, in care poti palavragii despre fete-flori-filme-si-baieti, cu promisiunea solemna ca vei fi platit pentru asta.

De ce am eu impresia – si nu numai eu - ca cei care suna sunt preponderenti de sex tare, cu el in mana, si o fac din considerente de... auto-satisfactie?
Dincolo de acest aspect onanist, fireste, si prin aceasta metoda este stimulata economia romaneasca? Sau acesta este unicul mod stimulativ al economiei de care ar trebui sa luam act si la care este imperativ sa aderam cu totii?

9 comentarii:

Andy Popianos spunea...

Faină scrierea, asezonez cu ea. Observ însă că suntem învechiţi Gigele. Considerăm că trebuie să munceşti ca să câştigi (cât şi respect sau... alteuri), dar în noua realitate susţinută chiar şi de ceea ce vedem pe la TV, spiritul antreprenorial este tăiat din faşă. "Ai vrut sa munceşti - na un ALT impozit. Îi zicem...forfetar, astfel încât să nu care cumva să crezi ca poţi face ceva cinstit şi să ţi trăieşti de pe urma-i". Aşa am interpretat eu toată prosteala asta care evident este crizată, că deh - e criză. Mega companiile nu-şi chiar pun probleme însă ăştia mai mici...vor închide la pită (mă gândesc şi eu serios). Şi nu pot să nu îmi amintesc de un "sfat" primit cu mulţi ani ăn urmă, tot în perioada trandafirilor potrivit căruia "n-avem timp să ne îmbogăţim, pentru că pe noi aşa ne-au îvăţat părinţii, să muncim" ceea ce, really, nu mai are NICI o legătură cu yilele noastre unde toată lumea e deşteaptă foc, sigură de sine şi pe cât posibil cââât mai şmecheră

Ciprian D. spunea...

De cand lumea, cine munceste nu are timp sa castige!
Sunt de acord cu tine, suprimarea IMM-urilor este echivalenta cu stimularea, din pacate, a activitatilor economice ilicite. Bucurosi le-om accepta/duce pe toate; e bine ca inca ne mai miscam, chiar daca o facem intr-o directie gresita. Ne putem intoarce oricand.

Urasc profund notiunea "afacere", mai bine zis asocierea termenului cu ceea ce s-a materializat in asa zisa economie nationala. A rasarit in post-decembrism si a evoluat fara pic de rafimament pana in zilele noastre. Iata-l ajuns(termenul) demn de tot dispretul, atat de maleabil incat poate fi substituit cu "o chestie" (nu gasesc sinonim) de dat peste bot. Nu de alta dar orice gigel care pirateaza en-gros zice ca-i in afaceri pana-n gat.
De asta urasc afacerile...

liviu.capitan spunea...

pentru cei with no job e bun orice hand job si un blow job e si mai tare

intotdeauna vor fi niste unii care "prostesc pe prosti"
culmea "afacerea" asta nu s-a inventat in Romania :))

boldeanuL spunea...

Si eu sunt de acord cu voi. Ceea ce se numeste 'afacere' astazi cand vorbim de 'liber-intreprinzatori' (sau hai sa fim afaceristi....free-lanceri) de fapt e un fel de management de piata, descurcarism romanesc. Romanului nu ii trebuie mult sa ii vina o idee de bisnita. Dar daca ii vine cumva ideea de munca onesta...atunci nu e asa cum crede lumea. N-avem timp sa facem bani pentru ca muncim. Altii si-au facut din facutul banilor o munca, dar nu muncesc. Astia suntem.
Totusi, nu ii pot condamna, macar si numai in numele spritului balcanic; ca sa nu mai zic de arugmentul inradacinarii cronologice in felul nostru de a fi. Daca s-ar duce pe apa sambetei toate "jmenurile, invartelile, biznisurile subterane, chestiile pe sub mana si altele"...am fi cam in pom. ne place tot ce e ieftin si nu se gaseste pe piata, ca asa-i romanu, megaloman si cu nevoia de motz in frunte. Cam atat.
PS1: Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea. / Cine sta si leneveste, are tot asa.
PS2: Cine-i harnic si munceste, ori e prost, ori nu gandeste. (Asta cred ca e cel mai bun argument pentru perceptia romaneasca asupra "afacerilor")
Hai sa traim!

PACO spunea...

Bine spus

Mucegai spunea...

O mana de ajutor?! :D

Gas spunea...

:)) Castig sigur ce nu intelegi nu tia explicat omul ala destul de clar pe forum? :))))

Mihai spunea...

Sincer nu vad dc toti sunt lupi moralisti in zilele astea. Ne apucam sa aruncam cu kkt in tot ce ni se pare mai mult sau mai putin licit. Sincer vad ca singurul lucru care il faci e sa arunci cu kkt in absolut orice pana si in Mircea Badea care te-a atins la mandria ta de blogger. Daca tot te apuci sa faci comentarii fa macar comentarii fondate ... ai folosit tu serviciul asta al lor si nu ti-a platit nimeni banii.
Dincolo de acest aspect "onanist" ca sa te parafrazez ar fi bine sa te documentezi putin inainte ... „suna pentru (pe) bani” tot cum zici tu ... daca esti asa de inteligent poti vedea ca din romtelecom dupa 6 seara suni gratis in orice retea fixa daca nu ai abonament de pensionari. Si din cate vad eu wetiki astia nici nu sunt romani. E problema ta cand gandesti un lucru si alta sa faci lumea onanista public si papagal mucios un Mircea Badea.
Se numeste calomnie si se pedepseste conform legii ... asa ca poti fi cerebral si cunoscandu-ti lungul nasului si ai parea si mult mai inteligent si probabil deasupra "romanului disperat-cu-matul-gol-da-gura-mare" care are pretentii de blogger serios daca ai scrie despre ceva interesant.
Doar daca nu ai vre-un interes !

Ciprian D. spunea...

Bai mihaita tata, cel mai mare cusur personal este acela ca nu suport cretinoizii si fiindca sunt perfectibil incerc sa-i tolerez.

Daca nu vezi de ce sunt toti lupi moralisti, uita-te in oglinda si deschide ochii sau vezi poate-l prinzi pe zeul tau Badea pe womitiki sa-ti spuna unde traiesti.

Nu de alta, ci fiindca ai reusit sa ma scoti din sarite, te invit sa iei calomniile si legile pe care le incalc in tara asta si sa tii le bagi undeva adanc in timp ce pui botu` la prostiile alea idioate, gen womitiki.
Apoi haide sa vorbim inteligibil, prietene!
Fireste, n-am nimic personal cu tine, deci nu mi-o lua in nume de rau!

Te pup!

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur