TE BATE? TE AMENINTA? TI-E FRICA?

Statisticile spun ca desi fenomenul de violenta domestica este in scadere, se manifesta o acutizare a lui, in sensul cresterii intensitatii violentei, prin acte de cruzime.

Violenta domestica se materializeaza prin violenta fizica, sexuala si psihologica. Aceste violente au loc in familie ori in cadrul societatii.
Bataile, abuzul sexual al copiilor în cadrul casnic ori in institutiile educationale, violul marital si violenţa extra-maritala, mutilarea genitala, traficul cu femei si prostitutia fortata precum si violenta referitoare la exploatare ori harţuirea sexuala si intimidarea la locul de munca, toate acestea detin la baza tensiuni negative generate de climate familiale deteriorate, si comunicarea defectuoasa din cadrul familiei.

Un studiu al A.N.P.F. - Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei – care nu poate fi accesat. indica faptul ca in decurs de trei ani aproape 38.000 de persoane au devenit victimele violentei domestice, dintre care 507 si-au pierdut viata.

Si trist, si adevarat!

2 comentarii:

un'A'mic spunea...

Moshule, vesti proaste. Statisticile nu spun cate femei (victime) NU depun plangere impotriva agresorului. Ca 'e tatal copiilor mei', ca 'ma bate, dar e om bun in adancul fiineti lui', ca 'ce-o sa zica lumea', ca 'nu vreau sa raman singura pe lume' etc. Statisticile nu arata cate persoane se complac in situatia asta. Cate persoane aleg sa traiasca cu frica in san si de ce, mai ales, nu se autosesizeaza intitutiile astea in cazurile enumerate mai sus. hm?

Ada Angharad spunea...

Problema e mentalitatea femeilor. Invata de mici ca trebuie sa fie batute, ca nu valoreaza nimic si sa e normal sa fie abuzate si brutalizate. Din pacate, nici ele nu pot face nimic, asa ca le invata pe fetele lor la fel. Iar daca da norocul peste ele sa aiba baiat, se razbuna pe tot sexul feminin,invatandu-l pe ala mic sa fie misogin si porc. Am zis! Despre asta am si un post http://dreamwind55.blogspot.com/2009/04/schimb-de-mame-sau-schimb-de.html

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur