Sala Thalia - Stradivarius Elder Voicu...

Un spectacol, inedit, extraordinar! Alexandru Tomescu, la al treilea bis a atins coarda sensibila...si a rupt-o! Aplauze minute in sir! Donatii record! Autograf – exclusiv - pentru Gigel!

... a fost adusa la Sibiu de Alexandru Tomescu; a debutat la varsta de 9 ani, a castigat 26 de premii internationale, este presedinte al Fundatiei Culturale „Remember Enescu”, si solist al Orchestrei Nationale Radio.


Violonistul a castigat prin concurs dreptul de a sustine spectacole, timp de 5 ani, cu vioara Stradivarius Elder care a apartinut pana in 1997 maestrului Ion Voicu, in prezent fiind inclusa in patrimoniul national al Romaniei, la categoria tezaur, si beneficiaza de protectia permanenta a unei firme specializate de paza valori – Securitas.


Turneul National Stradivarius, ajuns la editia a doua, este simbolul unei campanii sociale, de sprijinire a Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Ce nu s-a scris in ziare este faptul ca la fiecare spectacol sunt puse la dispozitia nevazatorilor zece programe de sala cu programul concertului in limbajul Braille, urmand ca dupa spectacol sa fie inapoiate.


Alexandru Tomescu si-a promis ca fiecare roman sa aiba sansa sa asculte, macar o dată, live, sunetul viorii Stradivarius Elder Voicu.
Aseara Alexandru Tomescu a ridicat sala in picioare. Cuvintele ar exprima prea putin din maiestria si frenezia cu care violonistul s-a manifestat pe scena, alaturi de pianistul Horia Mihail. Dupa un spectacol de neuitat, impresionant, a imbratisat si multumit tuturor celor care l-au felicitat, si in culise asa cum a facut-o si pe scena. Tot in culise, Alexandru Tomescu marturisea ca e pacat ca aceasta vioara Stradivarius sa nu fie valorificata la reala sa valoare: sa fie folosita zilnic.


Daruirea cu care a incantat spiritele sibienilor a facut ca la cel de-al treilea bis sa se rupa o coarda, in premiera in cadrul acestui turneu. Pe tot timpul pana la inlocuirea acesteia in culise, in sala au rasunat necontenit aplauzele incarcate de recunostinta.
Ma inclin si eu pentru sansa de a fi ascultat sunetul viorii Stadivarius, si multumesc pentru autografele primite.

4 comentarii:

Ada Angharad spunea...

Super concert. Tomescu e un scump, dragut fara fite de vedeta, desi, Dumnezeu i-a dat talent cu carul si noi am suporta mai multe de la el. Am ajuns la concluzia ca, cu
cat mai genial omul, cu atat mai modest si normal.

Neamtu' spunea...

Sunt momenta frumoase, care iti raman in memorie oricand. Chestii pe care nu trebuie sa te chinui sa ti le amintesti, armonia culorilor intr-un tablou sau sunetul unui Stradivarius. Pacat ca cei care apreciaza asta sunt din ce in ce mai putini.

Ciprian D. spunea...

Un caracter deosebit, precum cel al lui Alexandru Tomescu, este o virtute care isi trage radacinile, solide, din educatie. Este un privilegiu sa ai in preajma cat mai multi oameni de caracter.

Valorile, indiferent daca sunt sau nu apreciate cum se cuvine, nu pier. Mai probabil este sa dispara speranta decat o valoare autentica. Cred asta.

elena marin-alexe spunea...

Ma bucur pentru-ca Turneul National Stradivarius sprijina Asociatia Nevazatorilor din Romania. Felicitari pentru articol.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur