Statul romanesc

„Imi place sa vad oameni grabiti! Ei inseamna actiune. Cel mai ciudat este ca ei sunt grabiti pentru a ajunge in locul in care pot „sta”! Sunt grabiti pentru „a sta” cat mai repede!
Statul e problema fundamentala; el emite legile „statului”; „legile statului” sunt cunoscute de toti cetatenii invatati cu statul. „Statul” inseamna...odihna!” Ada Milea

De fiecare data cand intarzii se datoreaza faptului ca m-am grabit. De fiecare data cand ma grabesc o fac pentru a ajunge undeva unde sa stau. Fireste nu inseamna ca stau degeaba, dat tot „stat” este.
Sa fie desfintata graba! Imi imaginez societatea miscandu-se cu slow motion. Daca ma gandesc bine am impresia ca totul se misca pe la noi cu incetinitorul, dar noi suntem intro continua verva.
Ca tot veni vorba, zilele trecute am vazut un documentar care prezenta cat de hidosi, penibili, dezinvolti am fi daca ni s-ar descompune gesturile, atitudinile, expresiile personale cu slow motion.
Statul n-a omorat pe nimeni!

4 comentarii:

CORA spunea...

Postarea ta imi aminteste de oamenii care alearga ca disperatii prin tramvai dupa un loc. Desi nu are legatura cu ce ai spus (si am inteles unde bati), la asta m-au dus cu gandul cuvintele tale: Ne grabim ca sa stam :). Oricum, ai surprins foarte bine acest aspect care face parte, pana la urma, din profilul psihologic al romanilor!

Gaby spunea...

Am vazut si eu o emisiune de genul pe care ai vazut-o ( cred ca poate este vorba chiar de aceeasi). Cert este ca nimic nu e mai scarbos decat sa vedem cum se descompune poporul asta. Cred ca noi vedem chestia asta la un nivel normal...Iti dai seama cum ai fi sa vedem cu incetinitorul? ..Personal, mi-e hilar sa-mi imaginez.

Ciprian D. spunea...

Daca statul inseamna ...odihna, statul degeaba, ne reprezinta, inseamna indolenta. Suntem condamnati la apatie vesnica!

owiwankenowi spunea...

"Statul", a omorat si omoara oameni.
Statul Roman, Statul Sovietic, Statele Unite ale Americii etc.
"Statul" ne omoara zilnic cate un pic.
Noi suntem statul si statul e Basescu si ca dansu' suntem to(n)ti cei care l-am votat si-l vom vota in continuare din lipsa de optiuni.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur